Dagens modstander: FC Midtjylland

Kategorier

FC Midtjylland har de seneste år haft et godt tag på FC Nordsjælland i Superligaen. Faktisk er det mere end tre år siden, at FC Nordsjælland har vundet mod midtjyderne. De seneste fem opgør har dog været relativt tætte, hvoraf to af dem er endt uafgjort, mens de resterende tre er sluttet med smalle ét-måls-sejre til FCM.

Seneste fem indbyrdes opgør:

Dato Kamp Resultat
07.06.2020 FCN – FCM 0 – 1
21.07.2019 FCM – FCN 2 – 1
29.04.2019 FCN – FCM 1 – 2
30.03.2019 FCM – FCN 0 – 0
04.03.2019 FCM – FCN 3 – 3

FC Nordsjælland har heldigvis ikke kun kedelige minder med Ulvene fra Heden. I videoen foroven fortæller Jan Laursen (Sportschef) og Christian Wolny (Head of Communications) om en hjemmekamp mod FCM i august 2007, hvor den svenske angriber Marcus Pode scorede sit første og eneste Superliga-mål for FCN.

Kampen endte 1-1, men det er hverken resultatet, Podes mål eller spillet på banen, som opgøret huskes bedst for.

“Når jyder overnatter på Vesterbro, kan der ske mange ting. De kommer så herud med bussen, men først da de går ind på stadion, finder de ud af, at der har været indbrud i deres bus. Deres tøj er væk”

FC Midtjylland i denne sæson
FC Midtjylland indtager en klar førsteplads i 3F Superligaen forud for dagens kamp. Midtjyderne har hele 11 point ned til FC København på andenpladsen, og da der blot resterer seks runder af mesterskabsspillet, begynder der efterhånden at lugte af guldmedaljer i Herning.

Det er særligt midtjydernes solide defensiv, der har hentet mange point hjem. Holdet har blot lukket 19 mål ind på 30 runder, hvilket er 14 færre indkasserede mål end den nærmeste forfølger på dette parameter.

Mere end ¼ af disse 19 mål er dog indkasseret i FC Midtjyllands to seneste opgør, hvor der er gået hele fem mål ind bag målmand Jesper Hansen. Forrige runde tabte holdet 3-4 på hjemmebane mod AGF, inden FCM i seneste kamp hev en 1-2 udebanesejr hjem mod FC København.

FC Midtjylland – kampform: W-L-D-W-W

I den anden ende har dagens gæster ikke været helt så suveræne i denne sæson. FC Midtjylland har scoret i alt 49 gange i denne sæson, hvilket betyder, at både Brøndby IF, FC København og FC Nordsjælland har været mere målfarlige. Til sammenligning er FC Nordsjælland det mest scorende hold i 3F Superligaen med 54 mål.

Det virker dog som om, at midtjydernes frontangriber, Sory Kaba, er ved at finde målformen. Angriberen har scoret to mål i sine sidste tre udekampe i 3F Superligaen – lige så mange som i sine første 10 udebanekampe hos klubben.

Dagens opgør
FC Midtjylland har seks spillere på skadeslisten. Det drejer sig om Evander, Tim Sparv, Gustav Isaksen, Dion Cools, Kristian Riis og Oliver Olsen, der alle er ukampdygtige til dagens kamp. Gæsterne har til gengæld ikke nogen spillere i hverken karantæne eller i karantænefare, da midtbanespiller Jens-Lys Cajuste er tilbage i truppen efter at have siddet i skammekrogen i sidste runde.

FC Nordsjælland har også en karantænefri trup, men der er til gengæld en række FCN-spillere, som vil være i karantæne til næste kamp, såfremt de modtager et gult kort i dag. Det drejer sig om Mikkel Rygaard, Abdul Mumin, Mikkel Damsgaard, Abu Francis og Kian Hansen.

Aydin Uslu fløjter kampen i gang klokken 14.00 i Right to Dream Park. Det er Uslus første sæson som Superliga-dommer, hvorfor han blot har dømt én tidligere FC Nordsjælland-kamp. Det var et 3-1 nederlag på udebane mod Randers FC i efteråret, som var Uslus debut i den bedste danske fodboldrække.

Du kan stadig nå at sikre dig en billet til kampen HER, men billetsalget lukker klokken 12.00. Opgøret vises også på TV3 Max og Viaplay med optakt fra klokken 13.30.

God kamp. Vamos!