Stor anerkendelse til akademiet

Kategorier

FC Nordsjællands akademi får 5 ud af 5 mulige stjerner af DBU for sit talentarbejde i 2020/2021

foto: www.fcn.dk

DBU vurderer årligt, på baggrund af rapporter fra uafhængige auditører, der har besøgt alle klubber som søger om talentlicens i Danmark, hvor højt klubberne kan rangeres i forhold til deres talentarbejde. Auditørerne kigger f.eks. på de eksisterende faciliteter, spillernes og trænernes niveau, strategi og produktivitet. Alt dette regner de sammen, hvorefter et DBU-udvalg godkender rapporterne og uddeler 1-5 stjerner på baggrund af auditørernes input.

Årets rangering er netop blevet offentliggjort af DBU, og her får FC Nordsjælland tildelt 90,89 point ud af 100, hvilket er det højeste givet til en dansk klub i år.

Denne scorer betyder, at FCN får tildelt fem ud af fem mulige stjerner – en fremgang fra sidste års 4,5 stjerner.

DBU definerer kategorien for 5-stjernede klubber således:
En 5-stjernet licensklub tager ansvar for talentudviklingen i egen klub, hele vejen fra de yngste årgange til de ældste årgange. Klubben tager også ansvar for talentudviklingen i Danmark. Endvidere skal klubben være inspirator for mere end egen klub, med fokus på nærområde, samarbejdsklubber og tilhørende udviklingsmiljøer. Klubben evner at producere spillere til højeste nationale og internationale niveau. Klubben er innovativ og fremsynet og investerer i områder, hvor man ikke nødvendigvis behøver at investere for at opnå 5-stjerner. Klubben sørger for at faciliteterne er på et internationalt niveau i alle aspekter. Der tages ansvar for videreuddannelse af trænere og at de får international erfaring i form af kurser samt inspirations- og studieture. Man er indstillet på at videndele med de øvrige licensklubber. Der sørges for at spillerne bliver matchet på internationalt klubniveau, samt at klubben tager del i forskningen i Danmark.

De 7 hovedområder som DBU giver point for:
Strategi
Organisation, Struktur, HR
Holdudvikling
Uddannelse & Individuel udvikling
Rekruttering & scouting
Faciliteter
Produktivitet

Sportschef Jan Laursen:
-Vi glæder os naturligvis over anerkendelsen, da vi som klub lægger enormt meget energi og kærlighed i talentudvikling. Mange dygtige folk i trænerstaben og i og omkring akademiet og Superligatruppen gør en imponerende indsats, og det er en dejlig anerkendelse at få, når man kan se, vi har forbedret og rykket os siden sidste år. Men rapporten og stjernerne gør os om muligt endnu mere bevidste om, hvor stort ansvaret for at fortsætte udviklingen er hos os som klub og akademi, og hvor meget vi stadig kan og vil forbedre os på området.

Du kan læse mere om årets rangering hos DBU her