En engelsk fanskribent med passion for FCN

Kategorier

Fraser Clark er skribent med passion for unikke fodboldhistorier.

Foto: privatfoto, Fraser Clark.

Fraser Clark er en 22-årig fodboldskribent bosat i London. Så længe Fraser kan huske, har han fulgt med i fodbold, men ikke før for nyligt er han begyndt at udleve sin langsigtede drøm om at vove sig ud i at skrive fodboldrelaterede artikler.

Efter at have set og læst en tonsvis af artikler, der dækker hold i England og de øvrige top-5-ligaer, ville Fraser gerne skrive om interessante hold, spillere og fortællinger uden for disse ligaer, som meget sjældent bliver dækket i England og andre steder i verden.

Og sådan stødte Fraser på FC Nordsjælland. Efter at have brugt lang tid på fodbold-platformen Scouted Football og computerspillet Football Manager, blev han opmærksom på klubbens interessante ungdomsprojekt og tilgang til spillerudvikling. Gennem yderligere research blev Fraser klar over, at FCN er en af de mest unikke og fascinerende fodboldklubber i Europa.

Fraser blev derfor enig med sig selv om, at klubben rummede en række historier, som fortjente at blive fortalt til et større publikum. Dette ledte til følgende:


1. Maxwell Woledzis hijabprojekt

Frasers første FCN-artikel er et interview med forsvarsspiller Maxwell Woledzi.

‘Max’ har startet The Hijab Project, der forsyner muslimske piger i Ghana med sportsvenlige hijabs, så pigerne får bedre muligheder for at deltage i sportsaktiviteter.

Artiklen kan læses HER.


2. Oliver Villadsens fodbolduddannelse

Frasers anden FCN-artikel er et interview med Oliver Villadsen.

Spillerinterviewet handler om FCN’s unikke måde at uddanne unge fodboldspillere, så de er klar til seniorfodbold. Oliver er et glimrende eksempel for denne fortælling, da han kom til klubben som 9-årig og allerede som 17-årig blev en fast del af Superliga-truppen.

Artiklen kan læses HER.


3. Nicolai Larsens lederrolle

Frasers tredje FCN-artikel er et interview med anfører Nicolai Larsen.

Nico er “blot” 29 år gammel. Hos FCN er han næsten alderspræsident, men sådan ville det ikke være i størstedelen af alle andre klubber i Europa. Interviewet handler om, hvordan Nicos store erfaring har vigtig betydning for en ung spillertrup.

Artiklen kan læses HER.


4. Frank Hjortebjerg om klubkultur

Frasers fjerde og sidste FCN-artikel er et interview med assistenttræner Frank Hjortebjerg.

Interviewet handler om strukturen i FC Nordsjælland, hvordan man sikrer en rød tråd fra senior- til akademihold og giver et indblik i FCN’s trænermetoder.

Artiklen kan læses HER.