Fuld tiltro til protokollerne

Kategorier

Foto: fcn.dk

FC Nordsjælland er onsdag morgen blevet informeret om, at aftenens modstander i 3F Superligaen, AGF, har konstateret at en af deres spillere er testet positiv for Covid-19. Dette bekymrer på ingen måde FC Nordsjælland generelt eller i forhold til aftenens kamp.

FCN vil gerne gøre opmærksom på, at Divisionsforeningens Covod-19 protokoller, der blev udarbejdet i samarbejde med eksterne eksperter og efterfølgende godkendt af alle relevante myndigheder, også tager højde for en situation som denne, og såfremt alle parter følger protokollen, så er der minimal risiko for, at AGF-spilleren har smittet sine holdkammerater.

Samme protokoller foreskriver også, at de to klubbers spillere og stab holdes totalt adskilt i forbindelse med en kamp som i aften, undtagen på banen under selve kampen, hvor risiko for potentiel smitte vurderes som værende minimal, hvis en spiller i aktion mod forventning bærer smitte uden at have testet positiv for Covid-19.

Protokollerne er udarbejdet til at beskytte spillerne bedst muligt. De er til for at minimere risikoen for at en holdkammerat kan smitte en anden, og de har nu i flere tilfælde bevist deres værd som effektive og stærke, når en spiller har pådraget sig virus som privatperson uden for klubregi. Senest da FC Nordsjælland spillede hjemme mod Brøndby, og det efterfølgende viste sig to Brøndby-spillere testede positiv dagen efter kampen. Ingen af deres holdkammerater eller modstandere blev smittet takket være protokollerne, som alle klubber skal leve op til.

Derfor har FC Nordsjælland absolut igen bekymringer i forbindelse med dagens kamp mod AGF, som vi glæder os til. AGF lever op til alle protokollens procedurer lige som vi selv gør og vil gøre i aften.