Kvindeliga: Vi er ambitiøse og sigter endnu højere

Kategorier

I starten af 2018 gik FC Nordsjælland ind i kvindefodbolden, med ambitioner om at være fremtrædende både i landets bedste række, Gjensidige Kvindeliga, samt i ungdomsrækkerne. Ambitionerne er store og resultaterne blomstrer.

Ved FC Nordsjællands kvindeliga hold finder vi Khalida Popal og Line Røddik, der spiller to fremtrædende roller på og omkring holdet. De fortæller sammen om den rejse, som holdet har været igennem de seneste år:

– Tilbage i år 2018, tog vi i FC Nordsjælland en strategisk beslutning om at etablere vores kvindelige fodboldsektor. Hurtigt efter den beslutning lancerede vi vores U-14, U-16, elite U-18 og senior kvindehold.

– Vores ungdomshold har fra starten optrådt under Right to Dream-akademistrukturen. Det betyder f.eks. at vores spillere bliver integreret i klubbens character development-program; som skal klæde dem på til livet og hjælpe dem med at udvikle karaktertræk, der kan give dem en stemme til at blive rollemodeller.

Siden etableringen af vores forskellige kvindehold har både ungdomsholdende, men også vores seniorhold gjort det godt i deres respektive ligaer. Kvindeligaholdet har endda formået at rykke op fire gange i træk.

– Pigerne og kvinderne er fuldt integreret i FC Nordsjælland. Klubben stræber efter at sikre, at fodboldoplevelsen for pigerne ikke er anderledes fra drengenes. Det er noget klubben ikke går på kompromis med. Det er ambitionen at de også skal opnå skelsættende oplevelser.

– I FC Nordsjælland er vi meget ambitiøse omkring fremtiden for vores elite- og ungdoms kvindehold. På trods af de begrænsede muligheder vores set-up har haft, er vi stadig lykkedes med at skabe en succesfuld kvindesektor. Vi er overbeviste om med den rette støtte og fremtidige samarbejdsmuligheder, så kan vores projekt blive endnu mere succesfuldt, afslutter Khalida og Line.

På lørdag spiller FC Nordsjællands kvinder sæsonens sidste kamp i Gjensidige Kvindeliga mod VSK Aarhus. Forventningerne til kampen er høje hos anfører Catrine Gryholt:

– Mine forventninger til kampen på lørdag mod VSK Aarhus er, at vi får nogle andre spillere at se som ikke har været så meget i spil. Det er dem, som har startet på bænken de fleste kampe som vi vil se få mere spilletid på lørdag. Det er så vi kan se hvor bred truppen er. Jeg synes at vi har en rigtig god og stærk bænk, så jeg tror ikke det kommer til at gøre den store forskel, at de får flere minutter i benene på lørdag. Derfor forventer jeg stadig, at det bliver en kamp hvor vi har overtaget, og at vi kommer til at have en masse chancer ligesom de seneste opgør mod VSK. Det er vigtigt at vi runder turneringen godt af, så vi er klar til pokalkampen mod Fortuna Hjørring på næste onsdag, siger Catrine Gryholt.

Kampen på lørdag er Kvindeligaens sidste kamp, dog er det ikke kvindernes sidste sæsonkamp, da der venter dem en semifinale i Sydbank Kvindepokalen d. 1. juli 2020 kl. 18.00 mod Fortuna Hjørring. Det bliver en hård og intens kamp, forudser angriber Amalie Vangsgaard:

– Mine forventninger til pokalkampen mod Fortuna Hjørring, er at det bliver en hård og intens kamp. Jeg forventer, at det bliver en bedre kamp end seneste kamp mod dem i turneringen.

– Jeg kommer selv fra Hjørring og jeg har selv spillet for Fortuna Hjørring. Vi er faktisk en del på holdet, som har spillet for Fortuna Hjørring, så vi er et par stykker som har noget ekstra at spille for. Derudover er intensiteten altid høj mod dem. Vi skal levere 110 procent, for at vinde kampen. Og så kan man håbe på, at de er lidt trætte i benene efter at have haft en hård kamp mod Brøndby lørdagen før. Her kan vi slappe lidt mere af i forhold til Fortuna Hjørring om lørdagen, da der nok vil komme nogle spillere i spil til vores lørdagskamp, som ikke har spillet så meget i sæsonen, afslutter Amalie Vangsgaard.

Kampen på lørdag mod VSK Aarhus bliver spillet kl. 14.00 i Right to Dream Park. Kom til bronzefest og se medaljeoverrækkelsen efter kampen, og vær med til at fejre kvindernes bronzemedaljer.

Der er fri entré til kampen med gyldig billet, som du kan hente HER.