Dio: Meget boldbesiddelse, men for få chancer

Kategorier

"Dio" under søndagens opgør mod FC Midtjylland. En kamp som midtjyderne vandt 0-1 i Right to Dream Park.

Foto: boesenfoto.dk

I går led FC Nordsjælland forårets første nederlag, da FC Midtjylland vandt 0-1 og tog de tre point i Right to Dream Park. Nederlaget var også Mohammed Diomandes første af slagsen i FCN-trøjen. ’Dio’ fortæller her, hvordan nederlaget er med til at gøre spillerne bedre og klogere.  

Dio, nu har I fået set gårsdagens kamp igennem. Kan du fortælle os lidt om, hvad det var for et opgør?

– Jeg synes, vi var virkelig godt forberedt inden kampen. Vi vidste jo godt, at det ville blive et svært opgør, så vi have en god og fokuseret træningsuge. Så jeg følte, at vi var klar til at levere en god kamp og spille op til vores bedste.

– Men da vi så kom ind på banen, var det en helt anden fornemmelse. Vi fik slet ikke eksekveret vores gameplan, som vi gerne ville. Det kunne man også nemt se på antallet af chancer, vi kreerede. Vi havde klart det meste af boldbesiddelsen, men jeg synes ikke, vi var dygtige nok til at true dem i deres bagrum. Derfor løb vores opspil ofte ud i sandet uden at blive til en reel chance. Vi spillede for sikkert ved oftest at modtage og bede om at få spillet bolden i fødderne, fordi det er der, vi er mest komfortable.

– En stor grund til at vi ikke lykkedes med de dybe løb, skyldes også, at FC Midtjylland er ekstremt stærke i deres markeringer og deres defensive spil generelt. De vidste lige præcis, hvordan de skulle dække de her områder, hvor vi gerne ville true dem, og derfor var det så svært for os at bryde igennem deres forsvar.

Det er dit første nederlag i Superligaen. Hvordan var stemningen efter kampen?

– Vi er selvfølgelig enormt skuffede over både præstationen og resultatet, men når man arbejder med professionel fodbold, er det en del af jobbet. Så det var naturligvis ikke en god fornemmelse, da vi mødte ind i dag, men vi gik straks i gang med at kigge på videoanalyserne, så vi kan lære af vores fejl og kampens udfoldelser. Nu gælder det slutspillet mod de andre tophold, og vi føler os allerede klar og motiveret til at angribe mesterskabsspillet.

Nu siger du, at I skulle lære af jeres fejl. Hvad kan du tage med fra kampen i går?

– Det her nederlag har især lært mig, hvor vigtigt det er at tage temperaturen på kampen. Når man har så meget boldbesiddelse, som vi havde, men uden nogle gennembrud eller skabte chancer, bliver man hurtigt frustreret. Det er klart, når vores gameplan ikke fungerer.

– Og så spillede det også en rolle, at vi indkasserer et mål i det 44. minut. Det betød, at vi gik til pause med en endnu større følelse af frustration. Og når man møder det stærkeste hold i ligaen, kan din mentalitet og dit fokus godt blive udfordret i sådan en situation. Så vi får ikke rigtig hvisket tavlen ren, inden vi går ud til anden halvleg. Det var også en vigtig læring, som jeg kan tage med mig.

– Generelt er min tilgang til tabte kampe, at hvis man lærer fra nederlaget, så har man ikke rigtig tabt på den lange bane.

Fansene valgte dig også som Man of The Match. Er det også noget, du kan tage med fra kampen?

– Jeg ville selvfølgelig have været endnu gladere, hvis vi havde vundet og leveret en god holdpræstation, for det er det vigtigste hver weekend. Men det er selvfølgelig dejligt at blive anerkendt for en god indsats. Jeg føler, at jeg gjorde mit bedste, så jeg sætter pris på, at fansene valgte mig.

Som du selv nævnte før, så indleder vi nu et slutspil, hvor det er top-6-hold vi møder hver weekend. Hvordan bliver det?

– Det er jo præcis det her, vi gerne vil være med til. Holdet vil gerne testes hver weekend på det her niveau, så vi kan bevise, at vi også har det samme niveau. Vi føler alle, at vi er klar til at tage udfordringen op. Vi er sultne efter at levere og går efter den højeste placering, som overhovedet muligt.

På søndag indleder “Dio” og resten af FCN-truppen mesterskabsspillet, da FC København kommer på besøg i Right to Dream Park. Kampen spilles klokken 18.00.