U-17 drengene på tur til Bornholm

Kategorier

Foto: fcn.dk

FCN's U17-drenge samlet med Rønne IK efter lørdagens kamp.

FC Nordsjællands U17-hold drog i sidste uge på træningslejr til Bornholm, hvor truppen besøgte klubbens samarbejdsklub Rønne IK. Drengene var afsted fra onsdag til lørdag, og træningslejren var et led i holdets forberedelser frem mod den kommende sæson af U17 Ligaen, som sparkes igang om små tre uger.

Her er en række reaktioner om turen fra cheftræner Johannes Hoff Thorup samt to af spillerne i truppen.

Hvordan har opstarten været inden i tog afsted til Bornholm?

– Jeg synes, drengene er kommet stærkt tilbage fra ferie. Vi har ændret lidt i måden, vi laver vores vedligeholdelsesprogrammer på og indtil videre ser det ud til, at det har givet pote. Det er en gruppe af spillere, der er vendt tilbage på et niveau, der muliggør, at vi har haft mere banetid med bedre intensitet end vanligt.

– Det er første gang, at årgang 2004 og årgang 2005 skal spille sammen som et hold og vi har brugt en del tid på, at lave nogle retningslinjer for hvordan vores adfærd skal være i dagligdagen og indtil videre synes jeg drengene er startet godt som en fælles gruppe. I FCN arbejder vi med læringsplaner for alle årgange og forsøger at have en rød tråd igennem den uddannelse vi giver spillerne, så selve spillestillen er drengene godt skolet i. Dog er der mange faser i spillestillen som vi skal endnu dybere i, når vi begynder på U17-niveau og det er vi allerede i fuld gang med at arbejde på.

Hvad var formålet med at tage til Bornholm?

Normalt i opstarten har vi en del rejseaktiviteter med de internationale akademihold, men grundet Covid-19 har vi været nødt til at tænke lidt kreativt. Vores U19 hold har tidligere været på træningslejr på Bornholm med stor succes, og derfor valgte vi at tage over og besøge vores gode samarbejdsklub Rønne IK.

– Det var selvfølgelig vigtigt, at drengene fik nogle gode træninger i benene og have spillerne samlet, men turens primære formål var, at få rystet gruppen sammen og få drengene til at tale og arbejde sammen på kryds og tværs. Drengene boede i en gymnastiksal, hvilket er lidt anderledes end de er vant til, når vi rejser rundt i Europa.

Hvordan var programmet for turen?

– Først og fremmest har aktivitetsniveauet for drengene været rigtig højt. De har mere eller mindre været aktiveret fra klokken 7 om morgenen til klokken 23 om aftenen alle dagene. Drengene har selv stået for madlavningen på turen, og de har lavet forskellige teambuildingaktiviteter. I torsdags var drengene ude på et orienteringsløb med ni forskellige poster som de skulle løse i fællesskab. Her var de opdelt i fire gruppe, hvor hver gruppe havde to cykler til rådighed, så allerede der skulle der tænkes i, hvordan de bedst muligt kunne udnytte de tildelte ressourcer. På de forskellige forhindringer var de blandt andet ude at sejle i kano, udøve førstehjælp og en lang række andre opgaver. Det tog cirka fem timer for de forskellige hold at løse opgaverne.

– Samme dag som orienteringsløbet havde holdet to træningspas, så der er blevet stillet store krav til drengenes udholdenhed og koncentrationsevne. Fredag havde vi lånt cykler til alle spillerne, hvor vi cyklede 50 kilometer for at prøve kræfter med tovbanen i Allinge. Her var der nogle af drengene, der kom ud af deres komfortzone og det var virkelig fedt, at se hvordan drengene hjalp og støttede hinanden. Generelt matchede programmet for turen i høj grad klubbens fokus på charcacter development, som i den grad også er vigtigt for drengenes udvikling.

– Derudover har vi haft en række af oplæg. Blandt andet om samarbejde mellem målmanden og resten af holdet, hvordan U17 skal lave mål i den kommende sæson og holdet har selv defineret, hvad der skal kende tegne os i den kommende sæson. Så det har været en tur i nogle rigtigt gode omgivelser, hvor drengene er kommet tættere på hinanden og samtidigt har vi haft en række gode træninger. Det har været imponerende at følge, da forberedelsen ift. at præstere til træning ikke har været helt optimal på turen, grundet det stramme program, som spillerne har været udsat for. Det har været en fornøjelse at være på besøg hos Rønne IK, hvor deres trænere og ledere har været enormt gæstfrie og virkelig gjort en stor indsats for, at vi skulle få en rigtig god træningslejr.

I nåede også at spille en træningskamp mod vores samarbejdsklub Rønne IK. Hvordan gik det?

– Det er lidt atypisk for et U17-hold i FCN, at vi spiller mod et seniorhold, men oplevelsen på Rønne Stadion lørdag var rigtig positiv. Rønne stillede med et hold bestående af spillere, der var mellem 17-23 år gamle. De spiller til dagligt i Københavnerserien, så vi var lidt spændte på niveauet i kampen. Særligt fordi det var på fjerdedagen af træningslejren, så vores drenge var godt trætte.

– Kampen var lidt anderledes, end vi er vant til, da Rønne spillede et lidt mere fysisk spil, end vi normalt støder på. Derudover var deres kommunikation lidt mere højlydt end hos de U17-hold, vi normalt møder. Kampen igennem var vi i fin kontrol, og havde en overvægt i boldbesiddelse, men vi skulle virkelig være koncentreret, for Rønne var dygtige til at straffe os, når vi lavede fejl i vores opspil. Vi gik til pause bagud 0-1 og i første halvleg havde vi svært ved at omsætte vores spilovertag til at skabe store målchancer.

– Vi startede anden halvleg rigtig godt og lavede to flotte mål. Derefter var vi i god kontrol, og det var tydeligt, at vores drenge konditionelt var lidt længere fremme end modstanderen. Vi indkasserer et mål på en omstilling, hvor vi ikke får positioneret os godt nok under et angreb og der opstår lidt misforståelser. Sådan en situation kan godt være svær at håndtere i sommerens første træningskamp, hvor trætheden begynder at indfinde sig, men drengene håndterede det rigtigt godt og scorede kort efter til 3-2, som blev kampens resultat. Det var fedt at spille en træningskamp på en god bane imod et anderledes hold, der virkelig var opsatte på at give os en god kamp. Begge hold angreb kampen på en rigtig god måde, så den var bestemt brugbar for begge hold.

Hvordan ser i frem mod sæsonstarten i U17 ligaen?

Der er stadig tre uger til, at vi spiller første turneringskamp. Så på nuværende tidspunkt bruger vi ikke så meget energi på den første turneringskamp imod FC Midtjylland. Der venter os stadigvæk to træningskampe, inden vi starter sæsonen og der er stadig mange faser i spillet, som vi skal blive mere afklaret omkring.

– I år har vi en meget homogen gruppe på U17, og der er derfor mange spillere, der byder sig til. Det medfører, at vi kan lave træninger på et højt niveau. Turen til Bornholm har bestemt ikke gjort os mindre fortrøstningsfulde, men vi ved også, at der endnu venter meget hårdt arbejde forude, inden vi starter U17-ligaen igen.

Spillerudtalelse fra Johan Meyer:

– Det har været en rigtig fed tur. Det har været fedt at opleve noget anderledes, end det vi er vant til. Normalt har vi en fast struktur i dagligdagen, men her har det været markant anderledes med en række opgaver, som vi ikke får stillet til dagligt. Jeg synes, det var sjovt at prøve nogle nye ting, som satte os under pres både som gruppe og individer. Eksempelvis havde vi en cykeltur i øsende regnvejr på 50 kilometer, hvor vi skulle ud prøve en svævebane. Der skulle vi virkelig bakke hinanden op.

– Derudover var det fedt, at vi havde god tid til taktiske oplæg, hvor vi virkelig kunne gå i dybden med nogle detaljer i spillet.  Det har været en meget anderledes tur, hvor vi har boet i en gymnastiksal og selv lavet mad. Normalt, når vi er til turneringer, bor vi på hoteller og meget af tiden er dedikeret til fodbolden, men den her tur har virkelig givet os en masse ting, som vi kan bruge som hold i den kommende sæson. Så det var rigtigt fedt at se, at vores hold leverer høj kvalitet på træningsbanen, selvom vores trænere havde udsat os for et hårdt program.

 Spillerudtalelse fra Marco Bruhn:

Det har været en sjov og lærerig tur. Formålet med turen har været, at den nye gruppe skulle rystes sammen og lære at hjælpe hinanden i svære og udfordrende situationer, som vi også er blevet udsat for. Klubben, som vi boede hos, havde virkelig stillet nogle gode rammer til rådighed for os og de var enormt gæstfrie, så det er bestemt noget, jeg håber, vi kommer til at opleve igen i fremtiden. Turen har ikke haft fodbolden som det primære fokus, men alligevel har vi fået trænet flere gange dagligt og spillet en kamp mod det lokale seniorhold.

– Kampen var en meget fysisk kamp, på et niveau vi ikke er vant til, men jeg synes, vi tacklede det godt og udviste fysisk mod, selvom vi kilo for kilo var lidt overmatchet. Derfor var det vigtigt for os at vi havde gode positioner i spillet, hvilket vi lykkes godt med i store perioder af kampen. Det er altid rart at vinde en kamp og komme godt fra start i opstart, det giver os en selvtillid som vi kan bygge videre på.

U17-holdet spiller første turneringskamp af U17 Drenge Ligaen søndag d. 16. august, hvor en udekamp mod FC Midtjylland venter.