FC NORDSJÆLLAND VINDER SYDBANK KVINDEPOKALEN

Kategorier

Foto: gonzalesphoto.dk

I forrige uge vandt FC Nordsjælland klubbens første medaljer på kvindesiden, da man sikrede sig bronze i Gjensidige Kvindeligaen. I går rundede kvinderne så endnu en milepæl, da holdet vandt pokalfinalen 0-1 mod FC Thy-ThistedQ og sikrede sig den første titel i klubbens historie.

I overtiden af første halvleg sparkede Florentina Olar på mål fra distancen, men Thisted/Thy-målmanden kunne kun halvklare forsøget. FC Nordsjællands rutinerede offensivspiller, Camilla Kur, var hurtigst over returbolden og bragte FCN foran 0-1.

Resultatet holdt hjem, hvorfor anfører Cathrine Gryholt Larsen kunne løfte pokalen efter slutfløjtet. Ligeledes blev unge Kathrine Kühl Møller fejret med et trofæ efter kampen, da den blot 16-årige FCN-spiller blev kåret til årets pokalfighter.

Pokalsejren er FC Nordsjællands første titel til kvindeafdelingen, som ligeledes er flot, fordi holdet formåede at slå både Brøndby og Fortuna Hjørring ud af turneringen på vejen til finalen. Det er første gang i 17 år, at ingen af de to klubber deltager i kvindernes pokalfinale.

Her er en række reaktioner på triumfen i går samt kvindernes første sæson i den bedste danske fodboldrække.

Cheftræner, Brian Sørensen:
– Det er jo fedt og fantastisk at stå her. Pokalmestre 2020. Første år vi er med oppe i den bedste kvindeliga i landet, og så er vi dygtige nok til at vinde en pokal. Det er verdensklasse. Det betyder meget.

– Det er jo en finale, så det bliver en lidt anderledes og trykket fodboldkamp. Jeg synes, at vi har fuld kontrol i anden halvleg. Vi burde også have lukket kampen til 0-2 i mange situationer, men det fik vi ikke gjort. Og så er det klart, at der kan ske alt muligt til sidst. Men vi holder flot stand, og jeg synes, at sejren er fuldt fortjent.

– Jeg er meget tilfreds med den samlede sæson. Det har været en succes ud over alle forventninger. Vi ender som 3’er i ligaen, får bronzemedaljer og vi slår Brøndby og Fortuna Hjørring ud på vejen mod vores pokaltriumf i dag. Det vidner om, at der er nogle krummer i det her hold. Så jeg glæder mig til at se, hvad vi kan drive det til i næste sæson.

Head of Women’s Football, Christian Taylor:
– Vi gik ind til denne her sæson med en målsætning om at vi skulle nå slutspillet. I stedet får vi en tredjeplads og bronzemedaljer, mens vi nu også napper en landspokal. Det er jo helt fantastisk. Det var selvfølgelig en del af vores drømme og tanker, men det var slet ikke en del af planen eller noget vi regnede med.

– Det er bare en fantastisk følelse. Nu har vi vores første pokal, som er en milepæl i hele vores projekt om kvindefodbold. Som man skal huske på, kun er 2,5 år gammelt. Jeg er helt vildt stolt af pigerne, klubben, fansene og den opbakning, der er fra alle. Det er helt overvældende.

Administrerende direktør, Søren Kristensen:
– At vinde pokalturneringen er jo bare prikken over i’et. Jeg havde håbet og virkelig undt pigerne, at de kunne få lov til at fejre denne her titel. Især efter de slog Brøndby og Fortuna Hjørring ud af henholdsvis kvartfinalen og semifinalen. Så denne her pokalsejr er bare prikket over i’et på en virkelig flot og godkendt sæson.

– En tredjeplads i Gjensidige Kvindeliga må også siges at være godkendt, når det er første år, man er med i den bedste række i Danmark. Vi er rigtig godt tilfredse med sæsonen, men vi vil også gerne udvikle os yderligere. Vi vil gerne arbejde mere med vores akademi, hvor vi skal have flere og flere op på førsteholdet igennem vores egne ungdomshold. Så vi kommer til at kigge på, hvordan vi kan styrke vores akademi endnu mere, så vi får en endnu stærkere fødekæde op til vores førstehold.