Flemming P: AGF sad virkelig tæt på os

Kategorier

FC Nordsjælland tabte i dag 2-1 på udebane i Aarhus mod AGF. FCN var aldrig for alvor med i kampen, og kom også bagud 2-0 allerede i første halvleg, inden indskiftede Ibrahim Sadiq pyntede på resultatet i det 90. minut.

– Det var en kamp, hvor vi konstant var under pres, når vi havde bolden. AGF sad virkelig tæt på os, men det kom ikke som nogen overraskelse som sådan. Til gengæld var det lidt overraskende, at vi ikke var bedre til at løse det. Det var det samme, der skete mod FC Midtjylland for to runder siden, fortæller Flemming Pedersen efter kampen.

Den skuffende præstation kommer blot tre dage efter, at FC Nordsjælland spillede en brandkamp mod de forsvarende mestre fra FC København, der var heldige at få et uafgjort resultat med fra Right to Dream Park. Der er dog en klar grund til, at der var så stor forskel på præstationerne, mener Flemming.

– Nu kan vi se, at det ikke er tilfældigt, at det her sker. Det er vores niveau lige pt. mod modstandere, der er ”voksne”. Det kan vi godt tillade os at sige i det her tilfælde, fordi det var lidt drenge mod mænd i dag. Men det er især mod modstandere der sidder lidt tættere i presset, forklarer cheftræneren og uddyber:

– FCK vil også gerne presse højt og med stor intensitet, men det er på en anderledes måde. De kører med et mere zoneorienteret pres, hvor de afgiver langt flere rum på banen. Så mod FCK havde vi en anelse mere tid med bolden, som vi er rigtig dygtige til at udnytte. I dag fik vi, som sædvanligt mod AGF, ikke tid på bolden, og så kom vi i problemer. Nøjagtigt ligesom i kampen mod FC Midtjylland.

I dagens start 11’er  var der tre ændringer i forhold til FCK-kampen, da Peter Vindahl, Abu Francis og Jacob Steen Christensen alle startede inde. Ændringer skal dog ikke være en undskyldning.

– Umiddelbart skyldes det ikke udskiftningerne i startopstillingen. Jeg er godt klar over, at Kudus kunne have løst noget på midten individuelt, ved at kunne drible sig ud af et pres, som han flot gjorde mod FC København. Men nu var Kudus jo i karantæne i dag. Ligeledes er Isaac Atanga lige vendt tilbage fra skade, så han skulle hvile i dag. Og så var der vel ikke flere udskiftninger i forhold til sidste kamp, udover Pete som var valgt på grund sine evner i luftrummet, da vi vidste, at AGF ville komme med mange indlæg. Og den beslutning er vi fortsat tilfredse med, afslutter Flemming Pedersen.

Allerede på lørdag skal FC Nordsjælland forsøge at rejse sig, da holdet skal en tur til Aalborg for at spille mod AaB. Der er kampstart på Aalborg Portland Park klokken 18.00.