Flemming P: Vi er skuffede, men det var en jævnbyrdig kamp

Kategorier

Martin Frese (FC Nordsjælland) under kampen i 3F Superligaen mellem FC Nordsjælland og AGF den 22. juli 2020 i Right to Dream Park, Farum (Foto: Claus Birch).

FC Nordsjælland spillede i dag 1-1 på hjemmebane mod AGF, der ligger på andenpladsen i 3F Superligaen. Mads Døhr Thychosen bragede FCN foran efter 67 minutter på et venstrebenshug, men med mindre end 10 minutter tilbage af kampen fik AGF udlignet.

Flemming Pedersen fortæller, at truppen er skuffet over den sene udligning, men mener ikke, at det var et forkert resultat.

Kampen ender 1-1 efter en sen udligning fra AGF. Hvad var det for en fodboldkamp, der blev spillet i dag?

– Det var et opgør mellem to meget, meget umage hold. Der er AGF, der gerne vil spille langt og med mange dueller. Og så er der os, der gerne vil spille et hurtigt kombinationsspil. Deraf bliver kampen formet.

– Vi har det altid rigtig svært mod AGF, men vi havde det måske lidt lettere i dag, end vi har haft tidligere på sæsonen. AGF har ikke noget imod, at vi har bolden – og så sætter de deres pres hårdt ind. Sommetider har vi svært ved at komme ud af deres pres, hvorfor de kan køre deres omstillinger imod os. Det er jo kun på kontraangreb eller standardsituationer, at de får deres muligheder.

– Derfor er det virkelig vigtigt for os, når vi møder sådanne hold, at vi er i god balance hele tiden. Forstået på den måde at når vi står i de situationer, hvor vi kommer til at tabe bolden i vores etablerede spil, så skal vi have så gode positioner, at vi hurtigt kan generobre.

Hvilke ting ved vores spil kan vi tage med os fra kampen – både positivt og negativt?

– Peter og drengene var rigtig dygtige til at forsvare feltet på alle de mange indlægssituationer, som AGF har. Også på standardsituationerne, som jeg nævnte før. Det roste jeg også spillerne for efter kampen. Fordi det så rigtig stabilt ud, når man tænker på, at det er et punkt, hvor vi normalt ikke er så stærke.

– Til gengæld synes jeg, at vi, især i starten af anden halvleg, virkelig er sløsede med bolden. Også til tider i første halvleg. Og det skal simpelthen blive bedre, fordi spillet med bolden bør altid være på et højt niveau.

Du nævner selv, at AGF er en modstander, som vi tit har problemer med. Betyder det, at man står og er tilfreds med et uafgjort resultat?

– Nej, vi er selvfølgelig skuffede lige nu og her. Det er klart, når vi fører så langt henne i kampen. Det var tæt på mod en modstander, som vi har det svært med. Så det er ikke fordi, at vi står og er glade.

– Men når vi får følelserne lidt på afstand her de næste par dage, og vi får kigget kampen igennem, så er jeg sikker på, at uafgjort ikke er et forkert resultat i den forstand. For det var en jævnbyrdig kamp, der blev spillet i dag.

På søndag gælder det den sidste runde af denne sæson af 3F Superligaen. FC Nordsjælland møder FC København på udebane i Telia Parken. Der er kampstart klokken 19.00.