Flemming P: Vi passer på ingen måde på os selv

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

FC Nordsjælland tabte i dag 4-0 på udebane på Brøndby IF i 3F Superligaens slutspil. FCN kom stærkt fra start i kampen, men efter 19 minutter stod der alligevel 2-0 på måltavlen. I anden halvleg var en FCN-reducering meget tæt på, men i stedet scorede Mikael Uhre to gange i den modsatte ende. Cheftræner, Flemming Pedersen, tager ansvaret for det sløje slutresultat, men synes også, at holdet kunne være indsatsen bekendt.

Det ender med et 4-0 nederlag her i Brøndby. Hvad er din umiddelbare vurdering af resultatet og præstationen, hvis man ser på det hele fra et FCN-perspektiv?

– Umiddelbart synes jeg egentlig, at vi har rigtig stor ære af kampen. Lige fra første sekund forsøger vi at tage initiativet og sætte os på kampen, som vi også kommer rigtig godt ind i. Normalt på Brøndby Stadion ved man, at man oftest bliver trykket i de første 10-15 minutter af kampen. Men i dag var det jo faktisk os, der trykkede dem fra start og satte dagsordenen.

– Så ved vi dog også med Brøndby, at de er så dygtige på kontraangreb. Så lige pludselig gik det stærkt den anden vej. Med 4-5 minutters mellemrum står det pludselig 2-0, selvom vi egentlig syntes, at vi var kommet godt fra start.

– Derfra bliver det lidt op ad bakke. Man kunne tydeligt mærke, at det gik ud over vores pres. De to mål satte sig lidt i baghovedet på os, så Brøndby får lidt mere ro og bedre positioner. Og derfor går intensiteten lidt ud af vores presspil.

– Vi går til pause, hvor vi får justeret lidt med vores pres og vores positioner. Og så kommer vi ud med fornyet energi, hvor jeg også synes, at det er os, der kører på fra anden halvlegs start. Vi er jo i en lang periode meget, meget tættere på at komme på 2-1, end Brøndby er på 3-0. Men sådan gik det desværre ikke.

Hvorfor er det så, at det ender så galt resultatmæssigt?

– Jamen, den tager vi i trænerteamet, med mig i spidsen, på vores kappe. Vi insisterer på, at vi skal lægge vores spil op på så højt et niveau, som det overhovedet er muligt. Vi presser citronen tempomæssigt. Og derfor bliver tempoet for højt i forhold til vores evner – dels vores evner til at ramme hinanden og dels vores tekniske evner.

– Det gør vi for at uddanne og udvikle spillerne, så de lærer at spille i et endnu højere tempo. Vi passer på ingen måde på os selv i dag. Vi går all in. Og vi er nødsaget til at komme op på det tempo, hvis vi skal indfri vores ambitioner om at lege med i toppen af dansk fodbold. Fordi vores hold skal undgå for mange dueller og så videre.

– Hvis vi havde passet lidt bedre på vores selv, så havde vi i perioder af kampen trukket os lidt længere tilbage på banen. Hvor man kan overlade spillet lidt mere til modstanderne. Som Brøndby for eksempel gør sommetider i dag.

– Men det havde vi besluttet, at vi ikke ville gøre i dag. Vi ville køre på, nu hvor der ikke er en tredjeplads og bronzemedaljer at jagte. Nøjagtigt ligesom vi gjorde det i sidste runde mod FC Midtjylland. Midtjylland var bare ikke lige så dygtige, som Brøndby var i dag, til at håndtere det og straffe os på kontraangreb.

FC Nordsjælland har allerede på søndag mulighed for at tage revanche i 3F Superligaen, når AaB kommer på besøg i Farum. Der er kampstart klokken 14.00 i Right to Dream Park – og du kan allerede nu sikre dig en billet til kampen HER.