Hjortebjergs optakt: Vi vil eddermame gerne have den sejr

Kategorier

Assistenttræner Frank Hjortebjerg (FC Nordsjælland) under opvarmning til kampen i 3F Superligaen mellem FC Nordsjælland og AGF den 22. juli 2020 i Right to Dream Park, Farum (Foto: Claus Birch).

I morgen spiller FC Nordsjælland sæsonens sidste kamp i 3F Superligaen, hvor FC København venter på udebane. Det er ikke blevet til en sejr mod københavnerne i denne sæson, men i sidste indbyrdes opgør havde FCN overtaget og måtte nøjes med 1-1. Frank Hjortebjerg giver her sin optakt til morgendagens kamp, hvori han blandt andet mindes sidste års mesterskabsspil.

Sidst vi mødte FCK, roste Flemming præstationen, hvor han blandt andet sagde, at vi ”satte os på FCK fra kampens start”. Hvad var det vi gjorde så godt i det opgør?

– For mig står den seneste kamp mod FCK som måske den bedste kamp, vi har spillet i hele sæsonen. Jeg synes, vi var enormt gode til at spille forbi FC Københavns pres og vi var enormt gode til at spille ned bagved dem. Generelt var vi bare rigtig dygtige til at bruge den store mængde boldbesiddelse, som vi havde, på en effektiv måde.

– På samme måde havde vi også ret godt styr på deres offensive spil, hvor vi formåede at tvinge dem til at slå en masse lange bolde, som vi også fik løst rigtig flot, uden de for alvor blev farlige.

FCK har haft en sløj periode med deres traditionelle 4-4-2-system, som vi også mødte sidste gang. Men i torsdags fik de en vigtig sejr mod AaB, hvor de stillede op i noget der lignede en 3-4-3. Hvad har det gjort for jeres forberedelser?

– Først og fremmest vil jeg gerne starte med at sige, at ja, de har haft det svært. Det har vi også selv haft. Men man skal også bare have respekt for, at de på trods af den modgang og lange sæson, som de har haft, stadig står i en position, hvor de selv kan afgøre, om de skal blive nummer to i 3F Superligaen. Og de kan også stadig spille Danmark videre i Europa. Det vil jeg gerne løfte på hatten for.

– De har jo rendt ind i så mange skader på så forfærdelige tidspunkter. De har slidt voldsomt meget på de samme spillere over en meget, meget lang sæson. Og de er altså stadig med i Europa, ligesom de har chancen for at vinde sølvmedaljer. Kun overgået af en ekstraordinær og vanvittig sæson af FC Midtjylland.

– Så det synes jeg, at man skal huske at anerkende dem for. Man skal gøre, alt hvad man kan for at give dem et rygstød forud for Basaksehir-kampen. Så vi kan få skrabet nogle point sammen til Danmark, og de igen kan komme ud og repræsentere os og Superligaen på flot vis.

– Når det så er sagt, så har vi selvfølgelig noteret os den måde, som de greb AaB-kampen an på i torsdags. De har også tidligere i mesterskabsspillet slået over i noget 3-4-3 eller 3-5-2, afhængigt af hvordan man synes, at de her mærkelige talkombinationer skal sættes sammen.

– Men vi har i hvert fald noteret os, at de har positioneret sig på en anderledes måde end den klassiske FCK-positionering. Hvis man tager AaB-kampen som udgangspunkt, så var det et opgør, hvor de to holds positioner, gik op med hinanden. Så det blev meget én-til-én. Normalt forsvarer FCK sig meget i forhold til sig selv og bolden, men i den kamp endte de med at forsvare sig meget mere i forhold til modstanderens positioner.

– Det giver et mere fremadrettet udtryk i presset. Fordi typisk vil din nærmeste modspiller ligge foran dig, hvorfor du løber fremad i presset. Det er klart, at vi tidligere i sæsonen har haft nogle positioner, der kunne minde om det. Så hvis vi gør det igen i morgen, skal vi være forberedt på, at FCK nok kommer med den type pres. Men det kan også være, at vi vælger at have et andet udgangspunkt, hvor vi ligger mere imellem FCK’s positioner. Og så vil det blive en anderledes kamp for dem, end det var mod AaB.

– Det ser vi på i morgen. Det afhænger af, hvordan og hvorledes kampbilledet folder sig ud. Vi ved jo heller ikke, om FCK griber kampen an på samme måde. Så vi må prøve at analysere på starten af kampen og så tage et udgangspunkt derfra. Vi har selvfølgelig forberedt os på Plan A, Plan B og vores forskellige muligheder, men det handler jo også om, at FCK må gøre, hvad de vil. Det kan vi ikke styre. Så vi skal først og fremmest bare sørge for, at der er styr på alle de ting, som vi netop selv kan kontrollere.

Sidste kamp i sæsonen. Inden seneste kamp mod AGF sagde du, at I gik efter at få minimum én sejr i de sidste to runder. Det mål var tæt på at blive indfriet i onsdags, inden Casper Højer spolerede tingene. Så vinder I vel i morgen?

– Vi har jo ikke glemt sidste år i mesterskabsspillet, hvor vi fik vores første og eneste sejr i den allersidste spillerunde mod netop FCK på udebane. Der kan jeg i hvert fald huske, at det gjorde en enorm forskel for den måde, som man runder sæsonen af på. Så det kunne være fedt, hvis vi kunne gentage det scenarie.

– Men det er jo ikke sådan, at det hele skal defineres ud fra denne ene sidste kamp. Vores sæson står og falder ikke i morgen. Vi har flere point i denne her sæson, end vi fik i sidste sæson. Og vi har på mange måder gjort mange ting godt og udviklet os gevaldigt.

– Uanset resultatet kan vi ikke ændre på, at vi bliver nummer 6. Det er bare sådan, vilkårene er. Men vi er også sportsfolk og konkurrencemennesker, ligesom vi har fans, tilskuere og andre interessenter, som vil os det bedste og følger troligt med. Så om det er den sidste eller første kamp i sæsonen, er det jo stadig en kamp. Det er stadig FCK mod FCN, så selvfølgelig gør vi alt, hvad vi kan, for at vi skal vinde kampen i morgen.

– De står jo også i en situation, hvor de ligger og kæmper med AGF om sølvmedaljerne, så det kan være, at de kommer hårdt fra start. Der kan være nogle ting og sager med, at begge kampe bliver spillet på samme tid. Så der kan være nogle elementer, der kan få indflydelse på, hvordan de vælger at gribe kampen an på. Det kan selvfølgelig ændre kampbilledet, hvis der pludselig kommer en melding om, at AGF er foran mod Brøndby. Så det bliver sjovt at opleve.

– Vi kommer selvfølgelig til at gribe det an på en måde, som repræsenterer, det vi er og hvad vi tror på, men vi vil eddermame gerne have den sejr. Så de skal sgu ikke regne med, at det bliver en sommerferiekamp.

Der er kampstart i morgen klokken 19.00 i Telia Parken. Opgøret sendes på Canal 9 og Dplay med optakt fra klokken 18.00.