Inden KoldingQ: Vi skal tilbage på sporet

Kategorier

Foto: Gonzales Photo

I sidste weekend kom FC Nordsjællands kvinder i gang med slutspillet af Gjensidige Kvindeliga, da Fortuna Hjørring slog FCN 0-2 i Right to Dream Park. Før kampen lå topholdene meget tæt, men efter første runde af det korte slutspil har FC Nordsjælland nu syv point op til førstepladsen. Dog var der et meget positivt øjeblik før kampen, som er værd at tage med i bagagen.

Der var stor optimisme og glæde at spore i truppen i sidste uge, inden Gjensidige Kvindeliga skulle genoptages. Både spillere og trænere var glade for at få lov til at spille igen, ligesom de også var forventningsfulde forud for det første opgør mod førerholdet fra Fortuna Hjørring. Opgøret endte dog ikke som ønsket, da Fortuna tog en 0-2 sejr med sig hjem til Nordjylland. Det var en kamp, hvor FC Nordsjælland aldrig for alvor fik sat sit aftryk på kampen.

– Det var selvfølgelig virkelig dejligt at komme i gang med at spille igen og få løbet nogle meter, men selve kampen mod Fortuna var hverken god eller pæn. Hverken vores eller Fortunas spil var særlig kønt. De lykkedes dog i sidste ende med deres plan, og var meget effektive på de chancer, vi gav dem, fortæller Lærke Tingleff, der leverede en god indsats på banen på trods af de svære omstændigheder.

Et stort højdepunkt ved opgøret fandt faktisk sted, inden bolden rullede for første gang i Right to Dream Park. Da dommeren fløjtede kampen i gang, satte samtlige spillere på banen sig ned på det ene knæ for at vise sympati med Black Lives Matter-bevægelsen. Et stort øjeblik for klubbens amerikanske forsvarsspiller, Brianne Reed.

– Det at knæle før kampen var et af de vigtigste og smukkeste øjeblikke i min fodboldkarriere. Jeg fik gåsehud og våde øjne, da jeg kiggede rundt, og så, at alle gjorde det sammen. Som den eneste sorte person på banen var det stort for mig at se, at både mine holdkammerater og vores modstandere også støttede sagen. Et øjeblik jeg vil tænke tilbage på resten af mit liv. Jeg er så taknemmelig for, at Fortuna var villige til at deltage, siger ’Bri’ og uddyber:

– Jeg blev inspireret af andre atleter der har gjort det, specielt Colin Kapernick, og så hørte jeg, at mændene fra Superliga-holdet også ville gøre det. Da jeg fandt ud af, at vores kamp ville blive sendt på nationalt TV, blev jeg inspireret, og følte, det var noget, jeg var forpligtiget til at gøre.

I den kommende weekend gælder det en udekamp mod KoldingQ. Kolding tabte ligeledes deres første kamp af slutspillet, da Brøndby slog dem på hjemmebane 1-0. Dermed indtager KoldingQ sidstepladsen, hvorfor truppen er overbevist om, at det bliver en anden slags kamp på lørdag.

– Vi skal forsøge at slå os lidt mere løs mod Kolding. Det handler om, at vi skal gøre de ting, som vi er gode til. De ting som vi altid træner, og øver os på, skal vi kunne implementere og bruge under kampen. Kolding er en anderledes type modstander end Fortuna, så det bliver helt sikkert en anden type kamp. Jeg forventer, at vi er lidt mere spilstyrende, hvor vi skal forsøge at være mere kreative og spille mere frit. Vi skal bare ud og ryste den seneste kamp af os, se fremad og så skal vi selvfølgelig gå efter de tre point, fortæller Lærke Tingleff.

Cheftræner, Brian Sørensen, er ligeledes fortrøstningsfuld forud for de resterende kampe. Brian erkender, at mesterskabsdrømmene efterhånden er urealistiske, men der er stadig masser at spille for i resten af slutspillet.

– Vores målsætning inden dette slutspil var selvfølgelig, at vi ville ende så højt som muligt. Det skal man sigte efter, så længe man har en teoretisk chance. Men vi vidste også godt, at det ville blive svært. Det er kun fem kampe i alt, og vi havde Fortuna Hjørring i den første runde. Det var ret klart for os, at hvis vi tabte den kamp, så var det ikke realistisk at ende som nummer 1.

– Der er stadig en mulighed for at vinde sølvmedaljerne og få en plads i UEFA Women’s Champions League, så det skal vi naturligvis forsøge at gå efter. Men lige nu handler det bare om at komme tilbage på sporet. Så vi skal vinde på lørdag mod KoldingQ, og så må vi se, om der er noget at spille for, når vi møder Brøndby på onsdag i næste uge, afslutter cheftræneren.

Opgøret mod KoldingQ fløjtes i gang klokken 14.00 i Fynske Bank Arena. Kampen er ikke en del af Gjensidige Kvindeligas TV-kampe, men bliver vist live på kvindeliga.dk.