Sadiq: Den største læring for os er psykologisk

Kategorier

Foto: Lasse Lagoni

FC Nordsjælland tabte i går 2-1 på udebane mod AGF. Ibrahim Sadiq kom på banen i det 64. minut og scorede det reducerende FCN-mål. Det var første gang i mere end tre måneder, at ’Ibra’ spillede en Superliga-kamp.

Ibra, du kom på banen i går for første gang i lang tid og scorede også et sent mål. Hvad er dine tanker om kampen?

– Sidste gang jeg spillede kamp, var en reserveholdskamp mod FCK for et par uger siden. Jeg har ikke fået spilletid i de første runder efter Corona-pausen, så den sidste Superliga-kamp jeg spillede, var for mere end tre måneder siden mod Brøndby.

– Jeg er naturligvis meget skuffet over at vi ikke fik et godt resultat, men jeg er glad for, at jeg igen var med og kunne hjælpe holdet. Som en offensiv spiller er mål og assists selvfølgelig vigtige, men spilletid er vigtigst. Derfor er jeg mest glad for at komme på banen i går, men det var også dejligt at score et mål.

– Som alle ved, vil vi gerne spille hurtigt. Derfor vidste vi også, at AGF gerne ville sænke vores spil. De pressede også meget mand-til-mand og gik til stålet. De spillede virkelig hårdt. Specielt deres defensive midtbanespiller havde kun ét job, som var, at han skulle ind i vores hoveder og ødelægge vores kamp.

– I anden halvleg lavede vi et par ændringer, så vi kun havde tre nede bagved. Det hjalp os med at spille hurtigere. Da Kamaldeen og jeg blev skiftet ind, fik vi også flere mand og mere speed oppe foran. Det tillod os at lave flere dybe løb og presse endnu højere, som vi normalt gør. Desværre var det ikke nok til at udligne.

Hvad kan vi tage med os fra kampen?

– Jeg tror, den største læring for os er psykologisk. Som jeg nævnte, havde de en tydelig plan om at bremse vores spil og spille hårdt. Det er sådan, de spiller. For eksempel kunne man fornemme, at AGF-træneren havde fortalt sine spillere, at de skulle holde øje med Kamaldeen. For så snart han kom på banen, var de efter ham. Det var deres job at gøre os sure og frustrerede. Nogle af os spillere var i stand til at håndtere og overkomme det, mens det for andre af os var lidt sværere at beherske. For mit vedkommende vidste jeg godt, hvad jeg gik ind til, fordi jeg oplevede det samme, da vi mødte dem på hjemmebane. Dengang kom de ind i mit hoved. Vi bliver nødt til at lære at acceptere, at nogle hold spiller på denne her måde.

– Vi har arbejdet meget med Carsten (Carsten Hvid Larsen), vores sportspsykolog, for at styrke vores mentalitet. Og jeg har især arbejdet på det. Han har givet os en mindfulness meditationsøvelse, som vi lytter til før træning og kamp. Jeg lyttede til den før kampen, og da jeg så, hvordan de spillede, tænkte jeg på øvelserne, mens jeg sad på bænken. Jeg tænkte, at de ville prøve at komme ind i mit hoved. Så jeg gentog for mig selv, at hvis det skete, skulle jeg bare gå væk fra konflikten og genoverveje situationen.

– Og selvfølgelig skete det. Så snart jeg blev skiftet ind, blev jeg sparket ned, men jeg rejse mig bare op, grinte af situationen og kom videre. Jeg tænkte straks på sidste gang vi mødte dem, og hvordan jeg reagerede anderledes dengang. I den kamp blev jeg udskiftet, fordi jeg ikke kunne holde fokus på spillet. Så jeg sagde til mig selv, at det samme ikke måtte gentage sig.

– I stedet udnyttede jeg muligheden til at vende situationen. Jeg begyndte at lave flere dybdeløb og lave flere kombinationer med mine holdkammerater, så AGF-spillerne blev trætte af mig. Desto hårdere de gik til mig, desto hårdere forsøgte jeg at arbejde. Jeg rejste mig bare op og opsøgte den samme situation, så de til sidst blev trætte af mig. Og det virkede. Jeg trak en række frispark til holdet. Så denne gang var det i stedet mig, der kom ind i deres hoveder.

– Jeg synes, det er et kæmpestort skridt for min mentale udvikling. Jeg er meget taknemmelig for, at jeg er et sted, hvor jeg kan arbejde med trænere, sportspsykologer og andre medlemmer af staben på denne måde. Det er vigtigt for unge mennesker og fodboldspillere at vide, at det er normalt at blive frustreret. Udfordringen er at lære, hvordan man håndterer sine frustrationer, kontrollerer situationen og vender den til sin egen fordel. Det lærer man ikke, hvis ikke man arbejder med det.

– Til sidst vil jeg også gerne sende en besked til vores fans. De må være meget skuffede over præstationen i går, men vi er selv mindst lige så utilfredse. De skal vide, at vi stadig kører hårdt på og jagter tredjepladsen. Vi tror stadig på det.

Allerede på lørdag skal FC Nordsjælland forsøge at tage revanche, da AaB venter i en udekamp i Aalborg. Der er kampstart på Aalborg Portland Park klokken 18.00. Der er optakt fra klokken 17.30 på TV3 Sport og Viaplay.