Flemming P: Vi satte os på FCK

Kategorier

'Dio' på bolden. Opgøret endte 1-1 hjemme i Right to Dream Park.

Foto: boesenfoto.dk

FC Nordsjælland spillede her til aften første kamp af 3F Superligaens slutspil, hvor det blev til 1-1 på hjemmebane mod de forsvarende mestre fra FC København. Jens Stage stangede FCK foran 0-1 på et hjørnespark efter 22 minutter, hvorefter Kamaldeen Sulemana udlignede i anden halvleg.

Aftenens opgør var en chancerig affære, hvor FC Nordsjælland havde flere store muligheder for at hive sejren i land. Cheftræner, Flemming Pedersen, hæfter sig dog ved en stærk præstation og et højt tempo.

– Vi satte os på FCK fra kampens start. Der gik vel ikke mere end et par minutter, før vi havde den første store chance. Vi holder tempo i kampen, spiller med gode positioner og udnytter de rum, som FCK er nødsaget til at afgive på banen. Det er både i bagrummet, mellemrummene og i siderummene. Derfor er vi rigtig gode til at få flyttet FCK’s organisation rundt på banen, siger Flemming P og uddyber:

– Udover at det var en tempofyldt kamp, så var det også en kamp, der var rigtig klogt spillet. Det er klart, at når vi ser på tingene efterfølgende, så er det en kamp, som vi skal vinde. Vi skal i hvert fald lave et par kasser mere, og det ville vi også have gjort under normale omstændigheder. Men vi forholder os jo altid kun til præstationen, og man må sige, at præstationen var mere end godkendt.

I dagens startopstilling var der en taktisk ændring, da topscorer Mohammed Kudus var skubbet tilbage på den centrale midtbane ved siden af Magnus Kofod. Det betød, at Mikkel Rygaard startede som falsk 9’er.

– Vi vidste, at FCK ville ende med at afgive et mellemrum mellem deres to kæder, og der er Rygaard lidt bedre til at positionere sig end Kudus. Omvendt vidste vi også, at FCK sommetider ville komme med et lidt højt pres, og der er Kudus bedre til at komme ud af det pres end ’Ry’ er. Så det var en fordel for begge spillere at bytte rundt, forklarer Flemming.

Ligeledes var Kamaldeen Sulemana ude af start 11’eren, hvorfor Isaac Atanga var tilbage i startopstillingen for første gang siden Corona-pausen.

– Isaac har hele tiden været stamspiller, men han har bare været ude med en skade. Så der er ikke noget nyt i, at vi meget gerne vil spille med ham. Alle kan se, at vi skifter meget med Kamaldeen. Den ene kamp starter han inde, og så starter han ude i den næste runde. Og det er fordi, at han gennemsnitligt skal doseres med 45 minutter per kamp. Han skal stille og roligt bygges op, så det er først i løbet af efteråret i næste sæson, at han begynder at spille fulde kampe.

En anden ny mand i startopstillingen var Ivan Mesik, der fik sin første kamp fra start i dag. Flemming var meget tilfreds med den slovakiske forsvarsspillers startdebut.

– Ivan leverede en fremragende præstation i dag. Han havde fine placeringer, og viste den nødvendige hårdhed i sine dueller. Og så er han jo utroligt rolig med bolden, så jeg regner helt klart med, at han bliver den nye Andreas Bjelland, afslutter cheftræneren grinende, mens han peger over på den tidligere FCN-stopper, der i dag startede inde for FCK.

Allerede på onsdag spiller FC Nordsjælland næste runde i mesterskabsspillet, da AGF venter på udebane i Aarhus. Kampen starter klokken 18.00, og bliver vist på TV3 Sport.