FANPERSPEKTIV – Dengang en sejr i Aalborg blev et uforglemmeligt minde

Kategorier

Brits udsigt fra pladsen i Aalborg Portland Park til Superliga-kampen mod AaB i denne sæson. Opgøret endte med en 1-3 sejr til FCN.

Foto: Privatfoto, Brit Sørensen

FCN giver inden hver kamp en fan muligheden for at fortælle sit bedste minde fra en kamp mod den kommende modstander. Forud for kampen mod AaB fortæller Brit Sørensen, om dengang en kold decemberaften i Aalborg blev til et minde for livet.

Jeg er jo ikke den typiske FC Nordsjælland-tilhænger. Jeg er bosat i Aarhus, men er alligevel fan af et fodboldhold i Farum. Nogen vil nok mene, at det er en smule usædvanligt.

Men jeg har fulgt klubben igennem rigtig mange år og set den udvikling, som hele organisationen har været igennem. Jeg har altid syntes, at projektet var meget interessant, men hvad gør man, når man bor tre timer væk fra klubbens hjemmebane?

Da FC Nordsjælland skulle til at indlede denne sæsons pokalkampe, bed jeg mærke i, at de havde trukket en udebanekamp mod Vendssyssel. Den skulle godt nok spilles en hverdagsaften i oktober, men jeg tænkte, at den kamp kunne jeg da godt lige drøne op og se.

Det gjorde jeg så.

Og jeg havde bare en fantastisk god aften deroppe. Jeg havde taget en masse billeder og videoklip fra min oplevelse, som jeg tilfældigvis lagde op på Twitter. Det var der åbenbart nogen fra FC Nordsjælland-organisationen, der opfangede.

Et par måneder senere skulle FCN så møde AaB på udebane i Aalborg. Jeg fik vist nævnt på Twitter, at jeg nok havde tænkt mig at tage op og se kampen.

Pludselig tikkede der en besked ind fra Christian Wolny.

Det viste sig, at jeg nok ville være den eneste FCN-tilhænger på lægterne til kampen, fordi den skulle spilles klokken 19.00 en decemberaften i Aalborg. Og der er jo forholdsvist langt fra Farum til Nordjylland på en normal arbejdsdag.

Derfor inviterede Christian mig simpelthen på en eksklusiv fan experience. Helt VIP. Jeg fik en snak med Jan Laursen inden kampen, men fik endda også lov til at hilse på Flemming Pedersen og resten af staben lige inden kampstart.

Så sad jeg ellers bare og så kampen. Det var selvfølgelig mega koldt, fordi det var midt i december. Men jeg var egentlig bare glad for den unikke oplevelse, som jeg overhovedet ikke havde forventet.

Det var nok til at holde mig kørende.

Det viste sig så også, at FC Nordsjælland vandt. Det var jeg selvfølgelig overhovedet ikke overrasket over. Jeg havde ovenikøbet været så flabet at nævne på Twitter, at jeg stærkt regnede med, at denne her kamp ville ende 1-3. Og det skete jo selvfølgelig.

Der var bare en fed og euforisk stemning, når man kiggede på spillerne efter kampen. Så jeg gik ned til banen for at hilse og sige tillykke til nogle af drengene.

Og så var det, at Christian hev fat i mig og spurgte, om jeg ikke lige skulle med ned i spillernes omklædningsrum og høre sejrsråbet.

Så jeg kom med helt ind bag kulisserne. På den bedst tænkelige måde. Det var virkelig en fed oplevelse, som jeg aldrig nogensinde glemmer.