Dagens modstander: FC København

Kategorier

Udebanekampe mod FC København har altid været en svær opgave for FCN. Der er spillet i alt 30 indbyrdes kampe i København, hvor FC Nordsjælland blot har trukket sig sejrrigt ud i fire af opgørene. To af de disse fire vundne kampe er dog faldet i de sidste fem Superliga-kampe på udebane mod FC København i Telia Parken.

Den seneste sejr var i allersidste spillerunde af sidste års mesterskabsspil, hvor FCN – ligesom i år – sluttede af med en udebanekamp mod FC København. Det blev til en sejr på 1-3 efter mål af Mohammed Kudus, Andreas Skov Olsen og Ibrahim Sadiq. Du kan se highlights fra kampen HER, som var FCN’s eneste sejr i slutspillet sidste år.

Head2Head, Telia Parken: L-W-L-L-W

Aftenens kamp er Mikkel Damsgaards sidste af slagsen for FCN, inden kreatøren drager mod U.C. Sampdoria og Serie A. Damsgaard har lavet en assist i tre af sine sidste fire 3F Superliga-kampe mod FC København.

Et andet indbyrdes opgør, som især Jan Laursen husker godt, var klubbens første kamp i Parken nogensinde mod FC København. Det var tilbage i debutsæsonen 2002/2003, hvor Farum BK i lang tid så ud til at vinde kampen 0-1, inden to meget sene FCK-scoringer fik vendt rundt på tingene. Det sidste mål var en drømmescoring af Peter Møller dybt inde i overtiden.

Sportschefen og Christian Wolny fortæller om den oplevelse øverst i artiklen.

FC København i denne sæson
Aftenens værter har haft det svært i 3F Superligaen, siden overgangen til mesterskabsspillet. Efter de første otte runder af slutspillet havde FCK blot fået en enkelt sejr, hvorfor mesterskabet røg til FC Midtjylland, mens AGF overhalede københavnerne og overtog andenpladsen.

I sidste runde fik københavnerne dog en vigtig sejr mod AaB, mens FC Nordsjælland tog point fra AGF. Derfor er FC København nu tilbage på andenpladsen forud for sidste runde, hvor AGF møder Brøndby. Dog er FCK uden sejr i deres sidste tre hjemmebanekampe i 3F Superligaen. Hvis de heller ikke vinder i aften, vil det være første gang siden september 2013, at de går fire hjemmebanekampe i streg uden en sejr.

Til deres seneste kamp mod AaB havde FCK skiftet formation. Deres klassiske 4-4-2-organisation var skiftet ud med noget, der lignede en 3-4-3. Du kan læse Frank Hjortebjergs optakt til kampen HER, hvor assistenttræneren netop kommenterer på, hvad trænerteamet har noteret sig i forhold til FC Københavns taktiske ændring.

Dagens opgør
Både FC København og FC Nordsjælland har en spiller ude med karantæne til aftenens kamp. Hos FCN drejer det sig om Ivan Mesik, som er startet inde i bagkæden, lige siden han fik chancen fra start mod netop FCK i slutspillets første kamp. For FCK gælder det midtbanekreatøren, Rasmus Falk, som ellers har været i startopstilling til samtlige af klubbens Superliga-kampe siden november måned.

FCK kan til gengæld glæde sig over, at de har Dame N’Doye tilbage i den bruttotrup, der er udtaget til i dag. Angriberen har blot spillet én kamp siden februar, da han har været voldsomt plaget af en skade. Viktor Fischer, Ragnar Sigurdsson og Michael Santos er dog alle tre stadig at finde på den københavnske skadesliste.

Mads-Kristoffer Kristoffersen fløjter opgøret i gang klokken 19.00. Kampen bliver vist på Canal 9 og Dplay, hvor der er optakt fra klokken 18.00.

God kamp. Vamos!