FANPERSPEKTIV – Dengang BIF-fans jublede over eget nederlag

Kategorier

FC Nordsjælland giver inden hver kamp en fan muligheden for at fortælle sit bedste minde fra en kamp mod den kommende modstander. Forud for kampen mod Brøndby IF fortæller Inge Krautwald, om dengang Brøndbys fans jublede, da FC Nordsjælland kom foran 0-1 i Brøndby og vandt kampen. 

Det er sæsonen 2011/2012. Vi er i slutningen af maj måned, så turneringen er ved at lakke mod enden. Vi møder Brøndby på udebane i den næstsidste runde. De sidste mange uger, har vi ligget og luret på andenpladsen. FC København har været solidt plantet som rækkens førerhold siden tidligt på efteråret. Mere bestemt siden fjerde spillerunde.

Men FCK er inde i en skidt periode, og forud for denne runde er københavnerne uden sejr i tre kampe i streg.

Jeg får nærmest gåsehud ved bare at tænke på det. Det er nok det mest surrealistiske, jeg nogensinde har oplevet.

Det var selvfølgelig en spændende kamp i sig selv, fordi vi var med i toppen. Vi var rigtig godt kørende, og havde ikke tabt de seneste seks kampe. Og vi vidste, at der kun var ét point op til FCK.

Efter 58 minutter bringer Kasper Lorentzen os foran 0-1. Hvad sker der så? Brøndby-fansene jubler med os! Og det er ikke bare fordi, at Kasper er en tidligere Brøndby-dreng. De jubler og er glade for, at deres eget hold er kommet bagud. Det var helt uvirkeligt.

Kort tid efter kommer der en ny stor jubel fra de mange Brøndby-fans, der står samlet nede på Sydsiden. Og vi tænker: ”Hvad fanden sker der?!”

Alle tager mobilerne frem. Vi finder hurtigt ud af, at FC Midtjylland har bragt sig i front på hjemmebane mod FC København. 1-0 på mål af Danny Olsen.

Det var jo også fedt for os, må man sige. Pludselig lå vi på førstepladsen med kurs mod mesterskabet.

Og det er her, at stemningen for alvor bliver mærkelig og surrealistisk.

Vi fortsætter med at synge vores FCN-slagsange, men pludselig begynder Brøndby-fansene at synge med. Det tror jeg aldrig nogensinde, at nogen andre får lov at opleve.

Når vi synger ”VI LIGGER NUMMER 1”, hjælper de os på vej; ”I LIGGER NUMMER 1”.

Omvendt synger vi også med, når Brøndby-fansene synger uvenskabelige sange rettet mod FCK. Hele stadion synger ”VI HADER FCK”. Fordi alle tilskuere havde ét og samme ønske; FC København skulle ikke vinde det danske mesterskab.

Resultatet holder hjem, hvilket bragte os to point foran københavnerklubben, inden sidste spillerunde skulle afvikles. Og resten er jo historie.

Efter kampen var der på ingen måde dårlig stemning mellem de to klubbers fangrupperinger. Tværtimod. Brøndby-fansene lykønskede os og ønskede os held og lykke med mesterskabet. Efter vi havde vundet guldet, kontaktede de os faktisk igen. De ønskede os stort tillykke med klubbens første mesterskab.

Jeg tror ikke, der er nogen, som kommer til at opleve noget, der bare ligner dét, som vi oplevede derude på Brøndby Stadion den dag. Det er i hvert fald det vildeste minde, jeg har med Brøndby IF.