Dagens modstander: AaB

Kategorier

Resultat 2-1. Right to Dream Park. Foto: Michael Boesen

I aften klokken 18.00 spiller FC Nordsjælland udebanekamp mod AaB. Aalborggenserne er placeret nederst i mesterskabsspillet, hvor de har fire point op til FCN på femtepladsen. Historisk set er de to hold lige gode i indbyrdes opgør, men på det seneste har FCN været stærkest.

Det er ofte tætte opgør, når FC Nordsjælland og AaB tørner sammen. I alt 52 Superliga-kampe har de to klubber spillet mod hinanden, hvoraf hele 16 af dem er endt uafgjort. De resterende 36 opgør er fordelt ligeligt med sejre til begge parter, hvilket betyder, at FCN og AaB har vundet 18 indbyrdes kampe hver.

I de seneste par år har FC Nordsjælland dog fået overhånden en smule, hvorfor FCN også er løbet med sejren i begge kampe mod aalborggenserne i denne sæson. Faktisk er AaB det eneste top-6-hold, som FC Nordsjælland formåede at slå i 3F Superligaens grundspil.

Først blev det til en sejr på 2-1 hjemme i Right to Dream Park, hvor Mathias Rasmussen og Abu Francis stod for de to FCN-scoringer. I sidste runde af efterårssæsonen gjaldt det så det omvendte opgør i Aalborg, som blev vundet 1-3. Du kan se highlights fra denne kamp HER, hvor Mikkel Rygaard lukker og slukker med en lækker frisparkskasse i det 90. minut.

Head2head – sidste 10 kampe:
Vundet: 4
Uafgjort: 4
Tabt: 2

AaB i denne sæson
Da AaB sluttede på en sjetteplads i grundspillet i denne sæson af 3F Superligaen, sneg de sig dermed med i mesterskabsspillet. Inden Corona-pausen var holdet godt kørende, hvor kampformen så således ud:

AaB – kampform FØR pausen: W-L-W-W

Men aalborggenserne har haft det anderledes svært på den anden side af afbrydelsen:

AaB – kampform EFTER pausen: L-L-L-D

Dermed går klubben ind til aftenens opgør uden en Superliga-sejr siden 8. marts, hvoraf de seneste tre opgør er tabt mod henholdsvis FCK, FCM og AGF.

Lucas Andersen er AaB’s klare topscorer i denne sæson. Holdets 10’er og anfører har scoret hele 10 gange, hvilket er tre mål mere end angriber Tom Van Weert, der har leveret næstflest scoringer for AaB i denne sæson. Lucas Andersen har nettet i hver af sine seneste tre hjemmebanekampe, men har ikke scoret mod FC Nordsjælland i denne sæson.

Selvsamme spiller er også assistkonge i Aalborg. Lucas Andersen har lagt op til otte mål i denne sæson, hvilket er nok til, at han ligger på en delt andenplads på 3F Superligaens assistliste. Ingen af disse assists er dog faldet mod FC Nordsjælland.

Dagens opgør
Til kampen i aften må AaB undvære førstemålmand Jacob Rinne, midtbanespiller Magnus Christensen og fløjspiller Kasper Kusk. De to førstnævnte er meldt ukampdygtige, mens Kusk sidder over på grund af forestående familieforøgelse.

Ingen af de to hold har karantæner til dagens kamp, men begge hold har spillere i karantænefare. Hos AaB drejer det sig om Jakob Ahlmann og Frederik Børsting, mens det i FCN-lejren er Mikkel Damsgaard, Mikkel Rygaard, Abu Francis, Kian Hansen og Abdul Mumin. Alle syv spillere vil være i karantæne i næste runde, hvis de modtager et gult kort i dag.

Der er kickoff klokken 18.00 i Aalborg Portland Park, hvor Jens Maae styrer slagets gang. Det er tredje gang, at Maae dømmer en FCN-Superligakamp i denne sæson. De to første gange var opgør mod FC Midtjylland, som begge endte med smalle sejre FCM-sejre.

Kampen i dag vises på TV3 Sport og Viaplay, hvor der er optakt fra klokken 17.30. Husk også at læse Frank Hjortebjergs optakt, hvori han fortæller om ligheder mellem de to mandskaber samt hvordan FCN har forberedt sig i Jylland.

God kamp. Vamos!