Hjortebjergs optakt: Vi har det godt med AaB

Kategorier

Efter onsdagens nederlag blev FC Nordsjællands Superliga-trup samlet i Jylland, hvor de har tre overnatninger i Vildbjerg inden lørdagens kamp mod AaB. Assistenttræner, Frank Hjortebjerg, fortæller om ligheder mellem FCN og AaB samt optimale forberedelsesforhold.

Så står der Aalborg på menuen. Hvad kendetegner AaB som fodboldhold?

– Det er måske det hold i rækken, der minder allermest om os. Forstået på den måde, at der er nogle ligheder i den måde, som de gerne vil presse og bygge spillet op på. De er også rimelig fleksible i deres positioner, ligesom vi også forsøger at være. De kan gribe spillet an på flere forskellige måder.

– Så når vi møder dem, er det tit noget med, at det ene hold har ændret et eller andet. Og den næste kamp har det andet hold ændret noget andet. Så det bliver ofte kampe, hvor man også på trænerbænken skal være ekstra opmærksom. Så man kan forsøge at fange de nye nuancer og være lidt på forkant med tingene.

– De har en ambition om at spille et spil, hvor de presser højt og aggressivt. Som jeg nævnte før, kan de gribe det an på forskellige måder, så de kan lægge presset fra forskellige vinkler. Derfor kan jeg ikke sige, om de kommer til at presse ind i banen, eller om de kommer til at presse ud i banen. Men jeg forventer helt sikkert, at de vil forsøge at presse os højt i banen. På det punkt har de lidt af de samme principper og referencepunkter, som vi har.

– Offensivt vil de gerne forsøge at sætte sig selv i nogle gode positioner, så de selv kan få lov til at kontrollere deres opbygningsspil. Derfor spiller de ikke bolde til tilfældigheder eller tidlige bolde i bagrummet, hvor man håber på det bedste. De prøver at bygge det kontrolleret op, hvor de gerne vil skabe nogle overtalssituationer centralt på banen. Og så prøver de at komme igennem derfra.

– Og så har de jo også nogle enkelte profiler, som de rigtig gerne vil sætte op. Så de kan udnytte deres individuelle færdigheder. Det er især Lucas Andersen eller Kasper Kusk, som de gerne vil prøve at finde i et rum bagved vores midtbane og foran vores bagkæde. Så er det ligesom op til de spillere at skabe noget derfra.

AaB er det eneste top-6-hold, som vi har vundet mod i denne sæson. Faktisk har vi slået dem begge gange. Er det tilfældigt, at det netop er mod dem – eller ligger vi bare godt til dem?

– Jeg tror, det har været tydeligt for de fleste, som har fulgt lidt med over de sidste par kampe, at det bekommer os vel som hold, når vi møder et andet hold, som også gerne vil spille med. Og med ”spille med” mener vi, at modstanderholdet også gerne vil prøve at skabe noget tempo i kampene, prøve at spille hurtigt og prøve at udfordre os med at skabe højt. De hold som gerne vil skabe noget selv.

– Hvorimod når vi møder hold, der indstiller sig meget på os og vores spil, er vi mere udfordret. Når modstanderen fokuserer mere på at ødelægge det, vi gør, så har vi det svært. Og det er jo egentlig også naturligt nok. Derfor tror jeg også, at vi har det godt med AaB. Fordi det er et hold, der gerne vil ud og skabe nogle ting selv. De udfordrer os via nogle ting, de selv gør og selv dyrker, mens andre hold udfordrer os ved at ødelægge kampen for os. Vi har fuld respekt for begge typer gameplan, men der er bare klart noget, som passer os bedre end andet.

Nu har I haft to dage her i Vildbjerg, hvor I har forberedt jer til kampen. Hvordan har det været?

– Det har været en god oplevelse. Vi har jo taget et par overnatninger her for at prøve at fokusere 100% på at vinde den her kamp lørdag. Så det skulle jo gerne udmønte sig i en stærk præstation. Og så er det bare fedt at være sammen.

– Vi har god tid til alle aspekter af forberedelsen. Vi ved, at spillerne får noget godt at spise, og vi ved, at de får en god nats søvn. Så der er nogle forhold, som gør det optimalt i forhold til at restituere og genoplade efter onsdagens kamp, men også i forhold til at kunne klargøre os til at gå ud og levere et godt stykke arbejde mod AaB.

Der er kampstart i morgen klokken 18.00 i Aalborg Portland Park. Opgøret vises på TV3 Sport og Viaplay, hvor der er optakt fra klokken 17.30.