Kasper Kurland: Det er ærgerligt, for vi har potentialet til at vinde slutspillet

Kategorier

Foto: Gonzalez Photo

FC Nordsjællands U19-hold tabte i dag 2-3 i næstsidste spillerunde mod AGF i Right to Dream Park. Nederlaget betyder, at FC Nordsjællands håb om et mesterskab og billetten til UEFA Youth League ikke længere eksisterer.

Med kun en spillerunde tilbage betyder FC Nordsjællands nederlag i dag, at de ikke længere kan nå førstepladsen. Derfor var cheftræner Kasper Kurland en meget ærgerlig mand efter nederlaget i dag.

Vi taber 2-3 i dag. Hvad er din umiddelbare reaktion på kampen og holdets præstation?

– Vi starter kampen med at være i fin kontrol og kommer tidligt foran 1-0 efter et flot gennemspillet angreb. Efter scoringen smider vi lidt for mange bolde i vores opspil, hvilket gør, at vi får lidt for mange omstillinger imod os. Efter 35 minutter får vi et rødt kort, som selvfølgelig ændrer en del. Jeg synes dog, vi tackler det fint ind til pausen. Vi kommer ligeledes fint ud til anden halvleg og kampen er rimelig lige. Kampen bliver lidt mere åben, hvilket gør, at vi med ti mand får en del omstillingsmuligheder imod os, hvor AGF får scoret på den ene af dem.

– Vi bliver ved med at jagte det næste mål og bliver kort efter straffet på en dyb bold, som vi ikke får løst ordentlig. Minuttet efter scoringen mod os, scorer vi på et fantastisk flot udført frispark. Begge hold jagter sejren og der er chancer i begge ender, men AGF scorer kort før tid det afgørende mål. Jeg synes, drengene kæmper, det bedste de har lært og vi er presset til det maksimale fysisk, da vores mindset var at score til 3-2. Så alt i alt er der et par individuelle aktioner, som gør, at vi ender som taber af denne kamp.

Håbet om en førsteplads og en billet til UEFA Youth League, lever ikke længere. Hvad tænker du om det?

– Det er selvfølgeligt ærgerligt, for jeg mener, at vi har potentialet til at vinde slutspillet. Men vi har ikke været effektive og dygtige nok, men det betyder bare, at vi skal være endnu mere sultne efter at vinde guldet næste år. Drengene skal tage de her oplevelser med sig i næste sæson, hvor der vil være en lang række gengangere fra dagens kamp.

Vi sikrer os en tredjeplads med en sejr mod OB på søndag. Hvilke forventninger har du til denne kamp?

– Vi forventer at møde et toptændt OB mandskab, der med en sejr kan sikre sig guldet. Så den energi de kommer med, skal vi forsøge at matche. OB er et fysik stærkt hold, som har været meget stærke defensivt i sæsonen indtil videre. Sidst vi mødte dem, havde vi udfordringer med at skabe chancer imod dem. Så det skal vi forsøge at finde nogle løsninger på til søndagens kamp. Det er vigtigt for os at få sluttet sæsonen af på en god måde.

FC Nordsjælland deler på nuværende tidspunkt tredjepladsen med AGF med kun en spillerunde tilbage. Sidste spillerunde for FC Nordsjælland er på søndag d. 5. juli 2020, hvor modstanderen er OB. Kampen bliver spillet i OB-Ådalen klokken 12.30.