FC Nordsjælland fejrer et års samarbejde med B93

Kategorier

B.93 Sportsdirektør og FCN direktør Søren Kristensen markerer samarbejdsaftalen mellem de to klubber med et håndtryk.

foto: fcn.dk

For et år siden indledte FC Nordsjælland et samarbejde med københavnerklubben B93. For at fejre årsdagen tager FC Nordsjælland sine ungdomshold med til Østerbro og spiller syv træningskampe mod ungdomsholdene fra B93. Dette løber af stablen onsdag d. 29. juli.

Der er tale om syv træningskampe, hvor U11- til U19-holdene fra begge klubber skal i aktion mod hinanden. Den første kamp bliver spillet klokken 10.00, og den sidste vil blive fløjtet i gang klokken 15.00. Heldagsarrangementet anses som en markering af det samarbejde klubberne har haft i et år.

DBU lancerede i 2019 et nyt licenssystem, der med stjerner som mærkat skal skabe mere gennemsigtighed i danske fodboldklubbers arbejde med talentudviklingen på herresiden. Siden samarbejdet med B93 har FC Nordsjælland skrevet historie, da FCN er første klub til at få uddelt de maksimale fem stjerner. B93 er også steget til 2,5 stjerner, hvorfor de nu er på en 19. plads i DBUs klublicenssystem.

Ungdomsudviklingstræner og rekrutteringsansvarlig i B93, Ala Mohammed, fortæller, at han er meget glad for samarbejdet med FC Nordsjælland og at B93 er meget tilfredse med 19. pladsen i forhold til konkurrencesituationen i københavnsområdet.

– Samarbejdet med FC Nordsjælland kan bidrage og hjælpe os med at se på en optimering af interne processer. Både på fodboldbanen, men også på kontoret, hvor der også tænkes fodbold. På den måde kan vi løfte de parametre, som skal til, for at vi kan komme højere op på listen end den nuværende 19. plads, som vi har. Dog er vi selv meget tilfredse med placeringen som nummer 19 i Danmark, når vi tager højde for, hvilke ressourcer vi har til rådighed og den konkurrence, vi har her i københavnsområdet.

– Vi er meget glade for det samarbejde, vi har med FC Nordsjælland. Det er helt nyt for et fodboldakademi som vores (B-licensklub) at gå ind i et samarbejde med en Superliga-klub (A-licensklub). Jeg tror, vi er den første klub, som tilslutter os sådan et samarbejde. Normalt er det mindre klubber i nærområdet, der laves samarbejde med, men vores samarbejde med FCN er historisk, hvis man kigger på vores størrelse, historie og evne til at talentudvikle.

– Det er et samarbejde, som på sigt kan komme til at ændre vores opfattelse af, hvordan konceptet med samarbejdsklubber skal se ud. Det sender nogle signaler om, at vi er i gang med noget helt specielt og anderledes i forhold til det at være samarbejdsklub. Den værdi, som det har givet os lige nu, er, at det sætter os på et kort, som der ikke har været før. Det skal blandt andet forstås ved, at vi får lov til at trække på nogle af de ressourcer, som FC Nordsjælland har. Det kan fx være trænere til morgentræninger, B93-deltagelse ved FCN-spillestilsmøde og på sigt oprettelse af et topcenter i B93. Dertil brygger vi på en masse ideer, som stadigvæk er under udvikling, hvor vi kan trække på FC Nordsjællands faglighed, struktur og ressourcer.

– Et andet led i vores samarbejde er, at vi får lov til at sende vores bedste spillere op til FC Nordsjælland – uden at vi nødvendigvis skal lave et skifte med spillerne. Det er en fordel for vores spillere, da de får en mulighed for at træne med en A-licensklub. Her får de en oplevelse og en idé om, hvad der skal til for at spille med deroppe. Det giver samtidig en mulighed for spillerne, som kan gøre sig nogle overvejelser omkring deres fremtid, da de bedre ved, hvad der skal til for at spille i en A-licensklub.

– Når man samler de bedste spillere, så siger teorien, at man kan etablere et rigtigt stærkt trænings- og udviklingsmiljø. Når vi så får muligheden for at sende vores bedste spillere til FC Nordsjælland, kan det være med til at påvirke deres forståelse for deres eget niveau, deres indstilling og disciplin i forhold til træningen. Ligesom det stiller nogle krav til intensitet i deres indsats. Når de så kommer tilbage til B93, har vi en klar forventning om, at de kan sætte deres nye viden og kompetencer i spil hos os. Sådan vil vores eget miljø løftes yderligere. På den måde er det både fordel for spillerne og begge klubber, at vores spillere kommer op til FCN.

– En af de flere fordele ved samarbejdet er, at vi får lov til at vise vores evne som talentudviklingsklub frem via vores bedste spillere. Vi har som akademi ikke altid adgang til de absolut bedste spillere i årgangene, men vi evner dog stadigvæk at tiltrække stærke og kompetente spillere. Spillere som måske ikke lige ved første øjekast er et talent, men har potentialet til at blive et talent. Det kræver dog stadig en modning gennem en god og solid fodbolduddannelse, inden de tiltrækker sig opmærksomhed fra de største klubber. Dertil evner vi også at håndtere og udvikle de dygtige spillere, som ikke er valgt til hos ligaklubberne. Det kan være fordi, de udviser mangel på disciplin, har udfordringer med attituden eller ikke har det ”korrekte” mind-set. De passer ind hos os. Og på et tidspunkt kan de udvikle sig til et niveau, hvor de igen er interessante for liga-klubberne. På den måde gavner dette samarbejde med FC Nordsjælland også de spillere, som udvikler sig lidt senere.

– At vi har træningskampene, er en måde, hvorpå vi kan matche hinandens spillere på. Som sådan er kampene en manifestation af det samarbejde, vi har med FC Nordsjælland. Vi laver det som en heldagsaktivitet sammen med FC Nordsjælland, hvor forældre og klubberne mødes på tværs og kan få et indtryk af, hvordan den anden klub fungerer. Her giver samarbejdet mulighed for, at vi på sigt kan sikre, at de akademispillere fra FC Nordsjælland, som ikke kan holde trit med deres egen udvikling, vil fortsætte deres videre udvikling hos os. Enten via vores akademi eller på vores seniorhold, som er et skridt på vejen mod deres mål. Det er er håbet, at vi på sigt kan levere et godt indtryk af klubben. Sådan at vi kan formidle og oplyse hvad det er, vi står for, således at spillerne kan have lyst til at spille hos os, hvis den tid skulle komme. Så på den front er samarbejdet også en mulighed for at sælge klubbens værdier, afslutter Ala Mohammed.

Kamptidspunkter for træningskampene på onsdag:

Ny kunststofbane
B93 U15 – FCN U15 klokken 10.00

B93 U17 – FCN U17 klokken 12.00

B93 U19 – FCN U19 klokken 14.00

Gammel kunststofbane:
B93 U11 – Farum BK U11 klokken 10.30

B93 U12 – Farum BK U12 klokken 10.30

B93 U13 – Farum BK U13 klokken 13.00

B93 U14 – Farum BK U14 klokken 15.00