Fanperspektiv: Dengang en bustur til Herning blev starten på en ny fangruppe

Kategorier

De to drenge som startede fangruppen Young Tigers, Christopher Flyng og Villads Wolff, sammen med tidligere FC Nordsjælland-spiller Victor Nelsson.

Foto: WildTigers

FC Nordsjælland giver inden hver kamp en fan muligheden for at fortælle om sit bedste minde fra en kamp mod den kommende modstander. I denne uge fortæller Villads Wolff om FC Nordsjællands tidligere opgør mod FC Midtjylland d. 30. marts 2019, hvor de to stiftere af Young Tigers for første gang mødte hinanden.

Det var min første udebanetur nogensinde med fangruppen Wild Tigers. Jeg var taget afsted alene med min far, og jeg kan huske, at jeg var lidt nervøs.

Jeg havde flere gange været på Red Zone til hjemmebanekampene i Right To Dream Park. Der kiggede jeg altid på alle dem, der stod og råbte, skreg og heppede på spillerne. Det ville jeg jo gerne være en del af. Men jeg vidste ikke helt, hvordan jeg skulle bære mig ad, når jeg var en 14-årig dreng fra Vanløse, der ikke kendte nogen mennesker i Farum.

Men forhåbentlig skulle denne udebanetur ændre på det faktum.

Jeg træder ind i bussen – og kender ikke nogen. Overhovedet. Den eneste som jeg havde bare lidt kendskab til, var formanden fra Wild Tigers, Helle Fahlgren, som jeg havde skrevet lidt med.

Jeg fandt mig en plads på venstre række, og overfor mig sad der en anden dreng, som jeg ikke vidste hvem var. Men han var den eneste på min alder i hele bussen. Ham vil jeg sgu gerne snakke med, tænkte jeg. Men omvendt ville jeg heller ikke være ham den smarte københavner, der pludselig troede, at han var en del af fællesskabet.

Vi triller afsted mod Jylland. Efter to timers tid i bussen har jeg stadig ikke udvekslet et ord med ham drengen overfor. Ikke ét eneste ord.

Sådan varer det ved, indtil vi rammer Herning.

Da vi kommer ind på MCH Arena, er der en anden gut, som kommer til at spilde hele sin øl udover mig. Jeg tror, det var noget af det første, der skete, da vi kom ind på stadion. Det var selvfølgelig en lidt dårlig start, i forhold til det var min første udebanetur, men det overlevede jeg lige. Det var jo bare øl.

Kampen begynder, og jeg kan huske, at Kudus får en helt vanvittig stor chance chance, som jeg ikke forstår, hvordan han ikke scorer på. Derfra er vi presset helt i bund. Peter Vindahl redder en masse bolde til sidst, og hvis jeg husker rigtigt, var det hans Superliga-debut. Han var helt fantastisk i den kamp. Virkelig en flot debutkamp.

Opgøret ender 0-0 og jeg kan huske, at alle de medrejsende FCN-fans var meget glade og tilfredse. Bortset fra mig.

Jeg var så sur og skuffet. Jeg er altid optimistisk. Jeg tror altid på, at vi kan vinde – uanset hvem vi møder. Hvis vi først folder os ud, gør vores ting og spiller op til vores bedste, så kan vi slå ethvert hold i Danmark. Derfor var det skuffende. Derudover var det min første udebanetur, så jeg havde jo håbet på en sejr og festlig stemning på vej hjem i bussen.

Sådan skulle det ikke gå. Og jeg fik heller ikke snakket med ham den jævnaldrende gut på vejen hjem.

Da vi tre uger senere havde den næste udebanekamp, går turen til Odense. Jeg valgte at tage med igen. Heldigvis falder jeg i snak med ham drengen, som sad overfor mig i bussen til Midtjylland. Endelig. Han hedder Christopher, bor i Farum og så elsker han FC Nordsjælland. Et perfekt match.

Den dag blev vi til Young Tigers. En ung og uofficiel fangruppe, der prøver at forbedre og fornye fankulturen for de yngre fans hos FC Nordsjælland.

Særligt på de sociale medie forsøger vi at række ud og hive fat i de unge mennesker, som interesserer sig for klubben. Vi laver memes, videoer og andet content, der henvender sig til det yngre publikum. Når nogen liker eller interagerer med vores opslag på Instagram og Twitter, og vi kan se, at han eller hun er i samme aldersgruppe som os, bliver personen inviteret til at komme ind og stå med os på tribunen. Så vedkommende kan se, hvor sjovt det er at gå på stadion sammen.

På den måde forsøger vi at bidrage til at få en større og stærkere fanbase i klubben.

I dag er vi syv drenge indtil videre, men vi har venner, som snart forener sig med os. Vi har to drenge i fangruppen, som er fra Farum, jeg er selv fra Vanløse og de resterende er fra Storkøbenhavn. Forhåbentligt bliver vi mange flere i fremtiden!