Hjortebjergs optakt: Vi skal byde dem op til dans

Kategorier

På søndag tager FC Nordsjælland imod FC Midtjylland hjemme i Right to Dream Park til sæsonens sidst runde af 3F Superligaens grundspil. Forud for kampen indtager FCM rækkens førsteplads, og midtjyderne har generelt et godt tag på FCN. Assistenttræner, Frank Hjortebjerg, har også stor respekt for gæsternes niveau, men accepterer overhovedet ikke en rolle som underdag.

Det er efterhånden ved at være nogle år siden, at vi har slået FC Midtjylland. Hvorfor er de så svære at få ned med nakken? 

– Jamen, det er fordi, de er så dygtige, som de nu engang er. Specielt i denne sæson har de jo været outstanding gode. Der må man bare lette på hatten, når man ser på, hvad de har leveret. Kæmpe cadeau til det Kenneth Andersen har gjort, som Brian Priske nu fører videre. Det er virkelig flot, hvad de præsterer som klub og som organisation.

– De er svære at spille imod, fordi de gerne vil dyrke nogle af de ting, som vi måske ikke altid er så gode til. Ting som vi godt kan have lidt udfordringer med. De kører blandt andet med et meget tungt duelspil og er enormt gode på deres offensive standardsituationer, som godt kan drille os lidt.

– De vil gerne slå en masse indlæg, hvilket de også er gode til. På samme tid har de nogle folk, som er dygtige til at løbe dybt og kan true os i bagrummet. Og så har de nogle offensive standardsituationer, der også kan gøre ondt på modstanderne. Det er deres tre primære måde at kreere chancer på.

– Deres angrebsspil er forholdsvist bredt, fordi de som sagt er farlige med deres indlæg. De vil gerne bygge spillet op centralt til at starte med, hvor de har Alexander Scholz, Erik Sviatchenko og Jesper Hansen, som alle tre er enormt dygtige i den fase af spillet. Så iscenesætter de enten en af deres to centrale midtbanespillere, eller også spiller de den tidligt ud på en back. Og så angriber de derfra. Alt afhængigt af, hvor højt oppe de er på banen, vil det enten forløses via et indlæg eller en dyb stikning i bagrum.

– Defensivt har vi lagt mærke til, at de gerne vil forsvare sig over et stort område. De forsvarer sig med meget duelspil, så hvis man ikke spiller hurtigt nok, sidder de meget tæt i markeringerne. De er helt afklarede med at afgive nogle store områder af banen, fordi de har mere fokus på at vinde den enkelte duel. Det kan de godt tillade sig, fordi de er pisse gode til det.

Som du selv nævner, har FCM virkelig buldret igennem i denne sæson, men i sidste runde tabte de hjemme mod AC Horsens. Fik I lidt inspiration der?

– Vi har selvfølgelig set deres seneste kampe igennem. Det gør vi altid. Men det er også vigtigt at huske, at vi er et meget anderledes hold end AC Horsens. Så det er ikke sådan, at vi bare kan kopiere deres gameplan. Den ville vi slet ikke være lige så dygtige til at eksekvere, som Horsens var i mandags. Selvfølgelig har vi kigget på kampen, og selvfølgelig har vi set nogle nuancer, som vi kan prøve at udnytte på søndag. Men vi har naturligvis en anden tilgang til fodboldspillet end AC Horsens, og det vil vi også have på søndag.

– Vi glæder os rigtig meget til at møde FC Midtjylland, fordi de er så hamrende gode til at presse deres modstandere. De vil virkelig byde os op til dans, når de, som sagt, forsvarer intensivt over store områder af banen. Så vi ser frem til at vise, at vi tør at spille med mod over for det. Vi skal vise, at vi tør at spille bolden hurtigt nok rundt om det aggressive pres, som de kommer med. Og så skal vi være opmærksomme defensivt, så vi får lukket ned for nogle af de ting, som jeg nævnte før. Vi skal specielt være på vagt over for deres indlægsspil, deres hurtige omstillinger og deres dybdeløb, men samtidig skal vi også huske at straffe dem den modsatte vej.

– Og så vil der opstå nogle dueller og nærkampe, som er umulige at undgå i sådan en type kamp. Der skal vi også være friske på at tage kampen op og vise, at vi også godt kan slås.  Vi skal være i stand til at gøre de lidt ”grimmere” ting på et højt niveau, så vi kan vinde sådan en topkamp mod en hård modstander.

Flemming fortalte efter Silkeborg-kampen, at han var meget tilfreds med holdet defensive udvikling og struktur. Er det et område, der for alvor vil blive testet på søndag?

– Ja, vi har jo snakket en del om, at vi i højere grad er blevet komfortable, når vi står lidt længere tilbage på banen, end vores udgangspunkt egentlig er. Det kan jo enten ske, fordi det er et aktivt valg, vi selv tager, eller også sker det, når vi bliver tvunget til at stå lidt lavere. Men når vi møder Danmarks i øjeblikket klart bedste fodboldhold, så er det naturligt, at vi i perioder af kampen vil ende lidt længere tilbage på banen, end vi nødvendigvis har lyst til.

– Så er det så op til os at finde den samme komfort og tryghed frem, som vi flot viste mod Silkeborg IF i sidste weekend. Med i regnestykket er dog også, at det er et andet fodboldhold, vi møder. FC Midtjylland angriber som sagt mere bredt ude fra kanterne, mens Silkeborg IF var mere centreret i deres måde at angribe på. Så vi kan ikke bare kopiere formularen fra sidste runde. Det er en anden måde, vi skal arbejde på, hvis vi skal opnå samme komfortable indstilling rent defensivt.

Det bliver det første Superliga-opgør hjemme i Right to Dream Park i tre måneder. Hvordan bliver det?

– Det bliver dejligt at spille hjemme igen, men vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi ikke kan invitere fans indenfor til sådan et stort opgør. Dét at kampen er på vores hjemmebane, gør også, at vi i endnu højere grad har mulighed for at sende et signal om, at vi ikke bare accepterer en underdog-rolle.

– Vi kommer overhovedet ikke til at underspille vores chancer, selvom det er landets bedste mandskab, vi er oppe imod. De har gjort det helt fantastisk godt, men nu er det dem, der er på besøg hos os. Vi har jo også en ambition om at blive Danmarks dygtigste fodboldhold, så selvfølgelig skal vi også byde dem op til dans her i Farum. Vi tror på vores koncept og måde at gøre tingene på, så det er bare fuld skrue.

Der er kampstart søndag klokken 17.00 hjemme i Right to Dream Park. Opgøret bliver vist på TV3 MAX.