Dagens modstander: Brøndby IF

Kategorier

Brøndby IF på udebane har altid været en svær opgave for FC Nordsjælland. I alt 26 gange har FCN været på besøg på Brøndby Stadion, men det er blot blevet til fire sejre og tre uafgjorte resultater. De resterende 19 kampe er endt med Brøndby-sejre.

I denne sæson har FC Nordsjællands spillet en enkelt udekamp mod BIF. Det var tilbage i efteråret, hvor Brøndby IF slap afsted med en sejr på 4-2. Du kan se highlights fra kampen HER, hvor to flotte scoringer af Mikkel Damsgaard og Isaac Atanga ikke kunne forhindre, at BIF vandt kampen. Atanga har faktisk scoret to gange i sine tre kampe mod Brøndby i denne sæson, hvilket er flere, end han har scoret mod nogen anden modstander i ligaen.

Jan Laursen (Sportschef) og Christian Wolny (Head of Communications) husker især én af de fire sejre på udebane i Brøndby. Det var tilbage i 2010, hvor en scoring i første halvleg fra ingen andre end klublegenden, Bajram Fetai, sikrede den første udebanesejr nogensinde i Brøndby. Det blev fejret i stor stil.

”Noget af det vi står for, er, at, vi altid vil være ærgerrige efter det næste. Og nogle gange har det måske endda manglet, at der var nogen, der sagde, at vi også skulle huske at fejre tingene. Det var Allan så god til den dag”

Brøndby IF i denne sæson
Inden dagens kamp er Brøndby IF placeret på 3F Superligaens fjerdeplads med 48 point. Dermed har de blot tre point ned til FC Nordsjælland på femtepladsen.

Holdet fra Vestegnen er dog ikke super-godt kørende for tiden, hvor det blot er blevet til én sejr i de seneste fem kampe. Senest tabte man i søndags 2-0 på udebane i Aalborg.

Brøndby IF – kampform: L-W-D-D-D

De blå-gule har lavet 50 mål i denne sæson, hvilket blot er fire mål færre end FC Nordsjælland, som er det mest scorende hold i rækken. Brøndby har dog ikke scoret mål på samlebånd i de sidste mange hjemmebanekampe. Man skal helt tilbage til en novemberkamp mod Esbjerg fB, hvis man skal finde en Superliga-kamp på Brøndby Stadion, hvor hjemmeholdet har lavet mere end ét mål.

En del af forklaringen skyldes måske, at Brøndby sendte sine to ubestridte topscorere videre i januartransfervinduet. Kamil Wilczek og Dominik Kaiser nåede at score henholdsvis 17 og 8 mål, inden de blev solgt, hvorfor den mest scorende i Brøndby-truppen nu er Simon Hedlund. Da både han og Samuel Mraz ikke er med til dagens kamp, er Anthony Jung den mest målfarlige i dagens BIF-trup. Den venstrebenede forsvarsspiller har nettet tre gange i denne sæson.

Dagens opgør
Brøndby har i dag Kevin Mensah tilbage i kamptruppen, efter at viceanføreren har siddet udenfor i en måneds tid. Til gengæld må værterne stadig undvære Simon Hedlund og Samuel Mraz. De to angrebsspillere er ikke til rådighed i dagens kamp, da de forrige mandag begge blev testet positiv for Covid-19. Et ekspertudvalg i Divisionsforeningen har besluttet, at Brøndby ikke må sætte de to spillere i kamp før i næste uge.

De blå-gule kan dog glæde sig over at have en karantænefri trup, mens FC Nordsjælland må undvære Kian Hansen, der har optjent for mange strafpoint. FCN har ligeledes syv spillere i karantænefare, som alle vil ryge i skammekrogen, næste gang de modtager et gult kort. Det drejer sig om Kamaldeen Sulemana, Mads Døhr Thychosen, Abu Francis, Mikkel Rygaard, Mikkel Damsgaard og Abul Mumin. Sidstnævnte er dog ikke en del af dagens kamptrup.

Morten Krogh fløjter opgøret på Brøndby Stadion i gang klokken 18.00. Det er tredje gang i denne sæson, at Krogh dømmer en FCN-kamp. Begge tidligere kampe er endt med sejre til FC Nordsjælland mod henholdsvis AC Horsens på udebane og AaB på hjemmebane.

Kampen bliver sendt på Canal 9, hvor der er optakt fra klokken 17.00. Husk også, at du også kan læse Frank Hjortebjergs optakt til dagens opgør, hvori han blandt andet vurderer, at intensiteten i spillet bliver afgørende, hvis kampen skal foregå på FC Nordsjællands præmisser.

God kamp. Vamos!