Ulrik Yttergård: Vi mangler kvalitet på den sidste tredjedel

Kategorier

Ulrik Yttergård Jenssen på bolden i søndagens hjemmebaneopgør mod Brøndby IF. Kampen endte 0-2.

Foto: boesenfoto.dk

FC Nordsjælland tabte i søndags 0-2 på hjemmebane mod Brøndby IF. Dermed blev en kedelig stime forlænget, da det nu er 11 indbyrdes kampe siden, at FCN har slået BIF. Ulrik Yttergård Jenssen, mener, at der var fin defensiv kontrol over kampen, men at holdet skulle have været skarpere i den anden ende.

Der har været lidt forskellige fortolkninger af kampen i søndags. Nogle mener, at Brøndby var i fuld kontrol og vandt kampen fortjent, mens Flemming Pedersen fortalte, at han egentlig var tilfreds med præstationen – der manglede bare lidt skarphed.

Nu har I fået set lidt video, analyseret og snakket sammen på holdet. Hvad er jeres vurdering af kampen?

– Jeg er egentlig enig med Flemming i den betragtning. Medierne vil altid se lidt sort-hvidt på det, mens trænerne ser flere nuancer, fordi de kender gameplanen og spillernes opgaver. Vi taber 0-2. Det er selvfølgelig ikke godt, men det er ikke hele billedet på kampen. Det er klart.

– Brøndby gjorde det svært for os. Vi har en del problemer med at bryde deres 5-3-2-formation ned. De står godt og kompakt i defensiven, mens vi mangler lidt kvalitet på den sidste tredjedel af banen. Jeg synes egentlig, at vi spiller den fint ud bagfra med kvalitet hele tiden. Derfra mangler vi nogle dybdeløb i bagrummet, men vi skal også være mere effektive, så vi scorer på de chancer, som vi spiller os frem til.

– Vi skulle have spillet bredere, og så skulle vi have flere og bedre løb om deres to yderste stoppere. Det mangler vi lidt af. Der er også noget med kvaliteten, når enten den rigtige aflevering eller det rigtige løb rent faktisk kom. Der mangler noget tålmodighed, når vi står og kører den rundt. Og når vi så endelig havde muligheden for at lægge afleveringen ned bagved og også prøvede det, så var kvaliteten simpelthen ikke god nok.

Man skal helt tilbage til 2017 for at finde den sidste FCN-sejr mod BIF. Hvad er det, de gør så godt mod os?

– Ja, jeg har jo faktisk aldrig prøvet at slå Brøndby. Desværre. I de første kampe jeg var med mod Brøndby IF, var det altid åbne kampe. Meget frem og tilbage. Så det handlede egentlig bare om, hvem der scorede på deres mange muligheder. Man skulle være effektiv, fordi begge hold havde altid 10 chancer. Der var de tydeligvis skarpere end os.

– Nu spiller de jo på en lidt anden måde, så derfor er kampene også anderledes. I søndags og i de seneste indbyrdes kampe er det mere en defensiv prøvelse, vi bliver sat på. Som jeg også nævnte før, synes jeg egentlig, at vi kontrollerer kampen, men de er gode på kontra og står godt i deres 5-3-2. Og så er vi ikke dygtige nok til at udnytte den plads og de muligheder, som vi får.

Som du selv er inde på, er de gode til at være afventende, hvorefter de kommer hurtigt afsted på omstillingerne. Hvordan er det at være forsvarsspiller mod sådan et stærkt kontrahold?

– De har jo to hurtige spillere på toppen, som er Mikael Uhre og Simon Hedlund, der altid er klar på at løbe bag om os. Men det synes jeg faktisk, at vi havde godt styr på. I hvert fald på de offensive markeringer, når de forsøgte at køre kontra. De får nogle chancer fra deres etablerede spil, som de scorer på, hvor vi måske ikke er helt opmærksomme nok i vores pres og markeringer,. Og så er vi sårbare i vores eget bagrum. Og det straffede de.

– Men når vi angriber og styrer spillet, så føler jeg, at vi har god kontrol over dem. De får ikke mange kontramuligheder derfra. Man forbereder sig altid på det værste, som er, at vi mister bolden, når vi står højt oppe på banen. Så skal man altid være klar og dække de rum, som er farlige. Ligesom man skal være klar til at støde frem, hvis det er det nødvendige at gøre.

– Vi havde en god plan for, hvordan vi skulle positionere os rent defensivt, når vi mistede bolden på deres halvdel. Og det synes jeg, vi løser og eksekverer godt.

På søndag møder vi et endnu stærkere defensivt mandskab. Hvad lærte vi fra opgøret i søndags, som vi skal tage med til kampen mod FCM?

– Vi skal bare blive ved med at gøre det, som vi er gode til. Turde at spille og blive bedre til at komme ned bag dem. Sidste gang mod Midtjylland manglede vi noget energi, hvorfor vores pres ikke blev sat ordentligt ind. Det bliver vi selvfølgelig nødt til at forbedre.

– FC Midtjylland giver os noget mere plads én-mod-én, så hvis vi kan udnytte det, så har vi fine muligheder. Sidste gang blev vi for stressede af deres høje energiniveau og lydniveau. Hvis vi kan få mere ro på denne gang, så er jeg sikker på, at vi sagtens kan udfordre dem.

Der er kickoff klokken 14.00 på søndag hjemme i Right to Dream Park, når FC Nordsjælland tager imod førerholdet fra FC Midtjylland. Kampen bliver vist på TV3 MAX.