Frederik Birk analyserer AaB-Kampen

Kategorier

Resultat 0-0. Right to Dream Park, Farum. Foto: Michael Boesen

I går spillede FC Nordsjælland en mål-løs kamp mod AaB i Right to Dream Park. Resultatet afspejler sig dog ikke i den uafgjorte kamp. Begge hold skabte chancer, men den sidste skarphed foran mål, manglede. Frederik Birk Christensen, analytiker, fortæller her om de taktiske justeringer, som holdet gennemgik under gårdagens kamp.

Kan du give et indblik i, hvad der var fokus på til post-match meeting i dag?

– Til vores post-match møde havde vi en del fokus på opbygningsspillet, gennembrud og den afsluttende del i spillet. Vi fik skabt en del chancer i løbet af kampen i går, men vi manglede den sidste skarphed foran mål. Nu er det nogle kampe i træk, vi ikke har lykkedes med at score, så derfor fokuserede vi primært på det i dag. I defensiven, så vi fine ud. Vi giver kun et par enkelte chancer til AaB, men det er klart at vi selv skal til at få bolden i mål. Så derfor har vi haft meget fokus på det til analysen i dag.

– Vi havde et par gode opspil og nogle gode lige-ved-og-næsten situationer. Der var også nogle store chancer som vi skabte, som selvfølgelig kræver noget mere kvalitet i den afsluttende fase. Så det skulle vi have gjort bedre, hvis vi skulle have vundet kampen. Det var en åben kamp som kunne være gået begge veje.

– Hvis vi skal gribe fat i noget taktisk, så havde vi set et AaB hold i de seneste kampe komme med et højt og aggressivt pres, hvor de har lykkedes med at ødelægge modstanderens ro i opbygningsspillet. Det havde vi lidt problemer med i de første 30 minutter af kampen. Der formår AaB virkelig, at komme mand mod mand på os, og vi fik ikke rigtig kommet ud af deres første tryk, hvilket gjorde at det ofte blev mand-mod-mand dueller. Da vi først fik spillet lidt hurtigere, og fik lidt mere ro i den opbyggende fase, så begyndte vi også at få flere gode mønstre som vi arbejder på hver dag på træningsbanen.

– Vi forsøgte at få flere spillere ind centralt, så vi kunne skabe et overtal, specielt på siden af deres to centrale midtbanespillere. Vi ved at deres positioner, rent defensivt, kan være udfordret på rummet på siden af deres to midtbane spillere. Det betyder, at vi allokerede tre spillere til vores sidste linje, og specielt på siderne prøvede vi at binde deres wingbacks. Så hvis deres to kanter skulle presse, ville der komme rum på deres to 6’ere i bunden. Det var faktisk den struktur, vi blev ramt af i Aalborg sidst, så vi har kigget på hvad vi selv har haft udfordringer og der prøvede vi at vende den, den anden vej.

– Defensivt var vi opmærksomme på, at vi også kunne ramme samme udfordringer, fordi AaB også er opmærksomme på at bruge de halv-rum rigtig meget. Så derfor var vi klar på, at spille med fleksibilitet i vores presformation, så vi kunne ændre til at have tre på midten og forsvare med fire, i stedet for at forsvare med fem. Det synes jeg vi lykkedes rigtig fint med i løbet af kampen.

– Kampen bliver afgjort i felterne. Og som vi snakkede om sidste gang mod Brøndby, så var de væsentlig mere effektive end vi var, og i denne her kamp mod AaB, var der ingen holdene som formåede at omsætte chancerne til mål og derfor forblev det en 0-0 kamp, afslutter Frederik Birk.

På fredag skal FC Nordsjælland en tur til Herning, hvor der venter dem et opgør mod FC Midtjylland. Kampen starter klokken 19.00.