Kudus solgt til Ajax Amsterdam

Kategorier

FC Nordsjælland har solgt 19-årige Mohammed Kudus til den hollandske storklub Ajax Amsterdam. Offensivspilleren skifter efter denne sæson.

Mohammed Kudus rykkede til FCN for små to år siden fra Right to Dream akademiet i Ghana kort efter sin 18-års fødselsdag. Siden har han udviklet sig til en stor profil i Nordsjælland og i den danske Superliga. Interessen fra udlandet har længe været stor, men nu er valget faldet på Holland og Amsterdam.

Sportschef Jan Laursen:

– Kudus’ rejse og udvikling hos os har været fantastisk. Der skal gives en kæmpe cadeau til Kudus selv og til de mange trænere, stabsmedlemmer og holdkammerater, som har bidraget til det store skridt, han nu er klar til at tage. At valget ender med at falde på Ajax, er resultatet af en meget lang og grundig proces, hvor de har fulgt ham nøje, og de har virkelig været grundige og lagt en plan for ham, så hans udvikling kan fortsætte, og vi forhåbentlig alle vil kunne se ham indfri det enorme potentiale i fremtiden.

– Det er ingen tilfældighed, at Kudus er nået til, hvor han er nu, og at han kunne slå til så hurtigt i FCN og Danmark. Hans tid på Right to Dream akademiet har formet ham til den stærke spiller og det stærke menneske, han er i dag, og de mange turneringer han spillede med sine kommende holdkammerater i FC Nordsjælland på vores fælles internationale akademi, har haft en stor betydning for, at han følte sig velkommen og klar til at præstere både menneskeligt og som fodboldspiller. Vi er hamrende stolte af både Kudus, hele hans rejse og det store arbejde der ligger bag den i Danmark og i Ghana.

Mohammed Kudus:

– Jeg ville gerne have forladt FCN, klubbens fans og mine holdkammerater med europæisk fodbold at se frem til i næste sæson, og det er en skuffelse for mig, at det ikke lykkedes, men jeg føler, at jeg trods alt fik sat et fodaftryk, og alle i klubben skal vide, at i har sat et stort aftryk i mit hjerte, som jeg altid vil have med mig. Det har været en lang rejse for mig med både medvind og bump på vejen. Den er jeg taknemmelig for, for den har bragt mig udvikling, selvtillid og muligheder.

– Nu venter der mig et nyt sted, og Ajax Amsterdam er en meget speciel klub med en helt speciel kultur, som jeg glæder mig til at omfavne. Jeg glæder mig til at fortsætte min udvikling i Ajax og fortsætte jagten på min drøm. Det skylder jeg alle mine trænere og kammerater i FC Nordsjælland og hos Right to Dream.

Mohammed Kudus får nummer 20 på ryggen i Ajax Amsterdam, når han starter op i den nye klub efter sommerpausen. Han nåede at spille 57 kampe med tigeren på brystet og kommer ikke på banen for FCN mere i denne sæson. FC Nordsjælland vil sige officielt tak og på gensyn til vores nummer 10 i forbindelse med hjemmekampen mod AGF d. 22. juli kl. 18.00.