Dagens modstander: AGF

Kategorier

FC Nordsjælland har tabt alle tre tidligere Superliga-kampe mod AGF i denne sæson. Seneste kamp var et udebaneopgør i Aarhus, som endte 2-1 efter en sen reducering fra Ibrahim Sadiq. Du kan se highlights fra den hårde kamp HER, som Flemming Pedersen beskrev med vendingen ”drenge mod mænd”, hvorfor FCN altså jagter revanche i dag.

Den seneste indbyrdes kamp var Ibras første Superliga-kamp i mere end tre måneder, hvorefter han har fået spilletid i samtlige kampe efterfølgende. Du kan læse hans nedtakt fra kampen HER, hvor han fortæller om, hvordan man håndterer modgang og svære momenter i kampens hede.

Jan Laursen (Sportschef) og Christian Wolny (Head of Communications) husker særligt én hjemmebanekamp mod AGF. Det var tilbage i mesterskabssæsonen, hvor århusianerne blev sendt hjem med et 5-3-nederlag, selvom FC Nordsjælland var bagud tre gange i kampen.

Du kan se highlights fra denne kamp HER, ligesom du kan se Laursen og Wolny snakke om deres minder fra kampen øverst i artiklen.

AGF i denne sæson
Gæsterne har gang i deres bedste Superliga-sæson i mange år. Man skal tilbage til 2011/2012 for at finde AGF’s sidste top-6-placering, mens det er hele 23 år siden, at klubben sidst har vundet medaljer i den bedste danske fodboldrække.

Med den seneste sejr på udebane mod FCK sneg AGF sig op på 3F Superligaens andenplads, og har dermed sikret sig medaljer allerede nu. AGF vandt kampen 2-4, hvilket var første gang i 11 år, at klubben vandt på udebane i København.

AGF – kampform: W-W-L-W-L

I de seneste to kampe har AGF vundet 3-0 mod FC Midtjylland og, som førnævnt, 2-4 på udebane mod FC København. De syv AGF-scoringer er sat ind af følgende spillere:

Patrick Mortensen: 3
Casper Højer: 2
Kevin Diks: 1
Jakob Ankersen: 1

Med Patrick Mortensens tre scoringer har han bragt sig op på en delt førsteplads på topscorerlisten i 3F Superligaen, hvor han kæmper om titlen med FC Midtjyllands Ronnie Schwartz og den tidligere Brøndby angriber, Kamil Wilzcek. Alle tre spillere har nettet 17 gange, hvorfor Wilczek ligger øverst på listen lige nu, da han har brugt færrest minutter på at score sine mål.

AGF’s venstreback, Casper Højer, har ligeledes været varm i de seneste to kampe, hvor han har været involveret i hele fem scoringer i sine sidste to kampe. Udover de førnævnte to mål har forsvarsspilleren også stået for tre assists.

Dagens opgør
AGF mangler en længere række spillere til dagens kamp. Nicklas Backman og Mustafa Amini er ukampdygtige, ligesom Mustapha Bundu også sidder ude, da han i går blev testet positiv for Covid-19. Derudover afsoner både Nicolai Poulsen og Jón Thorsteinsson karantæne i denne runde, hvorfor de heller ikke er en del af AGF-kamptruppen.

FC Nordsjællands Francis Abu er også i skammekrogen til dagens kamp, da han fik et gult kort i sidste runde og dermed overskred grænsen for strafpoint. Desuden har FCN både Mads Døhr, Isaac Atanga, Mikkel Rygaard, Ivan Mesik og Mikkel Damsgaard i karantænefare, som alle vil sidde ude i sæsonens sidste kamp på søndag mod FCK, hvis de modtager et gult kort i dag.

Dagens dommer er Jørgen Daugbjerg, som fløjter opgøret i gang klokken 18.00. Kampen bliver vist på TV3 Sport, hvor der er optakt fra klokken 17.30.

HUSK også at læse Frank Hjortebjergs optakt til dagens kamp.

God kamp. Vamos!