Fejring af et års samarbejde med B93

Kategorier

Kort efter dagens sidste træningskamp mellem B93 U19 og FCN U19.

Et år er der gået, siden FC Nordsjælland og B93 startede et talentsamarbejde. I går, onsdag, blev det hyldet med syv træningskampe, hvor den talentfulde ungdomsfodbold var i centrum.  De syv kampe mellem holdenes U11- til U19-hold blev spillet på Svanemølleanlægget i København.

Det var med ønsket om et fælles udviklingsmiljø for unge talenter, at FC Nordsjælland og B93 i sin tid indgik en samarbejdsaftale. Siden da er begge klubber gået frem i DBU’s klublicenssystem, hvor FC Nordsjælland fik de maksimale fem stjerner, mens B93 steg til 2,5 stjerner.

Her er en række reaktioner på fejringen af de to klubbers samarbejde fra FC Nordsjællands Head of Coaching, Alexander Riget, og bestyrelsesmedlem i B93 Ole Ringheim. Derudover kommer FC Nordsjællands U19-Cheftræner, Kasper Kurland, med en kommentar oven på U19-holdets sejr på 5-1 i deres træningskamp.

– Jeg synes, at fejringen er en gode måde at pleje samarbejdet og holde det ved lige. Det er en god måde at få nogle kampe i opstarten. Kampene foregår på en god måde og i en god ånd, og det er dejligt at se, siger Alexander Riget.

– Når man laver et samarbejde, er der rigtig mange ting, man skal gøre. Nogle af de ting, vi har gjort, er, at vi har haft mange af B93-trænerne på besøg i Farum til spillestilsmøder, hvor der har været udveksling mellem spillere begge veje. Derudover har vi startet morgentræninger herinde i B93, som har været et meget godt projekt. Vi har en del spillere fra København, og når nu de skal tidligt afsted om morgenen, så er det godt, at de slipper for at tage til Farum for at træne og tilbage til København for at komme i skole.

– Jeg tror, at vi skal bruge det kommende år på at få endnu bedre styr på børnefodbolden fra U12 og ned. Vi startede fra toppen og har haft rigtig meget samarbejde på U19 og U17, ligesom vi også har haft et forløb for U15, U14 og U13. Det næste step er at få U12 og U10 med, afslutter Alexander Riget.

Bestyrelsesmedlem hos B.93, Ole Ringheim, fortæller om dagen i går og om samarbejdet med FC Nordsjælland.

– Vi er enormt glade for samarbejdet med FCN. Det er min fornemmelse, at begge klubber får nogle fordele ud af det. Det er anden gang, at vi har sådan en træningsdag, hvor vi skal prøve at få alle akademiholdene til at spille mod hinanden. Det er mest for at have det skægt og give alle folk lidt kamptræning.

– Da vi begyndte samarbejdet med FC Nordsjælland, var det ligesom, når man møder en kæreste for første gang. Vi aftalte at arbejde sammen i et halvt års tid, hvorefter vi satte os ned og så, om kemien var der. Da vi kom til april i år, så blev begge parter enige om, at det ville vi gerne arbejde videre med. Så nu har vi en 3-årig strategisk samarbejdsaftale, som vi har store forventninger til, og jeg håber også, at FCN vil være lige så entusiastiske fremover, afslutter Ole Ringheim. 

U19-Cheftræner, Kasper Kurland, takker B93 for det gode arrangement og fortæller om holdets kommende sæsons ambitioner.

– Allerførst vil jeg gerne sige tak for en god dag til B93. Det har været et godt arrangement med god stemning og et godt setup omkring klubben.

– Det var en god kamp, som vi leverede i dag. Jeg synes, at B93 var rigtig gode i første halvleg, hvor de gav os god udfordring. I anden halvleg var der lidt større forskel på de to hold. Vi lavede mange gode ting, så jeg synes, at det var en fin præstation.

– Det vi tager med fra i dag, er præstationen. Vi fik integreret nogle af de nye spillere. Derudover har vi fået arbejdet med vores opbygning ved at spille igennem linjerne og komme op med flere folk på banen, som har været et stort fokus for os i opstarten.

– Ambitionen for den nye sæson er at blive ved med at kæmpe i toppen af rækken, fordi potentialet er til det. Vi ved, at det er det, som vil give os de bedste udfordringer i kampene. Der er ikke nogen decideret resultatmæssig målsætning, fordi vores primære mål er at gøre spillerne klar til Superliga. Det vil det altid være, uanset hvilket nummer vi ender i rækken, afslutter Kasper Kurland.

Træningskampene endte som følgende:

B.93 U11 – Farum BK U11: 2-7

B.93 U12 – Farum BK U12: 1-3

B.93 U13 – Farum BK U13: 2-11

B.93 U14 – Farum BK U14: 0-5

B.93 U15 – Farum BK U15: 2-2

B.93 U17 – FCN U17: 2-6

B.93 U19 – FCN U19 1-5