Flemming P: Vi burde have fået et bedre resultat

Kategorier

Cheftræner Flemming Pedersen og resten af trænerteamet påbegynder opstarten med spillertruppen 17. august. Første 3F Superligakamp bliver ude mod Brøndby d. 13. september.

Foto: Gonzales Photo

FC Nordsjælland spillede i dag sidste kamp i denne sæson af 3F Superligaen. Holdet skulle forsøge at jagte en sejr, så truppen kunne gå på sommerferie med en god fornemmelse. FCN pressede FCK hårdt i anden halvleg, men københavnerne løb med sejren efter et mål i det 86. minut. Skuffende, mener cheftræner Flemming Pedersen.

Vi ender med at tabe 2-1 efter en sen FCK-scoring af Dame N’Doye. Kan du opsummere dagens kampbillede?

– Jeg synes, vi starter kampen lidt svagt. Vi havde aftalt, at vi skulle komme ud med stor intensitet i vores spil, men det var netop intensiteten i vores presspil, som manglede. Derfor fik FC København lidt for meget ro på spillet i starten af kampen. Og samtidig smed vi for mange lette afleveringer væk, når vi selv havde bolden.

– Men som første halvleg skrider frem, får vi bedre og bedre fat. Vores boldomgang er stærkere, så vi får åbnet de rum imellem deres kæder, som vi jo gerne vil have åbnet. Og det er klart, at de her rum kun kan åbnes, hvis vi spiller tilstrækkeligt hurtigt og kommer tilstrækkeligt hurtigt i position. Og på det punkt begyndte det at se rigtig godt ud, så vi går til pause med en fornuftig fornemmelse.

– Vi starter også fint ud i anden halvleg, hvor rummene stadig åbner sig. Vi får spillet os godt ud af FCK’s pres, så i midten af anden halvleg ser det ud som om, at de er ved at knække lidt. Der kommer rigtig store afstande i deres hold, så der åbner sig nogle gode muligheder til os, når vi spiller os igennem deres førstepres.

– Det er blandt andet derfor, at Kamal kommer ind på det tidspunkt, hvor vi også har sat Diomande ind i stedet for Rygaard lige for inden. Og til sidst laver vi også de tre indskiftninger for at få endnu mere intensitet og power i spillet, så FCK kunne få dødsstødet. Vi har også nogle rigtig gode muligheder for at score til 1-2.

– Derfor er det skuffende at se, at vi 10 minutter før tid pludselig bliver for passive i vores presspil. Det ser ud som om, at vi går kolde rent fysisk. Vi troede ellers, at vi havde timet det godt denne gang. I de to seneste opgør herinde i Telia Parken har vi tabt kampen efter det 70. minut, hvor FCK får overtaget. De gange kunne vi ikke stå distancen rent fysisk. Men med vores indskiftninger i dag var alt linet op til, at det var os, der kunne sætte ind i de sidste 20 minutter og gå efter sejren.

Som du selv siger, så havde vi rigtig gode muligheder for at komme foran i anden halvleg. Er det sådan, så man føler, at nederlaget var decideret uretfærdigt?

– Sådan vil jeg ikke sætte det op. Det var en skuffelse at se den måde, som FCK scorer på til sidst, hvor vi står på flade fødder og overlader alt for meget initiativ til dem. Men alt det der med om det er fortjent eller ufortjent, det er slet ikke noget, som jeg excellerer i.

– Vi excellerer selvfølgelig i, hvordan vi bedst muligt kan vinde kampene. Og der vil altid være marginaler og tilfældigheder forbundet med det at vinde fodboldkampe, men vi fandt rigtig gode løsninger i spillet i anden halvleg. Så vi burde have fået et bedre resultat, hvis man tager det hele i betragtning.

Frank fortalte inden kampen, hvor vigtig en sejr i sidste runde kan være, inden man tager på sommerferie. Det blev ikke til en sejr i dag, men er det stadig en god fornemmelse, som I afslutter sæsonen med?

 – Ja ja, sæsonen er helt klart godkendt. I år havde vi et rigtig stort mål om integration af nye spillere. Og hvis vi kigger på truppen nu, så er der 14 nye spillere sammenlignet med sidste sæson. Det er en udskiftning på 50%. Og der regner vi ikke engang de fem nye U19-spillere, som har været med os her de sidste par uger.

– Det har helt klart været et stort fokuspunkt. Også med de sociale arrangementer og rejsen til Ghana i vinters. Så selve integrationen er vi rigtig, rigtig stolte af og tilfredse med. Der er mange nye spillere, som er blevet integreret i truppen, ligesom rigtig mange spillere har fået en god portion spilletid i Superligaen.

– Og samtidig klarede vi vores overordnede mål om at komme i top-6 og være med i mesterskabsspillet. Vi har endda fået flere point, end vi fik i den foregående sæson. Så der har været rigtig mange positive elementer.

– Så er det selvfølgelig klart, at det har været en skuffelse, at vi ikke har fået bedre resultater her sidst på sæsonen. Nu har vi først tre ugers tiltrængt ferie, men jeg har lige fortalt drengene, at der venter dem den hårdeste pre season, de nogensinde har været med til, når de møder ind igen. Og det er simpelthen for udviklingens skyld. Vi er nødsaget til at lægge på.

Superliga-truppen er taget direkte på sommerferie efter aftenens kamp mod FC København. Spillerne møder ind igen mandag den 17. august.