FC Nordsjælland sikrer sig en plads i top-6

Kategorier

Randers FC tabte i dag 0-1 på hjemmebane mod Hobro IK, hvilket betyder, at FC Nordsjælland nu har sikret sig en plads i top-6. Dermed venter et mesterskabsspil efter søndagens opgør mod FC Midtjylland, hvilket cheftræner, Flemming Pedersen, naturligvis er tilfreds med.

Tillykke med pladsen i mesterskabsspillet! Hvordan føles det?
– Efter kampen mod Silkeborg i fredags havde vi en ret god fornemmelse af, at det her simpelthen ikke kunne ikke gå galt. Det var selvfølgelig ikke 100% sikkert, men vi vidste godt, at den nu var hjemme. Faktisk har jeg ikke engang set Randers-kampen i dag, fordi jeg ikke var særlig nysgerrig.

– Det er selvfølgelig en dejlig følelse, at vi nu har nået vores første delmål, men vi sigter naturligvis højere. Allerede på vores tur til Ghana i januar besluttede hele gruppen os for, at vi ville kigge mod top-3. Dengang synes vi også, at vi var favoritter til at komme med i mesterskabsspillet, selvom vi lå nede på en ottendeplads. Det fortalte jeg også til medierne allerede inden Horsens-kampen. Og det var slet ikke for at lyde arrogant, men fordi vi oprigtigt syntes, at det var et realistisk mål.

– Vi har som bekendt gentaget historien, og nu er vi i top-6 for fjerde år i streg. Selvom vi sælger vores bedste spillere år efter år, så beviser det bare, at de næste spillere i rækken, der kommer fra vores to akademier, altid er klar til at gå ind og levere varen. Og det er den bedste følelse ved endnu engang at være i top-6. Det gør alle i klubben stolte og glade, fordi det er det, vi lever for. At udvikle ungdommen.

Nu går vi snart ind i et mesterskabsspillet. Hvilke fordele og ulemper har vi i det slutspil?
– Jeg ved ikke lige, hvad der skulle være af ulemper. Mentaliteten i klubben siger, at vi ikke skal se efter ulemper – kun løsninger. Den eneste risiko jeg kan se, er hvis spillerne ikke har sulten og lysten til at gå efter den tredjeplads. Men det tror jeg ikke er realistisk. Alle har et brændende ønske om at ende så højt i tabellen som muligt. Vores hold er stærkt nok til, at vi bør sigte efter bronzemedaljerne.

– Vores mindset er, at vi altid skal se på, hvad vi kan opnå. Vi skal aldrig tænke på, hvad der kunne gå galt. Og det er en virkelig stærk mentalitet, som har sat sig fast i en masse unge spillere. Derfor er målet også, at vi skal ende i top-3. Vi vil i hvert fald gerne i Europa.

– Der er selvfølgelig nogle risici i vores spillestil og måde at angribe en kamp på, men det er en risiko, som vi er villige til at tage. Fordi der er nogle fordele på den anden side. Jeg fortalte også det her til spillerne i vores kampanalyse efter Silkeborg-opgøret. I sidste afsnit af Michael Jordans dokumentarserie, The Last Dance, bliver der sagt, at man ikke skal bekymre sig om et skud, som man ikke har skudt endnu. Og man skal ikke bekymre sig om en kamp, som man endnu ikke har spillet. Det er vigtigt, at vi formår at være tilstede i nutiden. Det er vores mindset.

På søndag tager FC Nordsjælland imod FC Midtjylland, der indtager rækkens førsteplads. Kampen bliver fløjtet i gang klokken 17.00 hjemme i Right to Dream Park.