U19-drengene vinder bronze

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

En lang og anderledes sæson er nu slut. Efter et kompakt slutspil ender FC Nordsjællands U-19 drenge med bronzemedaljer og en tredjeplads. Holdet tager nu på en velfortjent sommerferie. Cheftræner Kasper Kurland opsummerer sæsonen som en helhed, både internationalt som nationalt: 

– U19-sæsonen endte resultatmæssigt med bronzemedaljer for andet år i træk. Det er godt, at vi år efter år kæmper med om topplaceringerne. Det er med til at udvikle spillerne og vi vil igen i næste sæson sigte efter at kæmpe med i toppen.

– Vi har gennem sæsonen spillet godt i næsten alle kampe og scoret rigtigt mange mål. Det skal vi blive ved med, og vores analyse af sæsonen viser, at vi burde have scoret endnu flere gange. Vi har spillet og evnerne til at score mange flere mål, så det vil vi arbejde hårdt på i den næste sæson. Så fremtiden ser lys ud og jeg glæder mig meget til at komme i gang med den nye sæson efter et par ugers ferie.

– Samtidig har det været det bedste år nogensinde for vores internationale akademi. Integrationen på og udenfor banen mellem vores to akademier har virkelig været på et højt niveau – både fodboldmæssigt og menneskeligt. Drengene har virkelig taget et stort skridt fremad og falder lige i hak med hinanden. Venskaberne er de stærkeste, der har været.

– Vi har udfordret drengene med kampe mod stærke hold fra 1. og 2. division, hvor vi har leveret rigtig stærke præstationer i alle kampene. I december var vi på tur til Japan, hvor vi vandt vores anden turnering i træk mod de bedste japanske og sydkoreanske hold. Det vidner også om den meget stærke integration samt hvad fremtiden bringer for vores drenge.

– Vores tur til akademiet i Ghana i oktober var også helt suveræn på samtlige parametre. Jeg er så stolt af, at vi som klub kan give vores drenge disse oplevelser. Vi ved, at det styrker dem som mennesker og spillere. Sammen med vores Character Development program giver det drengene et perspektiv på livet og dem selv som unge mennesker med en platform og et formål, som vi ikke ville kunne give dem samme måde uden de her muligheder.

– På samme måde har den globale pandemi været med til at sætte tingene i et endnu større perspektiv. Vores drenge oplever selvfølgelig, hvor meget det betyder nationalt, men i endnu højere grad hvor meget det betyder internationalt, fordi viften af holdkammerater strækker sig over både danske og ghanesiske drenge. Derfor har hver enkelt spiller oplevet helt andre udfordringer, end dem de møder normalt ville møde i henholdsvis Ghana og i Danmark.

U19-holdet kommer tilbage fra sommerpausen den 20. juli, hvor de genoptager træningen.


U17

FC Nordsjællands U17-hold er gået på sommerpause, men vender tilbage til træning den 13. juli.

HER kan du læse mere om U17-truppens sæson, hvor cheftræner, Johannes Hoff Thorup, fortæller om holdets præstationer og den kommende opstart.


U15

Klubbens U15-drenge er ligeledes gået på sommerferie, men vender tilbage til træning den 20. juli.

HER kan du blive klogere på holdets første sæson i en landsdækkende fodboldrække. Cheftræner, Emil Sjølin Andersen, beretter om stærke præstationer og et nyt teknisk stærkt U15-hold, der tiltræder på den anden side af sommerpausen.