Hjortebjergs optakt: Vi skal udfordre deres organisation

Kategorier

foto: fcn.dk

Det er efterhånden en uge siden, at FC Nordsjælland bankede AaB 0-4 på udebane i Aalborg. På søndag skal holdet forsøge at følge op på den flotte præstation, når Brøndby IF kommer på besøg i Right to Dream Park. Her er Frank Hjortebjergs optakt til kampen.

Vi ligger á point mod dem, men hvad er Brøndby egentlig for et hold?

– Det er i hvert fald et hold, der har drillet os de sidste par gange, vi har mødt dem, hvor vi ikke rigtigt har været tilfredse med vores eget udtryk. Så det er vi selvfølgelig opsatte på at gøre noget ved.

– Det er et hold, der angriber med en masse fart på deres omstilling. Især fra wingbackpositionerne, hvor de kommer rigtig godt afsted. Dem er de virkelig gode til at sætte i scene. Og så har de Simon Hedlund, der er en super-dygtig dybdeløber, der gjorde ondt på os sidste gang. Og så har de også Mikael Uhre, der ligeledes gerne vil løbe dybt. Så i deres omstillingsspil vil de rigtig gerne spille i bagrum.

– I det etablerede spil har de lidt flere strenge at spille på. Der prøver de også at kombinere inde imellem vores kæder og spillere, som også gjorde ondt på os sidste gang. Især Anis Slimane spillede en rigtig god kamp, hvor han fandt nogle rum på siderne af vores midtbanespillere. Det drillede os og gjorde ondt på os. Så det var de rigtig gode til at sætte i scene.

– Defensivt forsvarer de sig typisk med fem spillere i bagkæden, hvor de så lurer lidt på, hvornår deres wingbacks kan presse fremad. Hvornår det ligesom kan lade sig gøre. I perioder af kampen vil de sandsynligvis forsøge at gå højt op og presse os, mens det i andre perioder vil være os, der dominerer spillet. Især når vi spiller hjemme i Right to Dream Park, vil de nok forsøge at stå lidt lavere i deres organisation.

De er uden sejr i de sidste fire kampe. Har det givet jer nogle idéer til, hvor de er sårbare?

– Vi har selvfølgelig set deres seneste kampe igennem, men det her er et andet matchup. Det bliver et mix af, hvordan vi selv spiller og hvordan de griber kampen an. Nu har vi fundet en række punkter, som vi ikke var helt tilfredse med i vores seneste kampe mod dem. Og det er de ændringer, som vi mener, kan blive afgørende på søndag.

– Vi vil gerne prøve at udfordre deres organisationer, så vi vil gerne have dem ned og stå, så de skal forsvare lavt. Derfor skal vi hurtigt og konstruktivt spille forbi deres førstepres. Og uanset hvor højt de lægger deres pres, så er det vigtigt, at vi formår at true deres bagrum. På den måde får vi dem til at løbe baglæns, hvorefter rummene inde imellem dem vil åbne sig op. Forhåbentlig kan vi få overhånden og dominere lidt mere, end vi har gjort i de sidste par indbyrdes opgør.

Det er gået lidt op og ned på det sidste. I den ene kamp leverer vi, mens den næste præstation er skuffende. Flemming og dig har begge været ude at sige, at det er svært, når vi møder hold, som presser højt og mand-mand. Og at det er svært, når vi møder hold, der hellere vil smadre kampen end kreere kampen. Hvordan sørger I for, at det ikke sker på søndag?

– Der er jo selvfølgelig blevet analyseret på vores seneste par kampe. Der er mange, der gerne vil skyde os i skoene, at det er fordi vi spiller med unge spillere, at vores præstationer og resultater er svingende.

– Men vi vil jo i virkeligheden mene, at vi er virkelig stabile. Fordi det er de samme hold, vi ofte har problemer imod. Og det er de samme hold, som vi oftest har det godt med. Så på den måde har det jo intet med alder at gøre. Det har noget at gøre med, hvordan de enkelte kampe udspiller sig. Hvordan de to spillestile og de to holds udtryk står over for hinanden. Og der er bare nogle matchups, som trækker i bestemte retninger. Det har ikke noget at gøre med, om vi spiller med en mand på 16 eller en mand på 32.

– Det vi selvfølgelig hele tiden prøver, er, at vi forsøger at blive endnu dygtigere, til det vi gør. Så vi også kan gå ud og gøre det, når vi møder de hold, der sætter meget ind for at ødelægge modstanderens spil og udtryk. Vi prøver at blive så dygtige, at vi kan løfte det til et højere niveau og derved kan slå endnu flere modstandere, så vi får endnu flere sejre.

– Det er vigtigt, at vi bare anerkender, at der ikke er nogen lov eller noget fodbold-politi, der bestemmer, hvad der er god og dårlig fodbold. Det er et spil, der kan tolkes på ufatteligt mange måder. Der er nogen, der er rigtig dygtige til noget, som vi ikke er særlig gode til. Og det er jo charmen ved spillet, så det må vi anerkende. Det er de modstandere, som vi skal bruge som lærermestre til at flytte vores spil i nogle nye retninger.

– Så det handler om at finde nogle løsninger på de udfordringer, vi møder. Det har vi selvfølgelig også gjort efter de seneste kampe, hvor vi har haft det svært. Nogle af de løsninger tager vi også med ind på banen, når vi møder Brøndby på søndag, som den skarpe fodboldiagttager måske vil kunne spotte. Men der er også nogle af løsningerne, som ikke vil give mening mod netop Brøndby, fordi det netop er et andet matchup. Det er et Brøndby-hold, vi møder – og ikke eksempelvis et AGF-hold.

Denne gang er der otte dage mellem de to kampe, hvorimod I spillede tre kampe på seks dage i sidste uge. Hvordan har træningsugen så set ud?

– Spillerne har skullet aflaste på bagsiden af en hård uge, så der har været lidt fridage. Efter kampen mod AaB i lørdags, havde spillerne fri søndag og mandag. Derefter trænede vi tirsdag og onsdag, inden vi havde endnu en fridag i går. Og så har vi træning igen i dag og i morgen.

– Det var da helt sikkert velfortjent og godt for spillerne, men jeg må også bare sige, at der er mange af spillerne, der ser rigtig stærke ud. Også på det fysiske plan. Så truppen er måske ikke så hårdt ramt, som man kunne have frygtet efter sådan en omgang. Særligt med tanke på hvad de kom fra i forhold til Corona-pause. Så også på det område, synes jeg, vi ser stærke ud.

– Der var relativt stor forskel på de tre startopstillinger til de tre seneste kampe. Men det var jo ikke fordi, at vi kunne se stor fysisk forskel mellem de spillere, der spillede den første kamp, og de spillere der spillede den tredje kamp. Og det er jo det, vi har sagt hele tiden. Vi er i en privilegeret situation, hvor vi har mange dygtige spillere. Så det har egentlig bekommet os fint, at kampene har ligget tæt. Det tror jeg faktisk, at vi ville være nogle af de bedste i Superligaen til at håndtere, hvis det skete permanent.

– Nu kigger vi ind mod en Brøndby-kamp, hvor vi stort set har mulighed for at benytte os af alle spillere i truppen. Der er ingen problemer. Så det er jo ekstremt positivt. Og det siger også noget om, at vi har doseret på en rigtig måde. Og så siger det selvfølgelig også noget om, at vi har nogle stærke spillere, der også har et stort potentiale på netop dette parameter.

Hvad med den taktiske forberedelse. Hvordan har I doseret og præsenteret den for spillerne?

– Det har været lidt anderledes, fordi vi har haft længere tid til at forberede os specifikt på Brøndby. Så vi tog hul på det ret tidligt på ugen. Træningsmæssigt havde vi allerede tidligt på ugen nogle træningspas, som var målrettet hen imod Brøndby-kampen. Det vil sige, at vi stadig havde vores egne principper som det primære, men de var sat ind i en Brøndby-kontekst. Uden at spillerne måske lagde særligt mærke til det.

– I dag har vi også vist de første par videobilleder til spillerne. Hvor vi er gået lidt mere i dybden med analysen og genopfrisket for dem, hvordan det nu engang er, at Brøndby plejer at gribe kampene an. Så de ved, hvad de skal være opmærksom på og hvilke spillertyper, der er i hvilke positioner. Det fortsætter vi så også med at gøre i morgen.

– Det blev også endnu mere specifikt ude på træningsbanen i dag, hvor det blev tydeligere for spillerne, hvad de kommer til at stå overfor. Alt i alt kan man sige, at vi som ugen er skredet frem, har forsøgt at forstærke den kontekst og følelse, som spillerne kommer til at møde på kampdagen. Det gør vi selvfølgelig altid, men det har vi haft bedre tid til at gøre op til denne kamp.

Der er kampstart på søndag klokken 18.00 hjemme i Right to Dream Park. Opgøret bliver vist på Canal 9 med optakt fra klokken 17.00.