Rygaard: Alle mand ramte dagen

Kategorier

Foto: boesenfoto.dk

I går spillede FC Nordsjælland en flot kamp mod FC København, men måtte nøjes med 1-1 hjemme i Right to Dream Park. Mikkel Rygaard spillede lidt længere fremme på banen end sædvanligt, da han havde byttet position med Mohammed Kudus. ’Rylle’ fortæller her om sit syn på kampen. 

Så fik i sparket slutspillet i gang. Hvordan var det? 

– Det var bare dejligt at komme i gang med det her mesterskabsspil. Vi vil jo gerne forsøge at drille de andre tophold, så det er ekstra sjovt at være med nu, hvor der er mulighed for at gøre det hver runde. Det er nu, vi kan vise, hvor gode vi egentlig er. Sidste år ramte vi jo ikke det bedste slutspil, så der er lidt at revanchere. For mange af os er det der, motivationen ligger. Vi jagter selvfølgelig tredjepladsen, men egentlig vil vi gerne vise, at vi er gode nok til at være med længere fremme end ”bare” top-6.

– Hele ugen snakkede vi om, hvor ringe det var mod FC Midtjylland i forrige runde. Så jeg var egentlig ikke så bange for, om vi ville være der eller ej. Men jeg føler, at vi nærmest leverede en magtdemonstration, og det havde jeg måske ikke helt forventet. Så det var bare fedt, at vi fik den oprejsning så hurtigt. Vi skulle bare have vundet kampen, så havde det været helt perfekt.

Hvordan kan I løfte jeres niveau så meget på bare én uge?

– Vi spillede med en helt anden intensitet end vi gjorde mod Midtjylland. Hvis vi alle sammen presser og stresser dem, så kan man ikke undgå at komme op i et andet tempo. Hvorimod hvis man er mere afventende og tilbageholdende, kan kampen hurtigt ende i et langsommere tempo. Og vi er jo klart bedst, når det går stærkt og modstanderne skal løbe efter os.

– Så det var primært vores presspil, boldomgang og vores intensitet, der var meget bedre denne gang. Men det er jo den berømte ting, der sker, når man møder et storhold og der er lidt ekstra på spil. Det glippede godt nok mod FC Midtjylland i sidste runde, men der er et mentalt aspekt, der gør, at man bare er en lille smule skarpere i de her opgør. Man ved bare, at alle mand er der fra første fløjt, og det er en fed følelse, når det sker.

Vi fik (endelig) lov til at lukke lidt fans ind på lægterne. Gjorde det en forskel?

– Jeg troede faktisk ikke, at det ville betyde så meget, men det gjorde det virkelig. Det var over alle forventninger. Bare det at man så, at der var nogle mennesker på tribunen igen, gjorde mig helt glad. Man fik nærmest lyst til at gå op og kramme dem, selvom det selvfølgelig er et no-go lige for tiden. Men det betyder virkelig noget, når man kan mærke fansenes begejstring. Så kan man i højere grad fornemme, at vores præstationer også betyder noget for andre mennesker.

– Nu har vi jo ofte snakket om det her med, at vi ikke er den klub med flest tilskuere og fans, men lige nu er vi bare virkelig glade for dem, vi har. Det var en stor fornøjelse at se dem igen. Jeg synes også, at de gav den ekstra meget gas i går. Jeg ved ikke, om de lige skulle vise, at de også har savnet os. Det håber jeg i hvert fald, at de har.

Flemming roste jer meget i går efter kampen, og nu har I selv fået set tingene igennem på video. Hvad kom I frem til? 

– Som jeg også nævnte før, så var det især presspillet, vi havde fokus på. Det handlede om at lukke de rum ned, som de gerne ville spille, og det lykkedes vi ret godt med. Vi presser dem højere på banen, og det var virkelig få gange, at vi stod lavt og ventede på dem. Så vi var hele tiden oppe at stresse dem, men samtidig uden de for alvor bliver farlige den anden vej.

– Og så var vores boldomgang altså bare god. Alle mand ramte dagen, så der var ikke så mange boldtab. Og den ro betyder meget for, at vi kan præstere. Vi får spillet rundt om dem og rammer dem, som vi havde planlagt. De havde virkelig store problemer med at lukke os ned inde centralt på banen.

– Det er klart, at vi skulle have scoret flere mål. Det er selvfølgelig nemt at sige, at man skal sparke flere bolde i kassen, men vi manglede sgu lige den sidste skarphed. Det er dog svært at gøre så meget ved. Til gengæld har vi kigget meget på de defensive standardsituationer, hvor det godt kunne have været bedre i går. Der var et par gange, hvor de blev lige lidt for farlige. Tidligere har vi været lidt kendt for at være dårlige på defensive dødbolde, men jeg synes faktisk, at vi har haft en sindssyg god periode kørende, hvor vi ikke har lukket noget som helst ind.

Du fik lov til at spille en lidt anden position på banen. Kan du forklare lidt om den rolle?

– Flemming ville gerne have, at jeg spillede lidt længere fremme på banen, fordi han følte, at jeg er lidt mere naturlig i at finde rummene bag modstanderens midtbane, hvorimod Kudus er bedre til at komme langt ned på forsiden. Så jeg skulle finde mellemrummene mellem deres to kæder og sætte spillet derfra. Fordi det især var i dette rum, at vi gerne ville ramme FCK.

– Og så var det også for at få en anderledes type presspiller i den forreste linje, som trænerteamet mente, der var behov for mod netop FCK. Og jeg synes egentlig, at det lykkedes fint. Kudus fik også lov til at komme ned på midtbanen, hvor han kan kunne få lidt flere berøringer på bolden, som vi ved, at han godt kan lide. Så jeg synes, det var godt set af Flemming og trænerteamet.

Allerede på onsdag skal ’Rylle’ og co. i aktion igen, når FC Nordsjælland skal på besøg hos AGF i Aarhus. Kampen starter klokken 18.00 og sendes live på TV3 Sport og Viaplay. Der er optakt fra klokken 17.00.