Flemming P: Vi tabte måske mere til os selv

Kategorier

Foto: Claus Birch.

FC Nordsjælland tabte her til aften 0-2 på hjemmebane mod Brøndby IF i 3F Superligaen. FCN var egentlig fint med i kampen, men formåede ikke at omsætte boldbesiddelse til scoringer. Cheftræneren, Flemming Pedersen, er skuffet over nederlaget, men peger alligevel på fremgang sammenlignet med seneste møde med BIF.

Vi taber 0-2 hjemme mod Brøndby. Hvad er din overordnede vurdering af kampen og præstationen i dag?

– Først og fremmest var det naturligvis skuffende at tabe, men jeg synes, at præstationen var godkendt. Vi prøver igennem hele kampen at spille hurtigt. Både med og uden bold. Vi forsøger at spille med initiativ ved at sætte fart i kampen, hvor Brøndby omvendt forsøgte at få kampen lidt ned i et andet tempo. De havde stor tålmodighed. Så de spillede jo tydeligvis en ganske klog kamp.

– Vi tabte måske mere til os selv i dag, end vi tabte til vores modstander. Vi skaber egentlig de chancer, der skal til for at vinde en kamp. Der er vel en 3-4 store muligheder, som skal føre til et mål. Derfor er det dels skuffende, at vi ikke får scoret, men vi ville også gerne have kreeret endnu flere chancer.

Det er ikke ofte, at vi ikke får scoret selv, når vi spiller hjemme her i Farum. Hvad er det, Brøndby gør godt for at holde os fra fadet?

– Jamen, de står jo forholdsvist dybt og kompakt. De arbejder hårdt for det og bevæger sig godt rent forsvarsmæssigt, men jeg synes egentlig, at det er vores egen fortjeneste, at det ikke bliver til mere.

– Vi er ikke dygtige nok til at komme ned under dem, som vi vidste var nødvendigt i forhold til at strække deres kompakte defensiv. Det ville have givet os mere plads at spille på i mellemrummene, hvis de var løbet mere baglæns i banen. Så vi spiller simpelthen for få chipbolde og dybe stikninger. Omvendt var de gode til at lukke ned for bagrummet i dag. Specielt på de dybe stikninger, men også på kanterne. Deres to wingbacks var gode til at få lukket ned for vores fløjspillere.

– Dog får vi trods alt trykket dem noget mere ned, end vi gjorde sidste gang mod Brøndby. Selvom vi scorede to mål sidst og kampen endte 2-2, så var det kun i de sidste 20 minutter, at vi får alvor får trykket dem ned. Denne her gang havde vi meget mere overtag på spillet. Så det er en positiv udvikling.

Hvad med i den anden ende? Hvad mangler vi i forhold til at holde nullet i dag?

– De får scoret to mål på to dybe bolde, men det var også noget af det, vi havde talt om på forhånd. Brøndby er jo et rigtig, rigtig godt kontrahold, så derfor var vores genpres rigtig vigtigt. Og så skulle vi også være klar på de dybdeløb, som Simon Hedlund og Mikael Uhre konstant tager.

– Det er klart, at der lige kommer to bolde for meget igennem, som de så scorer på. Ved det første mål er det en direkte bold, som bliver slået ned bagved. Ved målet til 0-2 bliver der spillet igennem os, hvor vi ikke når at komme ind i genpresset. Men Brøndby vil altid skabe de her muligheder. Så er det bare spørgsmålet, om de formår at score på dem eller ej. Og det gjorde de i dag.

– Men jeg er overordnet tilfreds med vores defensive præstation. Vores forsvarsspillere bliver automatisk ekstra udfordret, når vi lægger så højt pres, som vi gør. De ender i flere mand-mand-situationer, end de ville have gjort, hvis vi bare havde trukket os langt ned og stå.

– Vi fik trænet rigtig mange gode situationer i dag, som vil hjælpe os på sigt. Så vi i fremtiden kan spille denne her form for fodbold endnu bedre, end vi spillede den i dag. Og så samtidig også vinde kampen.

Først om en uge skal FC Nordsjælland i aktion igen i 3F Superligaen, når førerholdet fra FC Midtjylland kommer på besøg i Farum. Der er kickoff på søndag klokken 14.00 i Right to Dream Park.