Hjortebjergs optakt: Vi skal bringe mere intensitet ind i kampen

Kategorier

Frank Hjortebjerg og resten af trænerteamet under sidste kamp mod Brøndby.

Foto: boesenfoto.dk

Det er ikke engang to uger siden, at FC Nordsjælland sidst stod over for Brøndby IF, hvor kampen blev tabt 0-1 hjemme i Farum. I morgen gælder endnu et opgør mod de blå-gule, hvor FCN skal forsøge at tage revanche. Assistenttræner, Frank Hjortebjerg, peger på, at intensiteten i spillet bliver afgørende. 

Det er under to uger siden, at vi mødte Brøndby IF sidst og tabte 0-2. Kan du opsummere, hvad det var for en kamp?

– Det var en kamp, hvor Brøndby lykkedes med at få for meget kontrol i kampen. De var lidt for komfortable. Især når vi havde bolden, men egentlig også når de selv havde bolden. Så det var en kamp, hvor vi gerne ville have haft, at den foregik lidt mere på vores præmisser. De var for meget i balance i for lang tid ad gangen, fordi vi ikke var dygtige nok til at udfordre deres organisation.

– Men det er heller ikke fordi, at vi analyserede os frem til, at vi var deciderede dårlige eller at vi lavede nogen store fejl. Langt hen ad vejen havde vi egentlig kontrol over kampen, men spillet foregik i et lidt for adstadigt tempo til vores smag. Der er mange trænere, der helst ikke vil have, at spillet på banen er uroligt, fordi så føler de ikke, at de har styring over noget som helst. Men sådan er det jo ikke i vores klub. Ude på vores trænerbænk tænker vi lidt det modsatte, fordi vi gerne vil have intensitet i spillet.

– I sidste kamp mod Brøndby formåede de at få kampen lidt ned i et andet tempo, så det der foregik inde på banen, blev alt for kontrolleret og roligt. Og det virkede lidt som om, at det var mere til deres fordel, end det var til vores fordel, at kampen blev så kontrolleret en affære, som det gjorde. Også selvom vi følte, at vi havde ret meget kontrol over dem.

Nu gælder det modsatte opgør, som selvfølgelig foregår ude på Brøndby Stadion. Hvordan bliver kampen i morgen anderledes end sidst?

– Det skal i hvert fald blive en anderledes kamp end sidste gang, men det er ikke fordi, at vi spillede hjemme sidst og nu er på udebane. Det skal blive en anderledes kamp, fordi vi tabte opgøret for to uger siden, og vi føler, at der var nogle ting, som vi kunne have gjort bedre.

– Nu har jeg fortalt et par gange, at det er ligegyldigt for os bare at være med. Det er selvfølgelig fint, at vi er med i top-6, hvor vi føler, at vi hører hjemme. Men det er jo ikke nogen gave i sig selv, at man er med i slutspillet. Det er jo kun en gave, hvis vi bruger de her fede kampe til noget konstruktivt og får skubbet til nogle af vores grænser, så vi kan øge vores præstationsniveau. Og det har vi selvfølgelig gjort i nogle af kampene, men sidste gang mod Brøndby leverede vi en præstation, hvor vi lod meget tilbage at ønske. Så det skal vi revanchere.

– For os handler det om, at vi gerne vil bringe noget mere intensitet ind i kampen, hvis vi sammenligner med det seneste kampbillede. For at vores spillere skal udvikle sig mest, hurtigst og bedst muligt, skal de opleve så meget kamptid som muligt – med så højt tempo som muligt. Derfor skal vi altid forsøge at skubbe kampene i den retning.

– Vi har derfor kigget på, hvordan vi kan øge intensiteten i vores presspil, så vi kan drille Brøndby i forhold til de positioner, som vi presser ud fra. Og så har vi selvfølgelig også kigget på vores eget spil på bolden, hvor vi synes, at positionerne var for stationære sidst. Vi var ikke dygtige nok til at slå dybe bolde, der tvang Brøndby til at forvare baglæns. Og der var generelt for få bolde, hvor Brøndby skulle flytte sig over store afstande. Og når vi ikke leverer nok af den type afleveringer, så bliver det nemt en for statisk og adstadig fodboldkamp.

Sidst nævnte du, at I ville forsøge at skrue op for spillernes input i de taktiske forberedelser. Har det også gjort sig gældende denne gang?

– Ja, i dag havde vi igen en god session. I mandags satte vi nogle tanker i hovedet på spillerne, hvor vi bad dem om at reflektere lidt over Brøndby som modsander samt hvordan vi skal gribe kampen an. I dag har vi set lidt video mere video på dem og genopfrisket vores seneste opgør, inden spillerne blev tildelt noget gruppearbejde, hvor de skulle diskutere en mulig tilgang til kampen i morgen.

– De bød ind med forskellige måder at gribe det an på, både offensivt og defensivt, hvorefter vi fortalte om vores tanker i trænerteamet. Så fik vi samlet synspunkterne i en god gryderet, som vi rørte lidt rundt i ude på træningsbanen. Og så må vi jo se, hvordan retten smager, når vi går på banen i morgen.

Der er åbnet lidt op for tilskuerrestriktionerne, hvor Brøndby har meldt ud, at de har plads til op imod 8.000 tilskuere. Er det noget, I har forberedt jer på eller italesat i truppen?

– Overhovedet ikke. Det vidste jeg faktisk ikke engang. Det kan godt være, at det har en stor betydning for nogle spillere, at der kommer noget larm og nogle fans på stadion. Om ikke andet så giver det måske en opfattelse af, at der er noget intensivt ved stemningen. Forhåbentlig kan det smitte lidt af på kampen og fodboldspillet. Det håber vi i hvert fald.

– Og jeg tænker også, at det er lettere at få Brøndby med på den vogn, hvis deres egne fans giver noget lyd og råber lidt ad dem. Men man kommer i hvert fald aldrig nogensinde til at høre mig blive sur over, at der kommer folk på stadion for at se os spille fodbold. Også selvom det kun er muligt at lukke hjemmefans ind. Om der kommer 5, 500 eller 5.000 på lægterne, så er det sådan, det er.

– Vi vil altid gøre, alt hvad vi kan for at skabe noget intensitet i kampen. Uanset tilskuertallet. Men vi drømmer om at komme ud og spille på den størst mulige scene, så lad os da bare få nogle mennesker på stadion. Iøvrigt synes jeg også, at vores egne fans har gjort, hvad de kunne her i de sidste par runder. De har virkelig givet den gas for bare at skabe lidt stemning. Så det har været fedt.

Der er kampstart i morgen klokken 18.00. Opgøret bliver vist på Canal 9, hvor der er optakt fra klokken 17.00