Nicolai Larsen er med for sidste gang i dag mod AaB

Kategorier

Resultat 4-2. Brøndby Stadion. (Foto: Michael Barrett Boesen / Ritzau Scanpix).

FC Nordsjællands anfører Nicolai Larsen fortsætter karrieren i fransk fodbold efter denne sæson, men han har fået lov til at påbegynde træningen og livet i sin nye klub allerede fra i morgen. Derfor tager FC Nordsjælland afsked med målmanden i forbindelse med dagens kamp kl. 14.00 mod AaB i Right to Dream Park.

Nicolai Larsen har fra næste sæson skrevet kontrakt med den franske klub Guingamp, der allerede nu er i gang med forberedelserne til næste sæson, da de franske ligaer blev lukket ned for denne sæson i forbindelse med Covid-19 pausen. Efter ønske fra Nicolai Larsen har FC Nordsjælland accepteret at lade anføreren tage til Frankrig allerede nu, så han får de bedste muligheder for at blive en del af sin nye klub og få familien til at falde til i det nye hjem. FCN har dog en aftale med Larsen og Guingamp om, at målmanden returnerer til Farum, hvis FCN rammes af skader eller karantæner på målmandposten i resten af sæsonen. En løsning som både bringer glæde og vemod hos anfører Nicolai Larsen:

– Jeg har mange mennesker at takke for min tid i klubben. Trænere, stab og holdkammerater naturligvis. Jeg har sat pris på dem alle og nydt at spille med dem alle. Det er en god gruppe, vi har lige nu. Både de unge, de ældre og Right to Dream-gutterne bidrager til gruppen. Alle er fantastiske og grunden til, at man møder glad ind hver eneste morgen. Men jeg vil alligevel gerne fremhæve Patrick Mtiliga som var anfører, da jeg kom til klubben. Jeg husker, hvordan han hjalp, tog imod og rummede alle, og det lærte jeg meget af. Jeg vil også gerne takke vores fans. Det kan godt være, at de ikke er flest i Danmark, men passionen er stor, og jeg har sat pris på de snakke, jeg har haft med flere af dem.

– Jeg har virkelig haft en god tid i FCN. Da jeg kom til klubben, var jeg reservemålmand i en periode, og det var svært, når man kom fra en status som 1.målmand et andet sted. Men jeg fik bevist, at man kan arbejde sig til sine mål, og nu har jeg fået muligheden for at prøve mig af i en ny liga og et nyt land. Jeg sætter stor pris på, at jeg nu kan få den bedst mulige start for mig selv og familien i Frankrig ved at tage tidligere afsted, men det betyder selvfølgelig også, at den triste afsked i FCN rykkes frem til allerede i dag. Det bedst mulige farvel er naturligvis en sejr med drengene på hjemmebane, så det vil jeg gøre alt for kan lade sig gøre.

29-årige Nicolai Larsen nåede at spille tre år og 66 kampe med tigeren på brystet. Anføreren er værdsat og vil blive savnet i klubben.

Cheftræner Flemming Pedersen:

– Nicolai har været meget vigtig for vores trup, fordi han tager et stort ansvar både på og uden for banen. Han er selvkritisk og har et meget afklaret og realistisk billede af sig selv som person og som fodboldspiller. Han udtrykker sine meninger og følelser på en meget moden måde, og han er virkelig dygtig til at fokusere. På banen vil jeg gerne fremhæve Nicolais evne til at placere sig godt, hans styrke i en mod en situationerne, hans kommunikation med holdkammeraterne, hans evne til at læse spillet og ikke mindst hans lederskab og hans kærlighed til at træne og arbejde hårdt. Nicolai er en ægte sportsmand, som vi kommer til at savne meget i FC Nordsjælland.

Sportschef Jan Laursen:

– Vi har nydt at have Nicolai i FC Nordsjælland. Han har som spiller virkelig gjort en forskel for sine holdkammerater i kampene og hver eneste dag på træningsbanen og i omklædningsrummet som menneske. Det er ingen hemmelighed, at vi gerne ville have beholdt Nicolai i klubben, men vi under ham en oplevelse og udfordring i udlandet, og derfor vil vi på ingen måde stå i vejen for, at han og familien kan få den bedst mulige start. Slet ikke, når han har lovet at komme tilbage og hjælpe, hvis det skulle blive nødvendigt i løbet af de sidste kampe i 3F Superligaens mesterskabsspil. Vi ønsker Nicolai alt det bedste, og jeg vil ikke udelukke, at vi kommer til at se ham i FCN igen i fremtiden.

Hvis du vil være med til at sige farvel til anfører Larsen i dag mod AaB, og endnu ikke har sikret dig en billet, så kan de findes her indtil kl 12.00.