Vigtigt U19-opgør i Right to Dream Park

Kategorier

Kaptajn Lucas Bøje-Larsen før kampen i sidste runde mod Brøndby IF.

Foto: fcn.dk


Klokken 15.00 i dag spiller FC Nordsjællands U19-hold et meget afgørende opgør på hjemmebane mod AGF U19, hvor FCN med en sejr kan spille sig tilbage i kampen om førstepladsen og en billet til UEFA Youth League.

I onsdags tabte FC Nordsjællands U19-drenge til Brøndbys ditto efter to BIF-scoringer i overtiden. På trods af et FCN-spilovertag og en stor portion brændte chancer, måtte FCN vende tomhændede hjem.

– Det bliver vigtigt, at vi kan fortsætte med at skabe mange chancer, som vi har gjort rigtig godt i de to første kampe. Spillerne er klar over, at det også bliver opgaven mod AGF, men de er også bevidste om, at vi skal være mere effektive, når først vi får chancen, fortæller cheftræner Kasper Kurland og uddyber:

– Det kan nogle gange være svært at tale om brændte chancer, da der er risiko for, at det sætter sig i hovedet på spillerne. Men her har drengene virkelig været gode til at bakke hinanden op og set fremad mod de næste muligheder, så vi ikke hænger os unødigt i den manglende effektivitet.

Dagens modstander har været godt kørende efter Corona-pausen. AGF er sågar ubesejrede i slutspillet, hvorfor de pludselig er med i medaljekampen.

– Vi skal møde en dygtig modstander, som har vundet deres to første kampe mod henholdsvis Vejle med 3-0 og mod OB senest med 3-1. Det er meget imponerende. Så hvis vi skal vinde kampen i dag, kræver det, at vi spiller op til vores bedste

– Da vi mødte dem i Aarhus i efteråret, tabte vi 1-0 og vi havde svært ved at åbne dem op. Det er derfor heller ikke tilfældigt, at de er det hold med det næstbedste defensiv i rækken – sammen med FCK og efter OB, forklarer cheftræneren.

Nederlaget til Brøndby i sidste runde var især en mavepuster, fordi OB med en sejr i weekenden kunne sikre sig det mesterskab, som FCN har jagtet. OB tabte dog 3-1 på udebane mod netop AGF, hvorfor FC Nordsjælland nu pludselig igen kan afgøre tingene selv ved at vinde de to resterende kampe.

– Stemningen i truppen er god. Alle er klar over situationen og mulighederne, men alle er også klar over, hvad det kræver mod AGF. Det er vores eneste fokus. Drengene ved, at de skal give alt hvad de har i sig for at vinde den kamp.

– Alle de andre ting, som kan ske efter AGF-kampen, tager vi bagefter. Det handler om, at vi holder 100 procent fokus på kampen mod AGF, hvilket drengene også selv har været gode til at italesætte os. Så vi glæder os, afslutter Kurland.

Dagens kamp bliver fløjtet i gang hjemme i Right to Dream Park klokken 15.00. Der vil være gratis adgang for max 250 tilskuere, men alle opfordres til at følge myndighedernes retningsregler med hensyn til afstand og smittefare. Eneste indgang til stadion er ved indgang A1. Kampen vil ligeledes blive liveopdateret på Twitter.

Du kan blive klogere på stillingen, kampprogrammet og FCN’s muligheder i slutspillet af U19-ligaen ved at følge linket HER.


U17

FC Nordsjællands U17-hold er gået på sommerpause, men vender tilbage til træning den 13. juli.

HER kan du læse mere om U17-truppens sæson, hvor cheftræner, Johannes Hoff Thorup, fortæller om holdets præstationer og den kommende opstart.


U15

Klubbens U15-drenge er ligeledes gået på sommerferie, men vender tilbage til træning den 20. juli.

HER kan du blive klogere på holdets første sæson i en landsdækkende fodboldrække. Cheftræner, Emil Sjølin Andersen, beretter om stærke præstationer og et nyt teknisk stærkt U15-hold, der tiltræder på den anden side af sommerpausen.