Kvinderne er klar til lørdagens topbrag

Kategorier

Pernille Pedersen (nr. 32) og resten af truppen under et træningspas inden lørdagens topbrag mod Fortuna Hjørring.

Foto: fcn.dk

I sidste uge fastlagde DBU og Kvindedivisionsforeningen, at Gjensidige Kvindeligaen skulle spilles færdig efter den lange Corona-pause i dansk kvindefodbold. Løsningen for top-6-holdene blev et komprimeret kampprogram, hvor fem spillerunder skal afgøre, hvem der løber med mesterskabet samt de to danske pladser i UEFA Women’s Champions League.

På lørdag indleder FC Nordsjællands det kompakte medalje-slutspil, når Fortuna Hjørring kommer på besøg i Right to Dream Park. Den normale pointtildeling for slutspillet fastholdes, hvilket betyder, at pointene fordeles efter klubbernes slutplacering i efterårssæsonen. Derfor genstarter Fortuna Hjørring som rækkens førerhold med 10 point, mens FC Nordsjælland starter på tredjepladsen med seks point. Dermed kan kampen på lørdag blive meget afgørende.

– Vi har set rigtig fine ud, efter vi fik lov til at møde ind igen. Vi har haft en masse gode træningspas, og alle spillere er mere eller mindre klar og fit for fight. Så vi går selvfølgelig efter at vinde den første kamp mod Fortuna. Gør vi det, er hele mesterskabskampen åben, siger FC Nordsjællands cheftræner Brian Sørensen.

– Taber vi eller spiller vi uafgjort, så er det måske nok mest realistisk at gå efter tredjepladsen. Men lad os se hvad der sker, og hvordan de andre resultater flasker sig. Vi tager én kamp ad kampen, og ser, hvor langt det rækker. Vi er egentlig bare glade for at få lov til at spille fodbold igen. Det glæder vi os til, fortæller cheftræneren, der faktisk har stået i spidsen for netop Fortuna Hjørring i en længere årrække.

Ubesejrede mod førerholdet

Blot to dage inden FC Nordsjællands kvindehold skulle spille første kamp i foråret, blev dansk fodbold suspenderet grundet Covid-19. Derfor er det mere end seks måneder siden, at holdet har spillet en fodboldkamp, hvor der var tre point på spil. Det kommer dog ikke til at få betydning for holdets indsats på lørdag, mener Florentina Olar, der også har en fortid hos lørdagens gæster.

– Stemningen i truppen er rigtig god. Det har været så dejligt at kunne komme i gang igen, og klubben har sørget for, at vi har haft rigtige gode træningsforhold. Alle spillere ser friske og veloplagte ud, så jeg er sikker på, at vi er klar til at levere en toppræstation på lørdag. Vi glæder os rigtig meget. Nu går det endelig løs, og det er det her, vi har ventet så længe på. Derfor er vi også alle sammen enige om, at vi skal gøre alt hvad vi kan, så vi kan få et godt resultat, lyder det fra den rutinerede angriber.

Som bekendt ”vandt” Fortuna Hjørring grundspillet af Gjensidige Kvindeligaen. Holdet har kun tabt to kampe ud af 14 mulige, hvorfor det nordjyske hold virker yderst stærke. Ikke desto mindre er FC Nordsjælland det eneste hold i rækken, der er ubesejrede mod førerholdet i denne sæson. Første indbyrdes kamp blev 0-0 hjemme i Right to Dream Park, mens det omvendte opgør endte med en udebanesejr på 1-2 i Hjørring. Derfor er der også optimisme at spore forud for lørdagens topbrag.

– Jeg synes, det er to meget gode hold, der står over for hinanden. Fortuna har rigtig mange dygtige spillere, som vi skal være opmærksomme på. Men vi har også stor tro på vores egne evner. Det vil altid være intense opgør, når tophold mødes. Det er længe siden, begge hold har spillet kamp, der er kun fire point imellem os og der er ikke mange runder tilbage. Så det bliver spændende at se, hvordan Fortuna går ind til kampen, fortæller ’Flo’.

“En kæmpe aftale for alle parter”

Gjensidige Kvindeliga præsenterede også en ny historisk TV-aftale forud for det tætpakkede medalje-slutspil. Førhen viste SPORT LIVE ugens SuperMatch, men denne transmission suppleres nu af en ny aftale med Discovery Networks, hvorfor udvalgte kampe også bliver sendt på Eurosport og Dplay.

– Det er en kæmpe aftale for alle parter. Særligt i disse Corona-tider er det især vigtigt, at vi kan give fans, medier og andre interesserede mulighed for stadig at følge med i holdenes udvikling. Så stor cadeau skal det lyde herfra til ligachefen, Nicolai Nordstrøm, for at få den aftale på plads. Det skaber forhåbentlig noget øget interesse og opmærksomhed, fortæller Christian Taylor, der er Head of Women’s football hos FC Nordsjælland.

– Det er første gang i ligaens historie, at der er så stort og professionelt TV-setup på så mange kampe. Forhåbentlig bliver det starten på noget af det, som vi kommer til at se i de kommende sæsoner. Det håber vi i hvert fald her i klubben. Det er et kæmpestort kommercielt step for dansk kvindefodbold, som vil hjælpe klubberne meget i forhold til sponsorater, mediedækning og andet, afslutter Taylor.

Kampen bliver fløjtet i gang klokken 14.00 i Right to Dream Park, men på baggrund af myndighedernes anbefalinger er opgøret lukket for tilskuere. Topbraget bliver dog vist på Eurosport 2 og Dplay.