BOUNCING BACK

Kategorier

“Vi har ingen nederlag i vores set-up”

Efter den skuffende kamp mod AGF blev Superliga-truppen et par dage i Jylland forud for lørdagens kamp mod AaB. Truppen var samlet i Vildbjerg for at lære af oplevelsen i Aarhus og forberede sig på den næste udfordring. Opgøret i Aalborg blev på ingen måde endnu skuffelse, da FC Nordsjælland tog revanche med en sejr på 0-4.

Her er en række reaktioner direkte fra omklædningsrummet efter kampen.

Didi Dramani:

– FC Nordsjælland har altid været et hold. Og med ”et hold” mener jeg, at vi respekterer hinanden, vi arbejder for hinanden og vi anerkender og sætter pris på, hvad det enkelte medlem bidrager med til holdet.

– Vi ved, at vi har meget erfarne spillere blandt os, men vi har også meget unge spillere blandt os. Vi prøver at sørge for, at alle finder deres plads i denne stærke enhed. Det er én stor familie, der arbejder mod ét specifikt mål. Vi finder en løsning gennem vores arbejde og så sætter vi et mål, som vi alle ønsker at nå.

– Hele truppen sætter pris på de små rejser, vi er igennem sammen. Så vi har ingen nederlag i vores set-up. Vi er individuelle vindere, så når alle individer slår sig sammen, får vi en virkelig stærk enhed. Det kom til syne i vores arbejde efter AGF-kampen. Vi lignede ikke en trup, der lige havde tabt en vigtig kamp. Fordi vi ved, at der altid vil være en ny kamp på vej.

– Vi valgte at lave noget socialisering, mens vi var samlet i Vildbjerg. Alle havde det sjovt sammen. Vi vidste, at vi havde en ny mulighed for at rette op på vores image, hvilket var i dag mod AaB. Vi mødte op til kampen og havde glemt den dårlige præstation mod AGF, men havde udvalgt nogle lektioner fra oplevelsen, så vi kunne kigge fremad. Så jeg tror, vores hemmelighed er, at vi altid holder sammen som en stærk enhed.

Mohammed Kudus:

– Det var dejligt at have et par dage væk hjemmefra, hvor vi tog til Jylland og forberedte os til denne kamp. Der er en helt anden stemning, når man er samlet, som tillader, at vi kan forberede os på en helt anden måde. Så tak til alle, der har bidraget med at gøre os klar.

– Jeg vil gerne sige tak til alle der har støttet truppen. Fra trænerteamet og mine holdkammerater til køkkenpersonalet og Daniel (Daniel Jensen, Kit Manager) som gør alt klar for os. Tak til alle. Der er så mange ting, der sker i baggrunden, men vi bemærker det hele.

– I dag var tydeligvis en anden kamp end i onsdags. De vil gerne spille fodbold og vi vil også gerne spille fodbold. Så vi vidste på forhånd, at det hold, som var bedst i sit presspil og sin boldomgang, ville tage kontrol over kampen. De havde et par chancer, og det samme havde vi. Men vi var skarpere, og det gjorde forskellen i dag. Det var generelt en god holdpræstation. Det var dejligt at få de tre point og komme tilbage på rette spor.

– Det er en fordel, hvis man kan være fleksibel og spille flere forskellige positioner på banen. Jeg startede med at spille dybt på den centrale midtbane, hvorefter jeg senere blev flyttet frem. Når man kan tilpasse sig på den måde, er det svært for modstanderen at forudsige, hvordan man spiller.

– Mine holdkammerater toppræsterede også i dag. Og når hele holdet dominerer og fungerer på denne måde, kan individuelle kvaliteter få lov at blomstre. Når alle er klar, får vi et bedre samlet udtryk. Så jeg vil gerne takke mine holdkammerater for præstere på det her niveau. Det fik de individuelle aktioner frem i mig, som hjalp holdet med at få tre point.

Peter Vindahl Jensen:

– Efter AGF-kampen var vi selvfølgelig skuffede. Det var et hårdt nederlag, fordi det var en meget vigtig kamp. Samtidig var jeg virkelig glad for at være tilbage. Det var virkelig fedt at være på banen igen. Så lige siden har jeg glædet mig til, at jeg måske skulle spille igen mod AaB. Det fik jeg så lov til, og det blev kronet med en 0-4 sejr i Aalborg. Det kunne ikke være meget bedre.

– Jeg er glad for min fodparade i første halvleg, hvor kampen stadig stod 0-0. Det er jo altid rart at komme ind og levere nogle vigtige redninger, når man ikke har spillet så meget. Det er godt for at få noget selvtillid tidligt i kampen. Det er nogle lange stænger, jeg har. AaB-spilleren kom også hen til mig og spurgte, om jeg kørte en størrelse 50 i sko. Der måtte jeg desværre skuffe ham, for det er kun en størrelse 46.

– Det er rart at være en del af startopstillingen igen, så jeg kan vise, hvad jeg kan. Jeg synes, at jeg hører til her. Selvfølgelig gør jeg det. Så jeg glæder mig bare til, at jeg forhåbentlig skal spille flere kampe. Nu var det min første sejr, hvor jeg er startet inde. Det var dejligt at være med til det. Langt om længe.

– Jeg er meget tilfreds med ugens forløb. Selvom vi ikke fik det ønskede resultat med hjem fra Aarhus, så er jeg sikker på, at hvis vi bliver ved med at udvikle os, så kan vi godt nå noget. Så overordnet set var det en god uge.

Mikkel Damsgaard:

– Jeg synes, at AaB-kampen passer bedre til os. AGF er mere et hold, der gerne vil tage tempoet ud af kampen og køre en masse standardsituationer. De sørgede for, at vi ikke kunne spille så hurtigt. På den måde passer AaB bedre til os, fordi de også gerne vil sætte tempo i kampen.

– Så det blev en kamp, hvor begge hold vil spille hurtigt. Og det klæder os bedre. Vi kan i højere grad få fat i bolden og finde rytmen i holdet. Derfor var det et meget bedre match i dag. Når vi er bedre til at holde fast i bolden, kan vi skabe flere chancer. Mod AGF lavede vi alt for mange dumme fejl, men i dag kommer vi bedre ned i bagrummet. Når vi finder denne her rytme, er det svært at spille mod os. Og det oplevede AaB i dag.

Oliver Villadsen:

– Så er vi back on track. Det var dejligt, at vi tog lidt revanche fra kampen i onsdags. Jeg synes, vi spiller en god og effektiv kamp, hvor vi udnytter vores chancer og lukker kampen tidligt.

– Det var min anden Superliga-kamp, hvor jeg fik lov at spille fuld tid. Jeg synes, at jeg generelt set har en solid kamp. Jeg er især tilfreds med mine defensive én-mod-én-situationer, som jeg synes, gik godt. Jeg føler også, at jeg får dækket meget rum og prøver at gøre mine medspillere bedre.

– Jeg har også et godt samarbejde med Kian Hansen og Isaac Atanga i dag, som er vigtigt på min position. Det blev bedre og bedre gennem første halvleg, men til sidst i kampen var jeg helt færdig for energi. Så der blev det lidt svært.

– Mine offensive aktioner kunne godt have været skarpere. Mine offensive én-mod-én-situationer burde have været mere succesfulde. De offensive kvaliteter plejer ellers at være en af mine styrker, så der manglede jeg lidt i dag.

Magnus Kofod Andersen:

– I dag spillede jeg sammen med Kudus på midtbanen, og det er klart, at man skal tænke lidt over, hvem man spiller sammen med derinde. Kudus er utrolig dygtig offensivt, hvor han har en masse kvaliteter, som han også viser i dag. Men det gør jo så, at jeg skal ændre lidt på min rolle. Måske være den lidt mere defensive spiller, der skal sørge for at lukke alle rummene. Og sørge for at vi ikke får omstillinger imod os.

– Man gør, hvad holdet har brug for. Og i dag havde vi brug for, at jeg skulle ligge lidt længere tilbage, bygge spillet og sørge for, at der ikke kom nogle dumme omstillinger imod os. Og det synes jeg egentlig, at vi løser rigtig fint. Vi står rigtig godt og erobrer en helt masse bolde, så vi kan blive ved med at lægge trykket.

– Jeg synes, vi spiller en rigtig, rigtig god kamp. Vi har en helt anden energi og et helt andet udtryk fra start af. Der er godt nok lidt problemer med presset til at begynde med, hvor de får lidt for meget tid på bolden. Så vi bliver presset en lille smule tilbage. Men vi løser det rigtig fint ved at sætte vores preslinje lidt lavere. Vi er effektive i dag, hvor vi udnytter alle de chancer, vi får. Vi scorer fire mål på fire rigtig gode chancer. Så det var en top performance i dag og dejligt med en sejr. Bounce back. Så er vi klar igen til på søndag.

På søndag skal FC Nordsjælland forsøge at gentage succesen, når Brøndby IF kommer på besøg i Farum. Der er kampstart i Right to Dream Park klokken 18.00.