U19-ligaen genoptages. Reaktioner fra Kurland, Riget og Henderby

Kategorier

U19-ligaen bliver genoptaget igen efter en længere pause. Lørdag den 20. juni starter FCN på udebane mod FCK kl. 13.00. Vi indtager 2. pladsen, tre point efter OB, og indleder derfor jagten på UEFA Youth League som førstepladsen er adgangsgiver til. Kasper Kurland, Alexander Riget og Gareth Henderby fortæller her om genoptagelsen af ligaen, og hvad der er sket i løbet af pausen.

Kasper Kurland: U19-cheftræner – ”Vores store mål er at vinde ligaen og kvalificere os til UEFA Youth League”

”Spillerne har klaret det rigtig godt. De er kommet tilbage i god form, og har håndteret situationen på professionel vis og med flot disciplin. Selvom vi ikke bad om den her pause, så føler jeg, at vi har fået det bedste ud af den. Drengene har også været i stand til at komme videre med deres skole, hvilket er vigtigt for os.”

”Det kommer til at være de syv bedste hold, der kommer til at kæmpe om UEFA Youth League pladsen, der går til vinderen. Hvor Baltic Sea Cup pladserne går til anden-, tredje- og fjerdepladsen. Det er blevet bestemt, at det er disse syv klubber, da det er dem, der er indenfor pointmæssig rækkevidde til at kunne kvalificere sig. Vores store mål er at vinde ligaen og kvalificere os til UEFA Youth League – da vi gerne vil spille kampe på det højeste niveau. Vi har kunnet se hvordan FCM, har nydt godt af at deltage i turneringen over de sidste fire år – turneringen er stadig i gang, hvor de skal spille mod Ajax i kvartfinalen. Langsigtet ville hele klubben få gavn af at deltage, og grundet den måde vi gør tingene på, ville det gøre os endnu stærkere.”

”Vi har fire kampe på tre uger, startende den 20. juni, så vi skal spille nogle midtuge kampe. Vi har FCK og Brøndby ude, dernæst AGF hjemme og til sidst OB ude – så det bliver svært, men alle hold skal igennem præcis det samme. Den sidste kamp mod OB, kan ende med at afgøre mesterskabet, og jeg ved, at det kommer til at være gode udviklingskampe for drengene.”

”Vi ser meget frem til det – og vi kan mærke spændingen, begejstringen og trangen til at spille. Jeg er sikker på, at vi vil komme ud med den spillestil, som vi er kendt for – højt pres, boldkontrol, at skabe chancer, aggressivitet og at forsvare fremad. Vi er det mest scorende hold i ligaen, og det er min intention at det skal forsætte med at være sådan. Baseret på vores træningspas er jeg meget tilfreds med vores konditionsniveau og spillernes engagement. Nu har vi en træningskamp på lørdag ude mod FCK, som vi kan bruge til at blive klar til det kommende program.”

Alexander Riget: Head of Coaching – “Vi ser frem til at spille igen, og drengene er meget begejstrede.”

”Overordnet set føler vi, at løsningen der er blevet fundet, i en ellers kompleks situation, er rigtig god. Så stor ros til DBU, for det har ikke været let at finde en løsning. Alle klubberne vil altid finde noget, de ser som værende unfair, hvilket er grunden til at nogle klager over beslutningen. For os er tilfældet for eksempel, at vi var én kamp bag OB, hvilket betyder at vi opgav de tre potentielle point, men der er helt sikkert også noget der ikke er en fordel for dem. Så helt generelt er vi bare glade for at kunne spille igen.”

”Da spillerne var sendt hjem, lavede vi en solid plan for, hvordan vi skulle håndtere situationen, så spillerne ville være fysisk og mentalt klar til at genoptage holdtræning. Vi var i kontakt med dem hver uge og til tider dagligt. Udover ansvaret for at opretholde deres fitnessniveau, lavede vores trænere også analyseopgaver, og vores psykologer sendte dem blandt andet øvelser til at arbejde med deres mentale helbred. Videomøder med hele gruppen, var også noget vi gjorde hele pausen. Gennem hele perioden har de passet godt på sig selv, så de er i god form.”

”Vi har lavet nogle justeringer omkring setup’et hos personalet. Didi Dramani assisterer normalt Kasper Kurland. Men fordi han er med Superligaholdet, er det ikke muligt for ham at være med omkring U19-holdet, grundet de nye retningslinjer. Derfor kommer jeg til at assistere Kasper på bænken lige nu. Muligivis kommer U17-træner Johannes Hoff også til at hjælpe os. Udover det så har vi selvfølgelig også Anders, Pontus og Jonas på vores team.”

Gareth Henderby: Head of Academies – “Vi har en god chance for at vinde ligaen.”

”Først og fremmest, er det gode nyheder, at de syv bedste hold i Danmark, kan få en chance for at afslutte sæsonen. Det at være hjemme så længe og træne individuelt har været hårdt for alle spillerne. Nu får vi chancen for at spille fire kampe, og konkurrere om noget der ville betyde meget for vores model. Det er op til os selv, og vi har en god chance for at vinde ligaen – for at konkurrere på det højeste niveau – men vi ved selvfølgelig også at kampene mod AGF, OB, FCK og Brøndby ikke bliver nemme.”

”Næste sæson vil vores 2003-årgang, som lige nu er i U17-truppen, komme op i U19-truppen. Grundet den nuværende situation, har vi besluttet os for at rykke dem op allerede nu. Det har vi gjort, for at give dem muligheden for at lære aldersgruppen og truppen at kende, så næste sæson ikke bliver noget helt nyt for dem, og de i stedet kan bidrage til holdet fra starten af sæsonen. Det er endnu et eksempel på, hvordan vi har justeret vores model og vores målsætninger.”

FC Nordsjælland kan ikke invitere tilskuere på stadion, da U19-ligaen er underlagt regeringens forsamlingsforbud på 50 personer. Derfor har hverken forældre, fans eller agenter adgang i Right to Dream Park til de kommende U19-kampe.