Flemming P: Vi lod os stresse

Kategorier

Forårets første FCN-nederlag blev i dag indkasseret hjemme mod FC Midtjylland. Kampen endte 0-1 på mål Sory Kaba.

Foto: boesenfoto.dk

FC Nordsjælland tabte i dag sin første Superliga-kamp i foråret, da FC Midtjylland vandt 0-1 i Right to Dream Park. Nederlaget falder efter en længere periode som ubesejret, og cheftræner, Flemming Pedersen, var tydeligvis ikke tilfreds med dagens FCN-præstation.

Det ender med et smalt 0-1 nederlag. Hvad var det for en kamp, der blev spillet i dag?

– Spørgsmålet er næsten, om det overhovedet var en kamp. Det var i hvert fald rigtig skuffende, at vi ikke var bedre med bolden. Vi bliver stressede for let og for meget. Specielt i første halvleg, men også i perioder af anden halvleg. Hverken vores spil med bolden eller vores presintensitet lykkedes, og så var det også skuffende, at vi formåede at skabe så lidt.

– Der var faktisk intet, der overraskede os ved Midtjyllands spil i dag. Det var planlagt, hvor vi skulle spille og hvordan vi kunne angribe dem. Vi havde forudset hvilke rum, der var på banen, men vi lod os stresse og tog for mange forkerte beslutninger. Og når vi så endelig fik spillet os igennem deres første pres og fik noget tid på bolden, så begyndte vi at sløse og spille for langsomt.

Du har meget fokus på, at spillerne stressede for meget. Er det FCM’s fortjeneste eller skyldes det, at vi ikke får eksekveret vores gameplan godt nok?

– Det er selvfølgelig en kombination. FC Midtjylland kommer med deres høje pres, hvilket som sagt ikke var en overraskelse for os. Men vi er tydeligvis ikke vant til at spille mod et hold, der individuelt er så gode og kommer med så høj fart og power, som deres spillere gør. Med vores standarder forventer vi selvfølgelig, at vi skal kunne løse det og spille uden om presset. Men det lykkedes ikke i dag, og det var skuffende.

I ændrer lidt på konstellationen af de tre forreste spillere, da I kommer ud til anden halvleg. Hvad var tankerne bag det?

– Jamen, det var at få iscenesat ’Dams’ endnu mere i venstre side. Og så ville vi også gerne have Kudus ind på midten og ligge. Vi havde snakket om, at de tre spillere sagtens kunne løbe og skifte lidt. Og det gjorde de jo også i første halvleg. Otte minutter inden pausen beslutter vi på trænerbænken, at vi gerne vil lave et tvist. For at se, om det kan skabe noget uro.

–  Og derfor lægger vi ’Kamal’ over i højre side. Det var meningen, at han kun skulle spille 60 minutter i dag, så hans udskiftning var planlagt. Og så har vi jo spillet mange gode kampe med ’Dams’ til venstre, Kudus i midten og så med Isaac Atanga til højre. Men vi vidste godt, at Isaac kun havde 25-30 minutter i sig i dag, så han skulle helst ind til sidst.

AGF slår i dag AaB. Det betyder, at vi ender på en femteplads i grundspillet med seks point op til tredjepladsen. Ændrer noget for vores målsætninger i slutspillet?

– Nej, det gør det ikke. For det er jo stadig bronzen, der er at gå efter. Vi skal altid kigge på, hvad der er opnåeligt, og så skal vi gå efter det. Der er to indbyrdes kampe mod hvert hold, så vi kan stadig selv bestemme, om vi skal ende på tredjepladsen. Så længe der ikke er mere end seks point op, så er det stadig op til os selv. Så det er helt klart stadig det, vi går efter.

I næste weekend indleder FC Nordsjælland mesterskabsspillet. Kampprogrammet er endnu ikke fastlagt, men det bliver det i starten af den kommende uge. Herefter vil det blive delt på FC Nordsjællands kanaler.