Flemming P: Alle støtter op

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzalesphoto

FC Nordsjælland vandt her til aften 0-4 på udebane mod AaB. Sejren i Aalborg var FCN’s første i 3F Superligaens mesterskabsspil, hvorfor Flemming Pedersen var glad efter kampen. Cheftræneren hæfter sig ved en stærk holdpræstation og afgørende mål.

Vi får en 0-4 sejr med hjem fra Aalborg her til aften. Hvad var det for en kamp?

– Der var fri slagveksling fra første fløjt. Det var to hold, der gerne ville udfordre hinanden. Så det blev en åben kamp, som vi også havde forberedt os på. Begge hold insisterede på at tage kontrol over kampen med bolden. Så både os og AaB forsøgte at sætte modstanderen under pres ved at spille i et højt tempo.

– Som jeg lige har fortalt drengene, er det målene, der er med til at afgøre kampens og spillets udfald. I takt med målene får vi mere momentum, og efter 0-2 målet er der stort set kun ét hold på banen. Og så er det også vigtigt, at vi får scoret forholdsvist tidligt i anden halvleg.

– AaB kunne også sagtens være kommet foran. De har nogle store chancer midt i første halvleg, inden vi får scoret. Det er den risiko, vi løber med vores spillestil. Vi vidste godt, at vi ville få udfordringer på siderne af Kudus og ’Kof’. Kudus er ikke vores bedste defensive spiller, men vi får så et andet udtryk offensivt, når han kan drive bolden frem. Vi giver derfor afkald på noget defensivt, når Kudus spiller på den centrale midtbane. Men det er en kalkuleret risiko, som bar frugt i dag.

– Vores defensive præstation er forholdsvis solid, så jeg er fint tilfreds. Specielt efter vi ændrede til 4-3-3. Og så er Peter Jensen med til at holde os inde i kampen, da han for anden runde i træk står en fremragende kamp. Han har et par rigtig gode redninger i midten af første halvleg, som gør, at vi ikke kommer bagud. Han og resten af holdet får et cleen sheet i dag, så jeg er meget glad på hans vegne.

I onsdags fortalte du efter kampen, at det var drenge mod mænd. Hvad synes du om drengenes udtryk til dagens kamp oven på skuffelsen mod AGF?

– Drengenes mentale indstilling i dag var rigtig god, men det er også det, vi regner med. FC Nordsjælland og den individuelle medarbejder i klubben er ikke bygget på selvtillid. Selvtillid er en varmluftsballon. Vi er bygget på selvbevidsthed, så derfor er vi også altid klar over, hvorfor vi taber og hvorfor vi vinder. Så vi er meget realistiske og selvkritiske i den sammenhæng.

– Vi har haft nogle rigtig gode dage i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter efter i onsdags. Der havde vi selvfølgelig en snak om AGF-kampen, men vi har også set noget video. Derfra blev vi afklarede omkring vores præstation, og så var det videre i teksten. Der kommer altid en ny modstander, som vil være en andet type modstander. Denne gang var det AaB, så derfor forberedte vi os så godt som muligt på netop dette fodboldhold.

Hvad er det vigtigste at tage med fra kampen i dag?

– Det var en stærk holdpræstation. Og når jeg siger holdpræstation, gælder det ikke kun de spillere, som var på banen. Der er så stor opbakning fra alle mand. Alle støtter op. Selv de mange skuffede spillere, som vi har med til Aalborg i dag, der desværre ikke fik spilletid.

– Når holdet hænger sammen på den måde, så kan den individuelle spiller få lov at træde i karakter. Vi ser Kudus og Damsgaard med to mål hver, Kofod spiller rigtig godt igen i dag og Peter har jeg allerede nævnt. Men der er flere. Diomande viser sig også godt frem, ligesom Ulrik styrer forsvaret rigtig godt og skaber ro som midtermand i bagkæden. Jeg kan blive ved, men det var bare en rigtig god holdpræstation.

Først på søndag skal FC Nordsjælland i aktion igen, hvor en hjemmekamp mod Brøndby IF venter. Der er kampstart klokken 18.00 i Right to Dream Park.