Dagens modstander: Brøndby IF

Kategorier

Det er kun seks runder siden, at FCN sidst mødte Brøndby IF hjemme i Right to Dream Park. Dengang sluttede kampen 2-2, hvilket var sidste gang holdene var i aktion, inden Covid-19 afbrød 3F Superligaen. I dag kommer drengene fra Vestegnen igen på besøg i Farum.

Vi skal tilbage til 2017 for at finde den seneste FCN-sejr mod Brøndby IF. Det betyder, at BIF ikke har tabt de seneste ni indbyrdes opgør mod FC Nordsjælland. Statistikken ser dog en del bedre ud, hvis man kigger på de seneste opgør spillet hjemme i Farum. Her er det blot blevet til ét nederlag til FCN i de sidste fem kampe.

Head2Head, Right to Dream Park:

D-D-D-L-W

I fire af disse fem kampe er der blevet scoret mindst fire mål. Seneste opgør var heller ingen undtagelse, da opgøret tilbage i marts endte 2-2. FC Nordsjælland var bagud to gange i løbet af kampen, men scoringer fra Mikkel Damsgaard og Isaac Atanga sikrede et point. Du kan se highlights fra denne kamp HER.

I FC Nordsjællands første mange leveår havde klubben problemer, når der stod Brøndby IF på menuen. Faktisk skulle der gå hele 17 kampe, før FCN formåede at besejre i vestegnsklubben i sæsonen 2007/2008. I videoen øverst i artiklen fortæller Jan Laursen (Sportschef) og Christian Wolny (Head of Communications) om dengang, det endelig lykkedes at få de blå-gule ned med nakken.

Der var Bernburg, der scorede. Jeg tror, det var ovre fra venstre side. Det er lidt et problem at huske Superliga-kampene fra hinanden, når man har været igennem 500 af dem. Men jeg mener, at det var derfra”

Brøndby IF i denne sæson
Forud for dagens kamp er Brøndby IF placeret på femtepladsen i 3F Superligaens slutspil. Med 45 point ligger klubben á point med FC Nordsjælland. Holdet er dog inde i en skidt periode, hvor de står uden en sejr i de sidste fire kampe.

Brøndby IF – kampform: D-D-D-L-W

Klubbens to topscorere i indeværende sæson, Kamil Wilczek (17 mål) og Dominik Kaiser (8 mål), har begge forladt Vestegnen denne vinter. Derfor er Simon Hedlund og Samuel Mraz de mest scorende spillere i den nuværende BIF-trup, da de begge har scoret fire gange. Mraz har desuden været involveret i halvdelen af holdets sidste seks mål på udebane, hvor han har leveret to mål og et oplæg.

Simon Hedlund er også den BIF-spiller med flest assists, da han har lagt op til hele ni BIF-scoringer denne sæson. Faktisk topper den svenske angriber også assistlisten i 3F Superligaen sammen med AGF’s Mustapha Bundu.

Dagens opgør
Brøndby IF må i dag undvære Kevin Mensah, der har siddet ude med en lårskade de sidste par uger. Viceanføreren huserer sædvanligt på wingbackpositionen, men er de seneste runder blevet erstattet af enten Andreas Bruus eller Anthony Jung.

Gæsterne må også se bort fra offensivspilleren Jesper Lindstrøm. ”Jobbe” fik et gult kort i sidste runde og sidder derfor ude med karantæne. FC Nordsjælland er derimod ikke karantæneramte, men har en lang række spillere i karantænefare. Mikkel Rygaard, Abu Francis, Abdul Mumin, Kian Hansen og Mikkel Damsgaard vil alle være i karantæne til næste runde, hvis de modtager et gult kort i dag. I Brøndby-lejren er det kun forsvarsspiller Sigurd Rosted, der er i karantænefare.

Dommer Mikkel Redder fløjtet opgøret i gang klokken 18.00 i Right to Dream Park. Det er femte gang i denne sæson, at Mikkel Redder dømmer et FCN-opgør. Senest var i første runde af forårssæsonen, hvor AC Horsens blev sendt hjem fra Farum med et 6-0 nederlag.

Kampen bliver vist på Canal 9, hvor der er optakt fra klokken 17.00. Husk også at læse assistenttræner Frank Hjortebjergs optakt til dagens kamp, der kommenterer på svingende præstationer og taktisk forberedelse.

God kamp. Vamos!