FC Nordsjælland betaler moderklubben Farum Boldklub tilbage

Kategorier

FC Nordsjællands administrerende direktør, Søren Kristensen, overleverer cheken til Farum Boldklubs bestyrelsesmedlem, Jesper Dall.

FC Nordsjællands administrerende direktør, Søren Kristensen, overleverede i går en check på 816.832,61 danske kroner til Farum Boldklubs bestyrelsesmedlem, Jesper Dall.

Beløbet på checken afspejler de mange spillere som FCN har solgt til udlandet, som har haft sine ungdomsår i moderklubben, Farum Boldklub.

FC Nordsjællands administrerende direktør, Søren Kristensen, var glad for at overrække dette beløb til Farum boldklub.

– Vi er glade for at give noget tilbage til lokalsamfundet, som vi er en del af. Det er jo sådan, at når de unge spillere kommer her og vi beder dem om at blive fodboldspillere her i FC Nordsjælland og Farum Boldklub, så er der nogle internationale regler, som foreskriver, hvordan man som spiller bliver solgt og hvordan man som klub betaler solidaritet og træningskompensation tilbage til moderklubben, i det her tilfælde Farum Boldklub.

– Den betaling vi har at gøre med i dag, vedrører spillere som Mads Mini Pedersen, Marcus Ingvartsen, Mathias Jørgensen, Christian Rasmussen, Nicklas Strunck, Mathias Jensen og sidst, men ikke mindst, Andreas Skov Olsen, som alle har været en del af FCN’s akademi, afslutter Søren Kristensen.

Bestyrelsesmedlem i Farum Boldklub, Jesper Dall, er meget stolt af beløbet og fortæller, hvad pengene blandt andet skal bruges på.

– Som moderklub er vi meget stolte af de her mange penge, men vi er også ydmyge i forhold til, at der er rigtig meget arbejde i fremtiden med at få det hele til at fungere.

– Vi er meget glade for det samarbejde vi har med FC Nordsjælland. Det er et symbol på et godt samarbejde med FCN i mange år. Det er også en mulighed for Farum Boldklub, at give noget tilbage til Farum Boldklubs medlemmer og lokalmiljøet. Vi har blandt andet besluttet, at pengene skal bruges som et tilskud til renovering af vores 18 år gamle kunstgræsbane og lysanlæg i Stavnsholt, som vi har arbejdet på at få renoveret de seneste 10 år, afslutter Jesper Dall.

Måden beløbet er blevet beregnet på, er, at se på hvor længe den enkelte spiller har spillet i FC Nordsjælland. Når FCN modtager pengene af spillersalget fra den klub i udlandet som har købt den enkelte spiller, så kanaliserer FCN pengene tilbage til de moderklubber som spillerne kommer fra, i det her tilfælde, Farum Boldklub.

På den måde giver FCN noget tilbage til de klubber som har været med til at udvikle talenterne i tidernes morgen.

FCN akademi modtog tilbage i maj måned 5 stjerner fra DBU for deres talentarbejde og dette er den højeste scorer givet til en dansk klub i år.