Dagens modstander: AaB

Kategorier

AaB er det eneste af holdene i 3F Superligaens mesterskabsspil, som FC Nordsjælland har vundet mod i denne sæson. Faktisk har man vundet alle tre indbyrdes kampe mod aalborggenserne.

Senest er det blevet til to udebanesejre, hvoraf den seneste sejr var for under en måned siden, hvor FC Nordsjælland tog en 0-4 sejr med hjem fra Nordjylland. Du kan se highlights fra denne kamp HER, hvor både Mikkel Damsgaard og Mohammed Kudus tegnede sig som dobbelte målscorere.

Head2Head, alle kampe: W-W-W-D-L

Hvis man kigger på de seneste indbyrdes opgør, der er spillet hjemme i Farum, ser resultaterne ligeledes fornuftige ud.

Head2Head, Right to Dream Park: W-D-W-W-L

Hvis FC Nordsjælland vinder i dag mod AaB, vil det være første gang siden 2015/2016, at FCN vinder alle indbyrdes Superliga-kampe i én sæson mod den samme modstander. Dengang var det mod Hobro IK, som man slog tre ud af tre gange.

I nyere tid er det altså ikke så usædvanligt, at FC Nordsjælland slår AaB på hjemmebane. Sådan var tilfældet dog ikke, hvis man går længere tilbage i tiden. Faktisk skulle der gå hele 10 hjemmebanekampe, før man i mesterskabssæsonen endelig formåede at slå drengene fra Aalborg hjemme i Farum. Noget som Jan Laursen (Sportschef) og Christian Wolny (Head of Communications) husker tydeligt i videoen foroven.

”På hjemmebane i oktober måned 2011, hvor vi kommer foran på et fantastisk mål. Mikkel Beckmann efter indlæg fra Tobias Mikkelsen. Det var sådan et halvt saksespark. Han vil nok sige, at det var et helt saksespark. Men det var en smuk scoring efter en halv times spil”

AaB i denne sæson
Siden 3F Superligaens grundspil blev spillet færdig, har AaB ligget solidt plantet på sjettepladsen i mesterskabsspillet. I hvert fald lige indtil sidste runde, hvor AaB overhalede FC Nordsjælland og sneg sig op på femtepladsen med 47 point. Blot to point mere end netop FCN.

Efter FC Nordsjælland vandt 0-4 i Aalborg, har AaB vundet rub og stub. Først slog de AGF på udebane 1-4, dernæst Brøndby IF på hjemmebane 2-0, inden holdet i seneste runde igen slog AGF – denne gang på hjemmebane 1-0.

AaB – kampform: W-W-W-L-L

Det er derfor en formstærk modstander, som venter FC Nordsjælland i dag, da AaB har vundet deres sidste tre kampe. Vinder de den fjerde i streg, vil det være for første gang siden december 2015.

AaB har scoret syv mål i disse tre seneste sejre. Scoringerne er fordelt således.

Rasmus Thelander: 1

Tom Van Weert: 1

Iver Fossum: 1

Søren Tengstedt: 1

Frederik Børsting: 2

Patrick Olsen: 1

Frederik Børsting har scoret i de to seneste opgør, hvilket er første gang, han gør det, siden november 2016. De to mål er lige så mange, som Børsting scorede i sine forrige 33 kampe.

Dagens opgør
Til dagens kamp mangler AaB deres anfører, Lucas Andersen, der sidder ude med en skade. Offensivspilleren har ellers været klubbens helt store stjerne i denne sæson, da han både topper holdets topscorer- og assistliste. Lucas Andersen har bidraget med henholdsvis 10 mål og 8 assists.

AaB kan dog glæde sig over, at de ikke har nogen spillere på karantænelisten, hvorimod FC Nordsjælland må undvære Kamaldeen Sulemana. Den hurtige kantspiller modtog et gult kort i torsdags mod Brøndby IF og har derfor optjent for mange strafpoint. Til gengæld er Kian Hansen tilbage i dagens kamptrup efter endt karantæne.

Dagens dommer er Peter Kjærsgaard, som fløjter opgøret i gang klokken 14.00. Kampen bliver vist på Eurosport 2, hvor der er optakt fra klokken 13.00.

HUSK også at læse Frank Hjortebjergs optakt til dagens kamp, hvor han blandt andet kommenterer på en mere direkthed i AaB’s fodboldspil.

Billetter til dagens kamp kan findes HER.