Dagens modstander: AGF

Kategorier

I aften klokken 18.00 spiller FC Nordsjælland udebanekamp mod AGF. De Hviie har været stabile hele sæsonen, hvorfor de er placeret på en solid tredjeplads i 3F Superligaen. Historisk set er FC Nordsjælland bedst i disse indbyrdes opgør, men det er efterhånden længe siden, at FCN har vundet i Aarhus.

De to mandskaber er tørnet sammen i alt 41 gange i Superliga-regi. Her har FC Nordsjælland været en smule skarpere end århusianerne, hvoraf 20 af opgørene er endt med en FCN-sejr, mens AGF har vundet 13 gange. De resterende otte kampe er sluttet uafgjort. I denne sæson har De Hviie dog haft overtaget, da de har trukket sig sejrsrigt ud af begge opgør mod FC Nordsjælland. Det er første gang nogensinde, at AGF slår FCN to gange i samme sæson.

AGF’s statistik ser lidt bedre ud, hvis man kigger på de indbyrdes kampe, der er spillet på Ceres Park. Derfor skal man tilbage til 2017 for at finde den sidste FCN-udebanesejr i Aarhus. Dengang vandt FC Nordsjælland 1-4, hvor Ernest Asante, Mathias Jensen og Emiliano Marcondes stod for scoringerne. Du kan se highlights fra denne kamp HER, som blandt andet byder på en lækker signaturscoring fra Emiliano.

AGF i denne sæson
AGF er ikke sluttet i top-6 siden 2011/2012-sæsonen, men i år har de set anderledes stærke ud. Forud for kampen indtager De Hviie tredjepladsen af 3F Superligaen, hvor de har fem point ned til Brøndby IF på fjerdepladsen og seks point ned til FC Nordsjælland.

Holdet er også inde i en god formkurve, hvor de blot har tabt én gang i de seneste 13 kampe. Dermed er AGF ubesejrede på denne side af Corona-pausen, da det er blevet til to sejre mod henholdsvis OB (1-0) og AaB (2-3) samt to uafgjorte kampe mod Randers FC (1-1) og senest Brøndby IF (0-0).

AGF – kampform: D-W-W-D-L

Århusianernes suveræne topscorer er Patrick Mortensen. Frontangriberen har nettet 13 gange i denne sæson, hvoraf to af disse kasser er banket ind mod netop FC Nordsjælland. Begge scoringer er dog sat ind på straffespark.

Klubbens vicetopscorer er Mustapha Bundu, der har nettet otte gange. Offensivsspilleren er også den AGF-spiller, der har flest assists på kontoen. Seks gange i denne sæson har han lagt op til et mål.

Dagens opgør
Til dagens kamp sidder Alex Gersbach og Zach Duncan ude for århusianerne, ligesom den rutinerede forsvarsspiller, Jesper Juelsgaard, heller ikke er med i AGF-kamptruppen. De Hviie har til gengæld ingen spillere på karantænelisten, hvorimod FC Nordsjælland må undvære Mohammed Kudus, eftersom FCN-topscoreren modtog et gult kort i sidste runde mod FC København.

Abdul Mumin, Kian Hansen, Mikkel Damsgaard, Abu Francis og Mikkel Rygaard vil alle være i karantæne i næste runde, hvis de modtager et gult kort i dag. På AGF-siden er det kun midtbanedynamoen Mustafa Amini, der er i karantænefare.

Dommer Jakob A. Sundberg fløjter kampen i gang klokken 18.00 i Ceres Park. Det er anden gang i denne sæson, at Sundberg dømmer en FCN-kamp. Førte gang var i efterårssæsonen, da FC Nordsjælland tabte 3-1 på udebane OB.

Kampen i dag vises på TV3 Sport og Viaplay, hvor der er optakt fra klokken 17.00. Husk også at læse Frank Hjortebjergs optakt, hvori han blandt andet analyserer AGF’s stærke defensiv.

God kamp. Vamos!