Maxwell: Tålmodighed har været den vigtigste faktor

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

Maxwell Woledzi fik i går sin Superliga-debut for FC Nordsjælland, da han startede inde og spillede fuld tid i nederlaget på udebane mod Brøndby IF. En hård debutkamp for forsvarsspilleren, som dog stadig nød øjeblikket.

Stort tillykke med debuten, Max. Hvordan forberedte du dig til kampen?

– Det første jeg tænkte, da Flemming fortalte mig, at jeg skulle starte inde, var ”sker det her virkelig?”. Der er mange mennesker i mit liv, som har ventet på, at det skulle ske. Selvfølgelig mig selv mere end nogen anden. Jeg glædede mig meget, men var også en smule nervøs på samme tid. Det er noget, som jeg har knoklet for i så lang tid, så selvfølgelig var jeg mest bare glad.

– Jeg tror, at min tålmodighed har været den vigtigste faktor for mig. Den har tilladt mig at fokusere på min træning hver dag, ligesom den har trænet mig til altid at være rolig. Det forsøgte jeg også at drage nytte af i går.

– Derudover har min tid på U19-holdet og kampene i Reserveligaen også hjulpet mig med at blive klar til min debut i Superligaen.

Du får din debut på en svær udebane mod en stærk modstander. Hvad var det for en oplevelse?

– Jeg er typen, der kun bliver mere motiveret af hårde udfordringer. Jeg tror, at den rejse jeg har været på, har forberedt mig på at overkomme det meste. Der var mange, der skrev til mig, at jeg skulle huske at være meget fokuseret, fordi det netop var en svær udebanekamp mod Brøndby. Og jeg havde faktisk svært ved at falde i søvn aftenen inden, men jeg følte mig samtidig også meget klar.

– Kudus, Ibra, Dio og Mumin sendte mig alle sammen en besked et par timer før, vi skulle mødes. De rådede mig til at være rolig og gå ind til kampen, som var det enhver anden. Rygaard kom også hen til mig inden kickoff og opfordrede mig til at nyde kampen. Det motiverede mig helt vildt. Jeg følte mig med det samme mere selvsikker og klar til at præstere.

– Alle de her forskellige indtryk og små oplevelser gjorde, at jeg var i stand til at nyde øjeblikket endnu mere.

– Så snart jeg trådte ind på banen og kampen gik i gang, sagde jeg til mig selv, at jeg skulle være fuldt fokuseret i samtlige aktioner. Det var specielt vigtigt i de første minutter, hvor jeg skulle få nogle små personlige sejre og opbygge min selvtillid. Efter jeg vandt min første duel, følte jeg mig med det samme godt tilpas og var i stand til at fokusere på kampen, så jeg kunne hjælpe holdet.

Du fik Andreas Maxsøs trøje efter kampen – hvorfor spurgte du efter netop den?

– Jeg tænkte med det samme på ham, da jeg fandt ud af, at jeg skulle spille. Jeg kan tydeligt huske, at jeg i 2017 så ham spille for FC Nordsjælland, hvor han var en af vores mest solide spillere og måske endda den bedste i forsvarsspiller i Superligaen. Dengang var jeg stadig på Right to Dream-akademiet. I går spillede jeg mod ham.

–  Det var en ære for mig at spille imod ham. Når jeg spørger om hans trøje, er det for at minde mig selv om min rejse og vigtigheden af at forblive ydmyg. Jeg takkede ham for kampen og for at have inspireret mig. Vi tog også et billede sammen, som jeg vil beholde resten af mit liv.

Fra et af de hårdeste områder i Accra, til Right to Dream-akademiet og nu har du fået din Superliga-debut for FC Nordsjælland. Hvad betyder det, hvis man zoomer lidt ud?

– Det betyder så meget. Min professionelle fodboldkarriere er først lige begyndt, men jeg har stadig været tålmodig og arbejdet hårdt for at få denne her mulighed. Min fornemmeste opgave er, at jeg skal bruge min platform til at videregive mine erfaringer og min viden til unge forsvarsspillere og unge mennesker. Jeg ønsker, at alle der ser op til mig, skal have muligheden for at bruge min rejse til at opnå deres egne mål.

– Jeg er så taknemmelig lige nu. Taknemmelig for Gud, min familie og venner, mine holdkammerater, Right to Dream og alle menneskerne i FC Nordsjælland. Der er så mange, der har bidraget til, at jeg kan være, hvor jeg er i dag.

– Vigtigst af alt, vil jeg gerne dedikere dette øjeblik til min mor. Hun har ofret så meget af sit eget liv, for at jeg kunne få en bedre fremtid. Hun sover ikke, hvis jeg ikke sover. Hun har grædt og bedt for mig hver dag i håbet om, at jeg ville blive professionel fodboldspiller og opnå mine mål. Et af de mål var, at jeg skulle få min debut.

– Hakuna Matata.