Hjortebjergs optakt: FC Midtjylland vil gerne ud og bevise

Kategorier

Foto: fcn.dk

Det er ikke engang to uger siden, at FC Nordsjælland sidst stod over for FC Midtjylland, hvor det blev til et smalt 0-1 nederlag i Right to Dream Park. Siden nederlaget, er FCM blevet danske mestre og i morgen gælder endnu et opgør mod FCM, hvor FCN skal forsøge at tage revanche. Assistenttræner, Frank Hjortebjerg, forventer et midtjysk mandskab som vil bevise noget i forhold til deres nye titel som danske mestre.

Det er under to uger siden, at vi mødte FC Midtjylland sidst og tabte 0-1. Kan du opsummere, hvad det var for en kamp?

– Det var egentlig en kamp, hvor vi syntes, at vi lykkedes med mange ting i forhold til det, vi gerne ville i kampen. Vi pressede dem højt på banen, og de sparkede lange bolde ned bag vores forsvarskæde. Vi fik muligheder, for at sætte spillet som vi gerne ville, men vi var ikke gode nok til at spille ind imellem dem. Især i første halvleg var FC Midtjylland rigtig gode til at forsvare den måde, vi opbyggede vores angreb på, og de var gode til at lukke ned for os. I anden halvleg var vi en smule bedre til at komme tættere på mål, men vi manglede stadig det sidste. I morgen vil vi gøre, hvad vi kan, for at komme endnu mere ind mellem dem og se om vi kan skabe lidt flere chancer. Så det er klart, at vi forventer, at det bliver en anden kamp i morgen, i forhold til at vi spiller på deres hjemmebane. FC Midtjylland vil sikkert gerne ud og bevise noget, efter de lige er blevet velfortjente danske mestre, og havde en lille smutter mod AGF. Så de kommer nok lidt hårdere, og vil ligge et lidt større tryk på os, end de gjorde sidste gang. Det skal vi være forberedte på og prøve at spille igennem det.

Hvordan forbereder man sig, når der er så kort tid mellem to indbyrdes opgør?

– Vi kender dem jo godt, og det gør spillerne også. Det vi gjorde i går, var at genopfriske sidste kamp, for at se på hvordan vi greb kampen an, og hvordan FC Midtjylland reagerede på vores spil. Derefter havde vi en dialog med spillerne, omkring hvordan vi ønsker at gribe kampen an, på baggrund af det der skete sidste gang. På den måde lærer vi af sidste kamp, og vi vil prøve at tage den læring med videre til kampen i morgen. Så det har været rimelig overkommeligt, fordi det er så kort tid siden, at vi mødte dem sidst, og vi ved hvad vi kommer til at stå overfor.

Fire kampe i streg uden at score et eneste mål. Hvorfor bliver den stime vendt i morgen?

– Det er jo ikke fordi, at vi ikke skaber chancerne, til at kunne sparke bolden i kassen. Det havde heldigvis været værre, hvis vi skulle spørge os selv om, hvordan vi kommer til chancerne. Sådan er det jo ikke. Man kan sige at imod FC Midtjylland sidste gang, havde vi rigtig svært ved at skabe chancerne, som kunne føre til mål. Der var de simpelthen for gode til at lukke os ned, så vi ikke kom til de chancer. Vi skal have modet til at spille imellem dem, og have modet til at udfordre deres organisationer og deres mandsorienterede måde at forsvare på. Det kræver noget mod imod FC Midtjylland og især i Herning. Men vi har intet at tabe, så vi kommer til at komme udover stepperne og tage kampen op mod Danmarks bedste hold. Så det er en fed udfordring, og vi må bare brænde banen af og håbe på, at det kan skabe noget. Målene skal nok komme. Vi føler på ingen måde, at det er noget som er meget galt. Man skal huske på, at vi stadig er det mest scorende hold i 3F Superligaen sammen med Brøndby. Vi er rimelig trygge i, at vi nok skal komme igen, og det er nok mere spørgsmålet om tilfældigheder, at der lige har været fire kampe i streg uden mål. Selvfølgelig er der nogle ting i spillet, som vi har kigget på, og som vi skal prøve at være bevidste om og prøve at ændre på. Fordi vi kan jo heller ikke bare acceptere, at det kommer af sig selv. Vi skal også være kritiske omkring, hvad vi skal gøre for at øge chancerne for målene. Så mon ikke vi prikker en enkelt eller to ind i morgen, afslutter Frank Hjortebjerg.

FC Nordsjælland gæster i morgen de nykårede danske mestre, FC Midtjylland, i MCH Arena. Der er kampstart klokken 19.00. Opgøret bliver vist på TV3 Sport, hvor der er optakt fra klokken 18.00.